تامین مالی ۱۵ میلیارد دلاری برای پیاده‌سازی طرح‌های بهینه‌سازی

سرمایه‌گذاری ۱۵ میلیارد دلاری برای اجرای طرح‌های بهینه‌سازی


در آئین کاشت ۳ هزار اصله نهال در پالایشگاه منابع هیدروکربن تهران و ۵۰۰ هزار اصله نهال در صنایع پالایشی، جلیل سالاری، معاون وزیر منابع هیدروکربن در امور پالایش و پخش تأکید کرد که تا کنون ۱۵ میلیارد دلار به طرح‌های بهینه‌سازی صنایع پالایشی اختصاص داده شده است و ۹ میلیارد دلار تامین مالی دیگر در طرح‌های ارتقای کیفی منابع هیدروکربن نیاز است. همچنین براساس تفاهم‌نامه با وزارت جهاد زراعت، ۵۰۰ هزار اصله نهال در صنایع پالایشی کشور غرس خواهد شد و امیدواریم این عدد در آینده به ۵ میلیون اصله برسد. این اقدام‌ها در راستای ترسیب کربن و افزایش سرانه فضای سبز در صنایع پالایشی انجام می‌شود. در آینده، با همکاری وزارت جهاد زراعت، در محیط‌های فراعملیاتی نیز به کاشت درخت پرداخته خواهد شد.

به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت منابع هیدروکربن، جلیل سالاری صبح امروز (یکشنبه، ۱۵ بهمن‌ماه) در آئین کاشت ۳ هزار اصله نهال در پالایشگاه منابع هیدروکربن تهران و ۵۰۰ هزار اصله نهال در صنایع پالایشی گفت: ۱۵ میلیارد دلار تاکنون به طرح‌های بهینه‌سازی صنایع پالایشی اختصاص داده شده است و افزون بر این به ۹ میلیارد دلار تامین مالی دیگر در طرح‌های ارتقای کیفی منابع هیدروکربن کوره نیاز داریم.

وی ضمن قدردانی از همراهی سازمان توسعه ذخایر زمین و آبخیزداری برای ایجاد هم‌افزایی بین تولیدی و ذخایر زمین و اختصاص عرصه در زمینه افزایش سرانه فضای شرکت‌های پالایشی افزود: همسو با دستور مقام معظم رهبری برای کاشت یک میلیارد نهال در کشور تا چهار سال آینده بر اساس تفاهم‌نامه با وزارت جهاد زراعت، ۵۰۰ هزار اصله نهال در صنایع پالایشی کشور غرس خواهد شد که امیدواریم این عدد در سال‌های آینده به ۵ میلیون اصله برسد.

معاون وزیر منابع هیدروکربن در امور پالایش و پخش تأکید کرد: امیدواریم بتوانیم با همکاری و هماهنگی وزارت جهاد زراعت در محیط‌های فرا عملیاتی نیز درخت بکاریم که این اقدام تاکنون در پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند اجرایی شده است و در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس نیز به‌زودی اجرایی می‌شود، افزون بر آن شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با این اقدام به‌صورت فعالانه در اقدام‌های جهانی برای ترسیب کربن مشارکت خواهد کرد.

سالاری با اشاره به برنامه‌ریزی این تولیدی برای ایجاد فضای سبز در محیط‌های صنعتی همسو با مسئولیت اجتماعی تولیدی منابع هیدروکربن گفت: گسترش فضای سبز تأسیسات پالایشی به موازات ساخت و ساز و عرضه و دیگر اقدام‌های اجتماعی ما انجام می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه یکی از مسئولیت‌های اجتماعی ما افزایش رعایت سرانه فضای سبز در حوزه اکوسیستم است، درباره مصرف انرژی در شرکت‌های پالایشی گفت: به‌صورت کلی در ۱۰ پالایشگاه کشور روزانه ۱۸ میلیون مترمکعب منابع انرژی مصرف می‌شود، در حالی که مقدار مصرف شهر گاز تهران به تنهایی روزانه نزدیک به ۱۰۰ تا ۱۰۵ میلیون مترمکعب است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به اقدام‌های محیط زیستی انجام‌شده در صنایع پالایشی گفت: در حوزه درون‌سازمانی تلاش شده است گازهای مشعل پالایشگاه‌ها را به‌صورت کامل خاموش کنیم و در دفع لجن، کیفی‌سازی و افزایش سرانه فضای سبز در حد استانداردهای تکلیف‌شده وظایف خود را انجام دادیم.

سالاری با اشاره به اینکه در بخش حمل‌ونقل جوان‌ترین ناوگان حمل‌ونقل سنگین در صنایع را داریم، افزود: ۸ هزار وسایل نقلیه حمل فرآورده جوان و تجهیز شده و مجهز به تجهیزات طرح کهاب هستند و تلاش مجموعه این است که استانداردها را در این زمینه رعایت کنیم.

وی تأکید کرد: در گذشته در حوزه پدافند غیرعامل، فضای سبز، نیروی عملیاتی و آبیار سمت داشتیم که این موضوع نشانه اهمیت زمینه مسئولیت اجتماعی است.

معاون وزیر منابع هیدروکربن در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی افزود: امیدواریم اقدام‌های این‌چنینی در آینده این تولیدی در زمینه حفظ اکوسیستم گامی تأثیرگذار باشد.

بر اساس این گزارش، با اجرای این تفاهم‌نامه کاشت ۵۰۰ هزار اصله نهال در صنایع پالایشی کشور به‌صورت همزمان اجرایی خواهد شد که این عدد در پالایشگاه بندرعباس ۲۰۰ هزار اصله، در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس ۱۲۰ هزار اصله، در پالایشگاه تهران ۳ هزار اصله، در پالایشگاه لاوان ۱۳۰۰ اصله، در پالایشگاه شیراز ۱۰۰۰ اصلی، در شرکت ملی فناوری طراحی و ساختمان منابع هیدروکربن ۲۰۰ هزار اصل، در پالایشگاه کرمانشاه ۱۰۰ هزار، در شرکت خطوط لوله و مخابرات منابع هیدروکربن ۱۸ هزار و ۲۰۰ اصله، در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ۲۲ هزار و ۵۰۰ اصله، در پالایشگاه آبادان ۳۲ هزار و ۵۰۰ اصله، در پالایشگاه اصفهان ۴۰ هزار اصله و در پالایشگاه شازند ۵۰ هزار اصله خواهد بود.


جلیل سالاری در آئین کاشت نهال در پالایشگاه منابع هیدروکربن تهران و صنایع پالایشی اظهار کرد که تاکنون ۱۵ میلیارد دلار برای طرح‌های بهینه‌سازی صنایع پالایشی اختصاص یافته است و به ۹ میلیارد دلار تامین مالی دیگر در طرح‌های ارتقای کیفی منابع هیدروکربن کوره نیاز است. وی همچنین افزود که با همکاری سازمان توسعه ذخایر زمین و آبخیزداری، هم‌افزایی بین تولیدی و ذخایر زمین ایجاد شده است و در آینده تعداد اصله‌های نهالی کاشته شده در صنایع پالایشی کشور به ۵ میلیون اصله خواهد رسید. در این باره وی از هم‌افزایی سازمان توسعه ذخایر زمین و آبخیزداری برای افزایش سرانه فضای شرکت‌های پالایشی نیز تشکر کرد. سالاری از مشارکت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در اقدام‌های جهانی برای ترسیب کربن نیز خبر داد. او همچنین از تلاش‌های انجام شده در صنایع پالایشی برای گسترش فضای سبز تأسیسات و ارتقای اکوسیستم صحبت کرد. سالاری به اهمیت مسئولیت اجتماعی در حوزه اکوسیستم اشاره کرد و امیدوار بود که اقداماتی که صورت می‌گیرد، گامی تأثیرگذار در حفظ اکوسیستم باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *