قدردانی از رضا بابک برای تلاش‌هایش/ وضعیت نگران کننده هنر هفتم

رضا بابک مورد قدردانی قرار گرفت/ سینما خیلی مریض است!


در این متن که دیجیاتور آن را منتشر کرده است، ابتدا به اهدای لوح تقدیر به بازیگر رضا بابک توسط کارگردان اثر سینمایی «الکترون» پرداخته می‌شود. در ادامه، مدیرعامل و سایر عوامل خانه هنرمندان ایران تشکر می‌کنند و بعد از آن نویسنده عباس جهانگیریان دعوت می‌شود تا روی صحنه بیاید. جهانگیریان نیز به حضور حاضران و اهمیت دور هم بودن در شرایط کنونی اجتماعی اشاره می‌کند و سپس رضا بابک در خصوص استرس صحنه‌ها و فعالیت هنرمندان در هنر هفتم و صحنه نمایش صحبت می‌کند. در نهایت اثر سینمایی کوتاه «الکترون» پخش می‌شود و سپس به نقد و بررسی اثر سینمایی پرداخته می‌شود. در این مراسم بسیاری از هنرمندان شناخته شده حضور داشتند.

به گزارش دیجیاتور به نقل از روابط‌عمومی خانه هنرمندان ایران، در ابتدای برنامه نمایش، نقد و بررسی اثر سینمایی کوتاه «الکترون» در خانه هنرمندان ایران، مهران رنج‌بر کارگردان این اثر سینمایی با اهدای لوحی، از یک عمر فعالیت رضا بابک بازیگر پیشکسوت صحنه نمایش و سینمای ایران قدردانی به عمل آورد و متنی را قرایت کرد. وی در ادامه از مدیرعامل، دیگر عوامل خانه هنرمندان ایران و تمام اشخاصی که به برگزاری این برنامه کمک کرده‌اند، تشکر کرد.

محمد رحمانیان در بخش بعدی این مراسم، گفت: با رضا بابک نزدیک به ۳۰ سال در حوزه‌های نمایش عروسکی، نمایش صحنه‌ای کار کرده‌ایم. یکی از همین همکاری‌ها نمایش «اسب‌ها» بود که منجر به عمل قلب باز رضا بابک شد. او در این نمایش بارها در طول صحنه می‌دوید اما صدایش در نمی‌آمد. حتی یک‌بار نگفت که چرا باید تا این اندازه با ریتم تند کار کنم؟ به همین دلیل فکر نمی‌کردم که به رضا فشار بیاید. با این همه او تمام ۴۵ شب اجرا را در سالن اصلی صحنه نمایش شهر کار کرد و درخشید. اما بعد از آن به بیمارستان رفت.

وی افزود: فکر می‌کنم حضورم در اینجا خیلی نیاز نباشد؛ بنابراین با اجازه همه دوستان از عباس جهانگیریان دعوت می‌کنم که روی صحنه بیاید.

عباس جهانگیریان (نویسنده) در ادامه این برنامه گفت: درود به همه شما که ترجیح داده‌اید، روز جمعه خود را اینجا باشید. از خانه هنرمندان ایران، همه حاضران و چهره‌های حاضر که به این برنامه آمده‌اند، تشکر می‌کنم. در شرایطی زندگی می‌کنیم که باید این دور هم بودن‌ها را غنیمت بدانیم. جا دارد که در اینجا از بهروز غریب‌پور یاد کنیم که یک پادگان را به خانه هنرمندان ایران تبدیل کرده است. شرایطِ پیش آمده، سبب شده تا ما بیش از گذشته، نیاز به کنار هم بودن و هوای یکدیگر را داشتن، داشته باشیم. در غیبت دوربین‌های صدا و سیما، ما خودمان باید رسانه یکدیگر باشیم و فعالیت‌های دوستان‌مان را اطلاع‌رسانی کنیم.

وی اظهار کرد: گاهی اثر ادبی‌های نزدیک‌ترین دوستانم منتشر و یا نمایش‌های آن‌ها اجرا می‌شود ولی من از آن‌ها باخبر نمی‌شوم. زیرا اخبار فرهنگی (آنچنان که باید) در کشور ما منعکس نمی‌شود. به همین دلیل وقتی به من می‌گویند، خانم حائری در ایران است، می‌پرسم مگر ایشان خارج نبود؟ خیلی از بزرگان ما هستند که در خانه و خلوت خودشان زندگی می‌کنند و ما از فعالیت آن‌ها خبر نداریم. چون اصلا فعالیت‌های فرهنگی در رسانه‌ها بازتابی ندارد. به هر حال از همه دوستان برای برگزاری این برنامه سپاسگزارم. بسیار مشتاقم که بازی آخر آقای بابک در این اثر سینمایی را به اتفاق یکدیگر ببینیم.

رضا بابک در ادامه این مراسم گفت: شخصا بداهه‌پردازی در هنر هفتم و صحنه نمایش را دوست دارم ولی هر زمان روی صحنه می‌آیم، دچار استرس می‌شوم. حتی در روز اول و دوم اجرای صحنه نمایش، به خاطر استرس زیاد، مریض می‌شوم. انگار انرژی‌های عجیبِ خوبی اینجا است که من تحمل آن را ندارم. به هر حال از این همه بچه‌های جوانِ آرتیست درجه یک، خیلی ممنون هستم. به قدری در این اثر سینمایی یاد گرفته‌ام که حد نداشت. در این اثر سینمایی هم آثار خلاقانه و هم انسانیت، شرافت و با هم بودن را دیدم. بچه‌های اثر سینمایی «الکترون»، واقعا گروه درجه یکی بودند و من به آن‌ها افتخار می‌کنم. فکر می‌کنم کار خوبی شده باشد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش بیان کرد: اکنون هنر هفتم خیلی مریض است. گاهی اوقات که معرفی محصولات آن را می‌بینم، حالم بد می‌شود. باور کنید اینطور نبود. من در دوران طلایی هنرهای زیبا بزرگ شده‌ام و با بیضایی و دکتر رفیعی کار کرده‌ام. همچنین با زنده‌یاد سمندریان کلاس داشته‌ام. شخصا دلم می‌خواهد دوران آن بزرگان را، این بچه‌ها و جوانان نیز تکرار کنند. امیدوارم روزهای روشن‌تر و بهتری بیاید که همه در آن حال یکدیگر را بپرسند و هوای همدیگر را داشته باشند. همچنین در هنر هفتم اثر سینمایی‌های خوب کار شود، همه بچه‌ها سر کار باشند و بتوانند کار کنند.

بابک در پایان با قرایت شعری صحبت‌های خود را به انتها رساند.

در بخش بعدی این مراسم، اثر سینمایی کوتاه «الکترون» برای حاضران پخش شد.

پس از پخش این اثر سینمایی کوتاه، نشست نقد و بررسی آن نیز با حضور رضا درستکار منتقد هنر هفتم برگزار شد.

بهزاد فراهانی، رضا بهبودی، علیرضا خمسه، مسعود فروتن، هایده حائری، محمدرضا خاکی، محمد رحمانیان، شهرام گیل‌آبادی، ایرج راد، یوسف صدیق تعریف، اسماعیل پوررضا، حسام منظور، علیرضا شجاع‌نوری، مهناز باقری، یلدا عباسی، فرزین محدث، بهرنگ دزفولی‌زاده، سجاد بابایی، قاسم زارع، منوچهر اکبرلو، مریم معترف، مجید توکلی، مهدی میامی، مجید قناد از جمله چهره‌های حاضر در این مراسم بودند.


در این متن به آغاز مراسم نقد و بررسی اثر سینمایی کوتاه “الکترون” در خانه هنرمندان پرداخته می‌شود. مهران رنج‌بر به عنوان کارگردان این اثر سینمایی، از رضا بابک بازیگر پیشکسوت صحنه نمایش و هنر هفتم قدردانی می‌کند. سپس تشکر از مدیرعامل و سایر افرادی که در برگزاری این برنامه کمک کرده‌اند ذکر می‌شود.

سپس محمد رحمانیان به مدت نزدیک به ۳۰ سال همکاری با رضا بابک در حوزه‌های نمایش عروسکی و نمایش صحنه‌ای را بیان می‌کند. او درباره نمایش “اسب‌ها” که منجر به برگزاری اجراهای بیشمار و درخشان رضا بابک شد، صحبت می‌کند. او به بیماری و بستری شدن رضا بابک پس از اجراهای این نمایش اشاره می‌کند.

سپس عباس جهانگیریان به عنوان نویسنده، از حضور حاضران در این برنامه تشکر می‌کند و درباره ارزش دور هم بودن در شرایط فعلی زندگی صحبت می‌کند. او همچنین از بهروز غریب‌پور تقدیر می‌کند که پادگانی را به خانه هنرمندان ایران تبدیل کرده است.

وی تاکید می‌کند که در کشور ما اخبار فرهنگی به نحوی که باید منعکس نمی‌شود و فعالیت‌های بسیاری از بزرگان و هنرمندان به اطلاع جامعه نمی‌رسد. او در پایان از تمامی دوستان برای برگزاری این برنامه سپاسگزاری می‌کند و امیدوار است از بازی آخر رضا بابک در اثر سینمایی “الکترون” لذت ببرند.

رضا بابک هم در صحبت‌های خود به استرسی که هر زمان روی صحنه می‌آید توجه می‌کند و درباره همکاری با بچه‌های جوان آرتیست در این اثر سینمایی افتخار می‌کند. او امیدوار است روزهای بهتری برای تولیدی هنر هفتم فرا رسیده و همه هنرمندان بتوانند به طور بهتری فعالیت کنند.

بهزاد فراهانی، رضا بهبودی، علیرضا خمسه و سایر هنرمندانی که در این برنامه حضور داشتند نیز به صحبت‌های خود می‌پردازند و در پایان، اثر سینمایی کوتاه “الکترون” پخش شده و نقد و بررسی آن نیز برگزار می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *