ایجاد سیستم «جریان مالی نوآورانه» برای ثبت شرکت‌های مبتنی بر دانش

راه‌اندازی سامانه «جریان اقتصادی نوین» برای ثبت دانش بنیان‌ها


در دومین روز از اجلاس روسای موسسه آموزش عالی ها و موسسات آموزش عالی، دو فناوری توسط محققان پارک علم و فناوری خراسان رضوی توسعه یافته است که تحت حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی شدند. این فناوری ها شامل راهکار دسک‌تاپ ابری دانشگاهی و سیستم حفاظت از سرعت و لرزش و کاندیشن مانیتورینگ برای ماشین های دوار با حساسیت بالا در نیروگاه ها بود. در پنل فناوری این اجلاس، سجاد محمدعلی نژاد معاون فناوری و پیشرفت وزارت علوم اظهار داشت: برنامه راهبردی این معاونت شامل سه راهبرد اساسی خلق و توسعه فناوری، توسعه دانش مالی دانش بنیان و ترویج فناوری در جامعه فناوری کشور است. او همچنین اهدافی را برای توسعه فناوری های پیشران مانند AI، کوانتوم و زیست فناوری مطرح کرد و اعلام کرد که پارک موسسه آموزش عالی تربیت مدرس تبدیل به پارک علم و فناوری معین در دبیرخانه رویش فناورانه شده است. او همچنین به سامانه جان (جریان مالی نوین) و ابلاغ آیین نامه ماده ۵ مقررات جهش ساخت و ساز دانش بنیان اشاره کرد. واکنش ها و تجاری سازی محصولات دانش بنیان نیز در این اجلاس مورد بحث و توجه قرار گرفت. همچنین، در این مراسم محمدعلی نژاد و علیرضا زراسوندی برای همکاری در توسعه فناوری و سامانه جان تقدیر شدند.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور در دومین روز از اجلاس سه روزه روسای موسسه آموزش عالی ها و موسسات آموزش عالی از دو فناوری با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی شد که توسط محققان مستقر در پارک علم و فناوری خراسان رضوی توسعه یافته است. این فناوری ها شامل ارایه راهکار دسک‌تاپ ابری دانشگاهی و سیستم حفاظت از سرعت و لرزش و کاندیشن مانیتورینگ برای ماشین های دوار با حساسیت بالا در نیروگاه ها بود.

همچنین سجاد محمدعلی نژاد معاون فناوری و پیشرفت وزارت علوم در پنل فناوری این اجلاس اظهار داشت: برنامه راهبردی این معاونت شامل سه راهبرد اساسی خلق و توسعه فناوری، توسعه دانش مالی دانش بنیان و ترویج فناوری در جامعه فناوری کشور است.

محمدعلی نژاد ادامه داد: با وجود اقدامات زیاد برای توسعه فناوری در کشور، انسجام بین این اقدامات با توجه به ظرفیت نیروی انسانی و محدودیت منابع وجود ندارد. بیشتر نیروی موسسه آموزش عالی‌ها به توسعه فناوری های موجود متمرکز است.

وی گفت: قصد داریم فناوری های پیشران یعنی AI، کوانتوم و زیست فناوری را هم توسعه دهیم. پارک موسسه آموزش عالی تربیت مدرس را نیز به عنوان پارک علم و فناوری معین
دبیرخانه رویش فناورانه تعیین کردیم.

معاون وزیر علوم ادامه داد: برخی کشورها اهداف مشخصی برای خود تعیین کردند و فناوری های مرتبط با آن را بر اساس پیچیدگی فناوری توسعه می دهند.

وی به تشریح برنامه های این معاونت پرداخت و گفت: آزمایشگاه کوچک ساخت دیجیتال یا فب لب ها برای توسعه فناوری مهم هستند، برای نمونه در آمریکا ۹۳ فب لب داریم که ۷۴ درصد در موسسه آموزش عالی و بقیه در دستگاه ها یا پارک های علم و فناوری است. ورود به حوزه فب لب ها کمک می کند تک محصول اولیه و ارزیابی انجام شود.

محمدعلی نژاد در ادامه به سامانه جان (جریان مالی نوین) اشاره کرد و گفت: این سامانه که به زودی راه اندازی می شود، به صورت آزمایشی مشغول ثبت محصولات دانش بنیان شرکت هاست و تاکنون ۵ هزار و ۲ محصول در آن ثبت شده است.

وی همچنین از ابلاغ آیین نامه ماده ۵ مقررات جهش ساخت و ساز دانش بنیان خبر داد و گفت: بر اساس این آیین نامه ظرفیت های مالکیت فکری مرتبط با پایان نامه سهم استاد و دانشجو و موسسه آموزش عالی مشخص شده و قابل انتقال به شرکت های دانش بنیان است.

