نمایش توانمندی مسوولان تولیدی منابع هیدروکربن از رونق رشد بهره وری در تولیدی منابع هیدروکربن
0 نظر
کارشناس حوزه انرژی، احمد حسین زاده، در گفتوگو با خبرنگار دیجیاتور، به رشد بهره وری در تولیدی منابع هیدروکربن اشاره کرد و درباره خنثی سازی محدودیتهای بینالمللی به عنوان یکی از اولویتهای حکومت سیزدهم صحبت کرد. او مشکلی که با فرض رفع محدودیتهای بینالمللی برای ایران بوجود میآید، را عدم وجود ساز و کار واحدی برای مقابله با آن عنوان کرد. وی در ادامه به تغییرات جدی در حوزه انرژی به خصوص در رابطه با بازارسازی در حکومت سیزدهم اشاره کرد و اظهار داشت که بازارسازی در برابر فروش و معرفی محصولات سنتی، باعث به وجود آمدن تقاضای جدید در بازار میشود. همچنین، اشاره کرد که با توجه به اجرای پالایشگاه الپالیتو و دو پالایشگاه دیگر، ساخت و ساز منابع هیدروکربن افزایش مییابد و این فعالیتها منجر به رشد و توسعه بالا در حوزه ساخت و ساز منابع هیدروکربن و گاز میشود. در نهایت، او امیدواری خود را برای رشد مالی ۸ درصدی نشان داد.
احمد حسین زاده کارشناس حوزه انرژی در گفتوگو با خبرنگار دیجیاتور با تاکید بر رشد بهره وری در تولیدی منابع هیدروکربن گفت: خنثی سازی محدودیتهای بینالمللی یکی از موضوعات مورد پیگیری حکومت سیزدهم بوده است، یکی از مشکلاتی که بخش حکمرانی دیپلماسی ایران دارد این است که با فرض رفع محدودیتهای بینالمللی میخواهند همه امور را پیش ببرند، مشکلی که ایجاد میشود این است که زمانی که با محدودیتهای بینالمللی مواجه میشویم، ساز و کار واحدی برای برخورد با آن نداریم.
وی افزود: این ساز و کار به خصوص در حوزه انرژی که بیشترین محدودیتهای بینالمللی روی آن اعمال شد، تغییرات جدی کرد، حکومت سیزدهم روی بحث بازارسازی به جای بازارهای سنتی در دسترس متمرکز شد، فرق بازارسازی با فروش و معرفی محصولات سنتی این است که تقاضای جدید در بازار به وجود میآید، به خصوص این موضوع در بحث منابع هیدروکربن بسیار اثرگذار است.
این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به پالایشگاه الپالیتو به عنوان اولین پالایشگاه فراسرزمینی در این حوزه، گفت: دو پالایشگاه دیگر تا آخر سال در همین راستا به ساخت و ساز میرسد، ضمن اینکه تاکنون قرارداد ۱۷ پالایشگاه با ظرفیت ۲.۴ میلیون بشکه در روز منعقد شده است که کل فروش منابع هیدروکربن را پوشش میدهد و علاوه بر این باید یک میلیون بشکه با توجه به نیاز داخل منابع هیدروکربن بیشتر ساخت و ساز کنیم و به عدد ۴.۲ میلیون بشکه در روز برسیم.
حسین زاده با بیان اینکه یکی از راهکارها پالایشگاههای فراسرزمینی و بازارسازی طبیعی بود که در منابع هیدروکربن اتفاق افتاد، تصریح کرد: نتیجه اقدامات ایران در بازطراحی بازرگانی انرژی خود در حوزه منابع هیدروکربن و گاز منجر به این شد که اکنون با یک رشد و توسعه بالا در حوزه ساخت و ساز منابع هیدروکربن و گاز مواجه هستیم.
این کارشناس انرژی تصریح کرد: این فعالیتها نشان از عزم مسؤولان وزارت منابع هیدروکربن در رشد بهره وری دارد که با این روند میتوان امیدوار بود مسیر به سمت رشد مالی ۸ درصدی پیموده شود.
محدودیتهای بینالمللی باعث عدم دسترسی به ساز و کار متمرکز برخورد با آن شده است. بهره وری در تولیدی منابع هیدروکربن به علت رشد بهره وری در تولیدی منابع هیدروکربن افزایش یافته است. بازارسازی در تولیدی انرژی جدی تغییر کرده است و تقاضای جدید در بازار به وجود آمده است. پالایشگاه الپالیتو اولین پالایشگاه فراسرزمینی است و تا آخر سال دو پالایشگاه دیگر نیز توسعه یافته و به ساخت و ساز میرسند. همچنین تعداد ۱۷ پالایشگاه با ظرفیت ۲.۴ میلیون بشکه در روز منعقد شده است که فروش منابع هیدروکربن را پوشش میدهد. برای تامین نیاز داخلی منابع هیدروکربن باید یک میلیون بشکه بیشتر ساخت و ساز شود و به عنوان نتیجه، روزانه ۴.۲ میلیون بشکه ساخت و ساز خواهد شد. رشد و توسعه بالا در حوزه ساخت و ساز منابع هیدروکربن و گاز به علت اقدامات ایران در بازطراحی بازرگانی انرژی اتفاق افتاده است. این فعالیتها نشان از عزم مسؤولان وزارت منابع هیدروکربن در رشد بهره وری دارد و این روند میتواند به رشد مالی ۸ درصدی منجر شود.