راه اندازی مرکز همکاری پیشرفت ایران و روسیه
0 نظر
در دیدار بین حسن زمانیان و کنسانتین موگیلفسکی، معاون وزیر علوم و آموزش فدراسیون روسیه، از پیشنهاد روسیه برای راهاندازی رتبهبندی جدید موسسه آموزش عالیها در قالب گروه همکاری بریکس خبر داده شد. زمانیان اعتراض خود را به رتبهبندی موسسات غربی و ناعادلانه بودن آن بیان کرد و اظهار کرد که طرحهای جذاب غربیها برای جذب دانشآموختگان ایرانی مخرب است. همچنین اعلام شد که مرکز پیشرفت مشترک ایران و روسیه به زودی افتتاح خواهد شد و تفاهمنامههای همکاری بین موسسه آموزش عالیهای دو کشور امضا شده و در حال اجرا هستند.
به گزارش دیجیاتور به نقل ازوزارت علوم، حسن زمانیان در دیدار با کنسانتین موگیلفسکی معاون وزیر علوم و آموزش فدراسیون روسیه از پیشنهاد این کشور برای راهاندازی رتبهبندی جدید موسسه آموزش عالیها در قالب گروه همکاری بریکس استقبال کرد.
وی گفت: ما از رتبهبندی موسسه آموزش عالیها توسط موسسات رتبهبندی گله داریم و آن را ناعادلانه میدانیم.
رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران اظهار داشت: معتقدیم مؤسسات رتبهبندی غربی به عمد دستاوردهای موسسه آموزش عالیهای ما را کمتر از واقع اعلام میکنند تا در رتبهبندی جایگاههای بالا را کسب نکنیم.
زمانیان تاکید کرد: این کار مؤسسات غربی در شرایطی صورت می گیرد که غربیها به دنبال جذب دانشآموختگان ما هستند و با پیشنهادات جذاب میکوشند دانشجویان ما پس از تحصیل راهی غرب شوند.
راه اندازی مرکز پیشرفت مشترک ایران و روسیه
رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به روابط علمی و فناوری ایران و روسیه گفت: راه اندازی مرکز پیشرفت مشترک ایران و روسیه در مراحل نهایی است و به زودی افتتاح می شود.
زمانیان با اشاره به اینکه دانشجویان علوم علوم درمانی ایران در روسیه با مشکلاتی روبهرو هستند خواهان ایجاد دفتری در وزارت علوم روسیه برای مراجعه دانشجویان ایرانی شد که این پیشنهاد مورد استقبال طرف روس قرار گرفت.
همچنین کنسانتین موگیلفسکی معاون وزیر علوم و آموزش فدراسیون روسیه با اشاره به ظرفیت بالای موسسه آموزش عالیهای ایران در حوزه پژوهش و فناوری گفت: زمینههای همکاری در کمیتههای مشترک تعیین و به زودی توسط مسئولان عالی وزارتخانههای علوم دو کشور به امضا میرسد.
وی با اشاره به اینکه هماکنون دهها تفاهمنامه همکاری میان موسسه آموزش عالیهای ایران و روسیه به امضا رسیده و در حال انجام است گفت: آموزش زبان فارسی در موسسه آموزش عالیهای روسیه و زبان روسی در موسسه آموزش عالیهای ایران از قبل وجود داشته و در صورت افزایش، به گسترش بیشتر روابط کمک می کند.
معاون وزیر علوم و آموزش فدراسیون روسیه نزدیکی جغرافیایی، موقعیت ژئوپلتیکی و مقابله با محدودیتهای بینالمللی کشورهای غربی را از علتهای نزدیکی ایران و روسیه در سالهای اخیر دانست و گفت: از گذشتههای دور همکاری علمی و دانشگاهی بین دو کشور وجود داشته است و باید ارتقا یابد.
گفتنی است هیات روسی پس از این دیدار از موسسه آموزش عالی صنعتی شریف بازدید کرد؛ همچنین بیانیه کمیته مشترک همکاریهای ایران و روسیه به امضای وزرای منابع هیدروکربن دو کشور رسید که در آن به همکاریهای علمی و فناوری هم اشاره شده بود.
مراکز پیشرفت مشترک ایران و روسیه در حال انجام است و به زودی افتتاح میشود. همچنین تفاهمنامههای همکاری میان موسسه آموزش عالیهای ایران و روسیه به امضا رسیده و در حال انجام است. ایجاد دفتری در وزارت علوم روسیه برای مراجعه دانشجویان ایرانی شد استقبال طرف روس را برانگیخته است. ارتقاء همکاری علمی و دانشگاهی بین ایران و روسیه ضروری است.