سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی در بالادست تولیدی منابع هیدروکربن – ایران

حضور صندوق توسعه ملی در بالادست صنعت نفت


مهدی غضنفری، رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی، اعلام کرد که این صندوق از سال ۱۳۸۹ تا دی ماه سال ۱۴۰۲، منابع مصارف نشان می‌دهد برخی سال‌ها تا ۲۰ میلیارد دلار را سازماندهی کرده است، و جمع ورودی‌های صندوق در این سال‌ها ۱۶۰ میلیارد دلار و خروجی صندوق ۱۳۲ میلیارد دلار بوده است. او همچنین اظهار کرد که صندوق توسعه ملی قصد برنامه‌های بزرگی را در حوزه‌های منابع هیدروکربن و گاز دارد و در حال حاضر، ۶۰ تا ۷۰ درصد سرمایه گذاری در صنایع بالادستی منابع هیدروکربن و گاز، ۲۰ درصد در تولیدی استخراج معدنی و ۱۰ درصد برای شرکت نوپا‌ها صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، مهدی غضنفری رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه در بازار ارز کشور صندوق توسعه ملی چه جایگاهی دارد، گفت: از سال ۱۳۸۹ تا دی ماه سال ۱۴۰۲ منابع مصارف نشان می‌دهد برخی سال‌ها تا ۲۰ میلیارد دلار را صندوق توسعه ملی سازماندهی کرده است، جمع ورودی‌های صندوق در این سال‌ها ۱۶۰ میلیارد دلار و خروجی صندوق ۱۳۲ میلیارد دلار بود.

غضنفری افزود: حدود ۳۰۰ میلیارد دلار تراکنش‌های این ۱۲ سال است، مجموع رفت و برگشت‌های صندوق ۳۰۰ میلیارد دلار بوده اما واریزی ۱۶۰ میلیارد دلار بوده است. حدود ۳۰ میلیارد دلار تراکنش‌های سالانه صندوق بوده که این صندوق را به یک بازیگر اصلی ارز تبدیل کرده است.

غضنفری اضافه کرد: جریان نقدی جدیدی را به عنوان حضور صندوق توسعه ملی در بالادست منابع هیدروکربن اجرا خواهیم کرد، طبق این برنامه صندوق توسعه ملی برای تحقق برنامه افزایش ساخت و ساز یک میلیون بشکه منابع هیدروکربن در روز در مجموع ۳۵ میلیارد دلار طی ۵ سال سرمایه گذاری کنیم، قصد بنگاه داری نداریم و نمی‌خواهیم جانشین شرکت ملی منابع هیدروکربن باشیم تنها به دنبال ثروت سازی و بنگاه سازی برای کشور هستیم. صندوق نهاد مالی است و قصد شرکت داری ندارد و تنها می‌خواهد ثروت سازی کند.

رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی گفت: در کشورهای همسایه صندوق‌های توسعه ملی در حال سرمایه گذاری در صنایع منابع هیدروکربن وگاز هستند و صندوق ملی امارات با سرمایه گذاری ۱۸ میلیارد دلار به دنبال صنایع منابع هیدروکربن و گاز است. کار صندوق تنها وام دادن نیستند. صندوق به دنبال سرمایه گذاری باید باشد.

غضنفری افزد: هم اکنون ۶۰ تا ۷۰ درصد سرمایه گذاری در صنایع بالادستی منابع هیدروکربن وگاز، ۲۰ درصد در تولیدی استخراج معدنی، ۱۰ درصد هم برای استارت آپ ها سرمایه گذاری شده است.

در حال تکمیل


صندوق توسعه ملی از سال ۱۳۸۹ تا دی ماه سال ۱۴۰۲ سازماندهی کرده است و جمع ورودی‌های صندوق در این سال‌ها ۱۶۰ میلیارد دلار و خروجی ۱۳۲ میلیارد دلار بوده است. در مجموع ۳۰۰ میلیارد دلار تراکنش‌های صندوق و حدود ۳۰ میلیارد دلار تراکنش‌های سالانه صندوق صورت گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *