تامین مالی ۲۵۰ همتی حکومت سیزدهم در صنایع برق
0 نظر
در یازدهمین کنفرانس سیرد منطقهای ایران، مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر اظهار داشت که در آینده چالشهای بیشتری در حوزه انتقال و توزیع برق خواهیم داشت و برای کنترل این چالشها باید اقداماتی انجام دهیم. او افزود که رشد مصرف برق در تولیدی برق ایران ۴.۵ تا ۵ درصد است در حالی که در کشورهای پیشرفته صرفاً یک درصد است. رجبی مشهدی اعلام کرد که قرار است تقاضای ۳۵۰۰ و ۳۶۰۰ مگاواتی به تقاضای کشور اضافه شود و برای تامین این میزان نیاز است پنج هزار مگاوات نیروگاه نصب شود که به طور سالانه باید پنج میلیارد دلار تامین مالی شود. در سالهای اخیر تا کنون ۲۵۰ همت و ۵۰۰ همت برای این منظور تامین مالی شده و برای رفع ناترازی موجود نیاز است به ۷ تا ۸ هزار میلیارد تومان تامین مالی صورت بگیرد. بر اساس مقررات مانع زدایی از تولیدی برق، صنایع برق را باید افزایش دهند و بیشتر در حوزه نیروگاهی تامین مالی کنند. همچنین، با مصرف بیش از ۱۶ هزار مگاوات، تولیدیها مجاز به تامین مالی در نیروگاه صنعتی هستند و تا کنون ۶ هزار مگاوات آن آغاز شده و ۲ هزار مگاوات دیگر تا پایان سال آینده در این مدت قرار میگیرد.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر در یازدهمین کنفرانس سیرد منطقهای ایران گفت: در سالهای آینده چالشهای ما در حوزه انتقال و توزیع سخن تر از قبل خواهد بود و در کنترل به جهت عدم تمرکز باید پیش برویم.
وی ادامه داد: وضعیت کنونی تولیدی برق رشد مصرف ۴.۵ تا ۵ درصدی داریم در حالی که که کشورهای پیشرفته به یک درصد میرسد.
رجبی مشهدی ادامه داد: تقاضای ۳۵۰۰،۳۶۰۰ مگاواتی به تقاضای کشور اضافه میشود که برای این میزان باید ۵ هزار مگاوات نیروگاه نصب شود که سالانه ۵ میلیارد دلار باید هزینه شود.
مدیر عامل توانیر اضافه کرد: از ابتدای حکومت سیزدهم تا کنون ۲۵۰ همت در این راستا سرمایه گذاری شده و ۵۰۰ همت هم در برنامه قرار دارد.
به گفته این مقام مسئول علاوه بر این برای رفع ناترازی موجود به ۷ تا ۸ هزار میلیارد تومان تامین مالی نیاز است که عملاً امکان پذیر نیست.
مدیر عامل توانیر خاطر نشان کرد: بر اساس مقررات مانع زدایی از تولیدی برق حداقل ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه صنایع در نظر گرفته شده که صنایع سرمایه گذاری خود را در حوزه نیروگاهی زیاد کنند. بر اساس ماده ۴ این مقررات که مشترکان با مصرف بیش از ۱۶ هزار مگاوات موافقت شده که تا کنون ۶ هزار مگاوات آن آغاز شده و ۲ هزار مگاوات تا پایان سال آینده در این مدار قرار خواهد گرفت
ادامه دارد
به گفته مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر، چالشهای در حوزه انتقال و توزیع برق در آینده به ترتیبی بیشتر از قبل خواهد بود و برای کنترل این چالشها باید اقدامات لازم را به عمل بیاوریم. همچنین، مصرف برق در کشور در حال رشد است و رجبی مشهدی از رشد مصرف ۴.۵ تا ۵ درصدی یاد کرده است، در حالی که رشد مصرف برق در کشورهای پیشرفته تا یک درصد میرسد. به منظور برآورده کردن تقاضای ۳۵۰۰،۳۶۰۰ مگاواتی، باید ۵ هزار مگاوات نیروگاه نصب شود و این نیاز سالانه ۵ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. در این زمینه، از ابتدای حکومت سیزدهم تاکنون ۲۵۰ همت سرمایه گذاری شده است و ۵۰۰ همت دیگر نیز در برنامه وجود دارد. علاوه بر این، برای رفع ناترازی موجود در تولیدی برق، نیاز به ۷ تا ۸ هزار میلیارد تومان تامین مالی است که عملی نیست. براساس مقررات مانع زدایی از تولیدی برق، حداقل ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه صنایع در نظر گرفته شده است تا صنایع بتوانند سرمایه گذاری خود را در حوزه نیروگاهی افزایش دهند. تاکنون ۶ هزار مگاوات از این مقدار آغاز شده و ۲ هزار مگاوات تا پایان سال آینده در این مدار قرار خواهد گرفت.