معاون فناوری وزارت علوم از تشکیل کارگزاری هایی برای تسهیل تجاری سازی محصولات خبر داد و گفت: آیین نامه ای را برای تجاری سازی به همه موسسه آموزش عالی ها ابلاغ می کنیم که بر اساس آن کارگزارانی تشکیل می شود که حلقه اتصال موسسه آموزش عالی ها و پژوهشگاه ها با بازار و خارج از موسسه آموزش عالی می شوند.

وی گفت: بر یک موضوع مشترک با وزارت کشور، معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت صمت کار می کنیم که هدف آن تکمیل زنجیره های ارزش راهبردی است تا زنجیره ارزش راهبردی فناوری یا صنایع مختلف کامل شود. برای این منظور در حال تدوین نقشه جامع هستیم تا به هر موسسه آموزش عالی بر اساس ظرفیت ها، ماموریت زنجیره ارزش یک فناوری را بدهیم مثلا به موسسه آموزش عالی یزد زنجیره ارزش راهبردی تولیدی نساجی را می دهیم.

محمدعلی نژاد خاطرنشان کرد: قصد ما این است که برای حل مسائل واقعی کشور اقدام کنیم و با ماموریت گرایی مسایل خردشده را به موسسه آموزش عالی ها ارجاع داده و به وظیفه ملی خود برای حل مسائل کشور عمل کنیم.

همچنین در این مراسم از محمدعلی نژاد برای تفاهم نامه با معاونت فرهنگی و کمک به توسعه فعالیت انجمن های علمی دانشجویی و از علیرضا زراسوندی مدیر کل دفتر پشتیبانی معاونت فناوری و نواوری وزارت علوم برای توسعه سامانه جان تقدیر شد.


در دومین روز از اجلاس سه روزه روسای موسسه آموزش عالی ها و موسسات آموزش عالی، دو فناوری توسط محققان مستقر در پارک علم و فناوری خراسان رضوی توسعه یافته است. این فناوری ها شامل ارایه راهکار دسک‌تاپ ابری دانشگاهی و سیستم حفاظت از سرعت و لرزش و کاندیشن مانیتورینگ برای ماشین های دوار با حساسیت بالا در نیروگاه ها بود. سجاد محمدعلی نژاد معاون فناوری و پیشرفت وزارت علوم بیان کرد که برنامه راهبردی این معاونت شامل سه راهبرد اصلی خلق و توسعه فناوری، توسعه دانش مالی دانش بنیان و ترویج فناوری در جامعه فناوری کشور است. نژاد افزود که با وجود اقدامات زیاد برای توسعه فناوری در کشور، انسجام بین این اقدامات با توجه به ظرفیت نیروی انسانی و محدودیت منابع وجود ندارد. وی همچنین اظهار داشت که قصد دارند AI، کوانتوم و زیست فناوری را هم توسعه دهند و پارک موسسه آموزش عالی تربیت مدرس را به عنوان پارک علم و فناوری معین دبیرخانه رویش فناورانه تعیین کرده اند. محمدعلی نژاد اشاره کرد که برخی کشورها اهداف مشخصی برای خود تعیین کردند و فناوری های مرتبط با آن را بر اساس پیچیدگی فناوری توسعه می دهند. او همچنین از تشریح برنامه های این معاونت پرده برداشت و اعلام کرد که آزمایشگاه کوچک ساخت دیجیتال یا فب لب ها برای توسعه فناوری مهم هستند و سامانه جان (جریان مالی نوین) نیز به زودی راه اندازی می شود که به صورت آزمایشی مشغول ثبت محصولات دانش بنیان شرکت هاست. نژاد خاطرنشان کرد که طبق آیین نامه ماده ۵ مقررات جهش ساخت و ساز دانش بنیانّ، ظرفیت های مالکیت فکری مرتبط با پایان نامه سهم استاد و دانشجو و موسسه آموزش عالی مشخص شده و قابل انتقال به شرکت های دانش بنیان است. او همچنین اعلام کرد که تشکیل کارگزاری هایی برای تسهیل تجاری سازی محصولات در موسسه آموزش عالی ها را در دستور کار قرار داده اند. معاون وزیر علوم افزود که بر موضوع مشترک با وزارت کشور، معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت صمت همکاری می کنند تا زنجیره های ارزش راهبردی را تمام کنند. او خاطرنشان کرد که هدف این همکاری تکمیل زنجیره های ارزش راهبردی فناوری یا صنایع مختلف است و برای این منظور در حال تدوین نقشه جامع هستند تا به هر موسسه آموزش عالی بر اساس ظرفیت ها، ماموریت زنجیره ارزش یک فناوری را بدهند. نژاد تأکید کرد که قصد آنها حل مسائل واقعی کشور است و با ماموریت گرایی مسائل خردشده را به موسسه آموزش عالی ها ارجاع داده و به وظیفه ملی خود برای حل مسائل کشور عمل می کنند. در این مراسم همچنین محمدعلی نژاد و علیرضا زراسوندی تقدیر شده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *