افزایش ۲۱ درصدی ساخت و ساز برق از سدهای کشور

افزایش ۳۰.۸ درصدی خروجی آب سدها


در دوازدهمین گردهمایی رؤسای گروه‌های استانی سازماندهی بحران و پدافند غیرعامل، سیف‌الله آقابیگی مدیرکل سازماندهی بحران، پدافند غیرعامل و HSE شرکت سازماندهی منابع منابع آبی ایران، بیان کرد که تحلیل وضعیت شرایط کشور و استان‌ها یکی از وظایف مدیران استانی است. او در این گردهمایی گفت که بارش کشور در سال آبی جاری با کاهش ۳۳ درصدی نسبت به نرمال بلندمدت عقب‌مانده است و این وضعیت نگران‌کننده است. همچنین او به مشکلات مخازن سدها و میزان پرشدگی آنها اشاره کرد و نیاز به توجه به سازماندهی بحران و پدافند غیرعامل را بیشتر کرد. همچنین اعلام شد که تدوین نظام‌نامه جدید در حوزه پدافند غیرعامل در حال انجام است و ساختار کمیته‌های تخصصی سازماندهی بحران در استان‌ها تغییر خواهد کرد.

به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت نیرو، دوازدهمین گردهمایی رؤسای گروه‌های استانی سازماندهی بحران و پدافند غیرعامل روز شنبه ۹ دی ماه در شرکت سازماندهی منابع منابع آبی ایران برگزار شد.

سیف‌الله آقابیگی مدیرکل سازماندهی بحران، پدافند غیرعامل و HSE شرکت سازماندهی منابع منابع آبی ایران در این گردهمایی، رصد دائمی وضعیت کشور و به ویژه وضعیت استان‌ها و داشتن تحلیل نسبت به شرایط را یکی از وظایف روزانه مدیران استانی خواند.

وی با بیان اینکه علی‌رغم پیش‌بینی‌های پیش‌بینی آب و هوا، در پاییز بارش قابل توجهی نداشتیم، در خصوص وضعیت بارش‌های کشور بر اساس آمار اعلام شده تا ۵ دی ماه گفت: متوسط بارش کشور در سال آبی جاری تا امروز ۴۵ میلی‌متر بوده است.

آقابیگی خاطرنشان کرد: این در حالیست که کشور بر اساس میزان نرمال بلندمدت ۵۳ ساله باید ۶۶ میلی‌متر باران دریافت می‌کرد که اکنون با ۳۳ درصد کاهش بارندگی در اغلب حوضه‌های آبریز روبرو هستیم و حتی نسبت به سال گذشته که سال بسیار سختی بود، ۸ درصد عقب‌ماندگی داریم؛ به همین دلیل چه در استان‌های پربارش و چه در استان‌های خشک، آمار بارش‌ها نگران‌کننده است.

وی ادامه داد: بر اساس این آمار استان‌هایی مانند تهران، قم، مرکزی، فارس، قزوین، زنجان، البرز و چهارمحال و بختیاری نسبت به بلندمدت با کاهش بسیار زیاد بارندگی و استان‌هایی نظیر خراسان رضوی، کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان با کاهش قابل توجهی مواجه هستند. در این میان تنها استان‌های سمنان، مازندران، خراسان شمالی و گلستان از ۹ تا ۳۰ درصد رشد بارندگی داشته‌اند.

مدیرکل پدافند غیرعامل شرکت سازماندهی منابع منابع آبی ایران با بیان اینکه آمار مخازن سدهای کشور نیز خوب نیست، گفت: اکنون مجموع منابع آبی ورودی به مخازن سدهای کشور ۴.۶ میلیارد مترمکعب است؛ علی‌رغم ورودی کم به مخازن سدها، میزان خروجی از سدها همچنان بالا و با ۲۱ درصد رشد همراه بوده است و میزان پرشدگی سدهای کشور نیز ۴۰ درصد است.

وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم تحول اساسی که مسئله کشور را مسئله منابع آبی خواندند و فرمودند «باید برای این مسئله، یک فکر علمی بشود»، تأکید کرد: این فرمایش رهبری، مسئولیت پدافند غیرعامل در بخش منابع آبی را بیشتر می‌کند.

آقابیگی تصریح کرد: بی‌توجهی به سازماندهی بحران و پدافند غیرعامل، از عدم باور به شرایط کشور ناشی می‌شود. در صورتی که باید در حوزه پدافند یک کار علمی صورت گیرد.

مدیرکل سازماندهی بحران، پدافند غیرعامل و HSE شرکت سازماندهی منابع منابع آبی ایران از تدوین نظام‌نامه جدید در حوزه پدافند غیرعامل خبر داد و اظهار داشت: بر اساس این نظام‌نامه ساختار کمیته‌های تخصصی سازماندهی بحران استان‌ها تغییر خواهد کرد که اکنون در مرحله تجدیدنظر و ارزیابی نهایی است و پس از ابلاغ آن، جلسات مرتبط در استان‌ها باید با عنوان «ستاد سازماندهی شرایط اضطراری» برگزار شود.

آقابیگی خاطرنشان کرد: «نظام‌نامه سلامت، ایمنی، اکوسیستم، پدافند غیرعامل و سازماندهی بحران وزارت نیرو» که با تجمیع سه نظامنامه سازماندهی بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو، سازماندهی ریسک وزارت نیرو و سازماندهی اکوسیستم، ایمنی، بهداشت و امور اجتماعی وزارت نیرو تدوین شده، محور برنامه‌ریزی و اقدامات هر سه حوزه در بخش منابع آبی کشور است.

وی به ضرورت مطالعه دقیق و عمل به وظایف نظام‌نامه سلامت، ایمنی، اکوسیستم، پدافند غیرعامل و سازماندهی بحران توسط مدیران ستادی و استانی وزارت نیرو تأکید کرد.

مدیرکل سازماندهی بحران، پدافند غیرعامل و HSE شرکت سازماندهی منابع منابع آبی ایران در ادامه سخنان خود آخرین وضعیت جانمایی ابلاغ شده گروه سازماندهی بحران و پدافند غیرعامل و HSE شرکت‌های منابع آبی منطقه‌ای و همچنین دستورکار نظام‌نامه سلامت، ایمنی و اکوسیستم سازماندهی بحران و پدافند غیرعامل را تشریح کرد.

بنابراین گزارش، در این گردهمایی همچنین دوره آموزشی الزامات و مقررات مربوط به پوشش ریسک اموال منقول و غیرمنقول توسط دکتر نیلچیان برگزار شد.

وی در سخنان خود، نسبت به تحقق اهداف بند (چ) ماده ۱۳ مقررات سازماندهی بحران کشور تأکید کرده و متذکر شد که با توجه به اسناد بالادستی و ضرورت انجام تکالیف قانونی و حفظ زیرساخت‌های مهم منابع آبی کشور، باید ارزش واقعی دارایی‌های شرکت‌ها، مطابق کارشناسی بروز شده، احصا و با جامع‌نگری قوانین پوشش ریسک، نسبت به تنظیم و انعقاد قراردادهای پوشش ریسک اموال منقول و غیرمنقول پوشش ریسک‌پذیر و نیز پوشش ریسک تمام‌خطر پروژه‌های توسعه‌ای اقدام شود.

به گزارش شبکه خبری منابع آبی ایران، در ادامه این گردهمایی یک روزه، پیرامون امنیت فضای مجازی و حفاظت دیجیتال سامانه‌های صنعتی و مسئولیت‌های محوله بحث و تبادل نظر صورت گرفت و در پایان نیز جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.


دوازدهمین گردهمایی رؤسای گروه‌های استانی سازماندهی بحران و پدافند غیرعامل در شرکت سازماندهی منابع منابع آبی ایران برگزار شد. در این گردهمایی، رصد دائمی وضعیت کشور و به ویژه وضعیت استان‌ها مورد بررسی قرار گرفت. متوسط بارش کشور در سال آبی جاری ۴۵ میلی‌متر بوده است. این در حالیست که بر اساس میزان نرمال بلندمدت ۵۳ ساله باید ۶۶ میلی‌متر باران دریافت می‌کردیم و در حال حاضر با ۳۳ درصد کاهش بارندگی روبرو هستیم. بارش‌ها در استان‌های پربارش و خشک نگران‌کننده است. استان‌های تهران، قم، مرکزی، فارس، قزوین، زنجان، البرز و چهارمحال و بختیاری با کاهش بسیار زیاد بارندگی مواجه هستند. بی‌توجهی به سازماندهی بحران و پدافند غیرعامل ناشی از عدم باور به شرایط کشور است. نظام‌نامه جدید در حوزه پدافند غیرعامل آماده تدوین است و با عنوان «ستاد سازماندهی شرایط اضطراری» باید در استان‌ها برگزار شود. همچنین نظام‌نامه سلامت، ایمنی، اکوسیستم، پدافند غیرعامل و سازماندهی بحران وزارت نیرو مسئله اصلی در بخش منابع آبی کشور است. پیرامون امنیت فضای مجازی و حفاظت دیجیتال سامانه‌های صنعتی و مسئولیت‌های محوله نیز بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *