ذخیره سازی بیست هزار تن سیب و پرتقال برای استقرار قیمت در بازار نوروز

ذخیره ۲۰ هزار تن سیب و پرتقال برای تثبیت قیمت در بازار نوروز


در این متن، ایوب فصاحت، سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، درباره تنظیم بازار ماه مبارک رمضان و ایام نوروز صحبت کرد. او اعلام کرد که سازمان تعاون روستایی مسئول تأمین یک سری کالاها برای تنظیم بازار شب عید و ماه مبارک رمضان می‌باشد. همچنین، او اعلام کرد که بیش از ۲۰ هزار تن سیب و پرتقال برای تنظیم بازار پیش بینی شده است و از تعرفه منجر به کنترل بازار کالاهای اساسی برای جلوگیری از نوسان قیمت‌ها در ایام نوروز و رمضان استفاده می‌شود. در پایان، اعلام شد که تعرفه ۵۰ درصدی فروش خارجی خرما تا پایان خرداد اعمال می‌شود.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، ایوب فصاحت، سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در گفت‌و گو با مهر درباره تنظیم بازار ماه مبارک رمضان و ایام نوروز اظهار کرد: تأمین یک سری کالاها در تنظیم بازار شب عید و ماه مبارک رمضان به طور مستقیم بر عهده سازمان تعاون روستایی کشور است. میوه شب عید که شامل سیب و پرتقال و البته خرما برای ماه مبارک رمضان می‌شود در حال پیگیری است.

وی افزود: امسال ۲۰ هزار تن سیب و پرتقال برای تنظیم بازار پیش بینی شده تا مشکلی در سازماندهی بازار به وجود نیاید؛ اما بخش اصلی کار در تأمین میوه شب عید با سازمان میادین میوه و تره بار تهران بوده و سازمان تعاونی روستایی در کنار آنها بازار را پشتیبانی می‌کند.

وی ادامه داد: در کنار ذخیره ۲۰ هزار تنی سیب و پرتقال، بیش از ۲۰ هزار تن از سایر میوه‌ها نیز ذخیره احتیاطی شده‌اند زیرا از سوی رئیس جمهوری تاکید شده قیمت‌ها در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان نباید نوسان داشته باشد.

سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با بیان اینکه این سازمان بیشتر تصمیم ساز است و نقش توزیع کنندگی در کمیته مربوط به تنظیم بازار ایام نوروز دارد، تصریح کرد: همکاری بین نهادها شکل گرفته و کنترل تعرفه‌ها بین معاونت‌های مربوطه در حال پیگیری است. کنترل قیمت‌ها فقط در نقاط در حال توزیع کالاها نبوده و برای سراسر کشور اعمال می‌شود.

فصاحت با بیان اینکه ابزار تعرفه منجر به کنترل ۱۰۰ درصدی بازار کالاهای اساسی می‌شود، یادآور شد: امسال کمیته مربوط به تنظیم بازار شب عید از بخش‌های خصوصی کمک گرفته و سازماندهی بازار بر عهده بخش خصوصی است. سازمان تعاون روستایی هم از سازماندهی درست آنها پشتیبانی می‌کند.

فصاحت درباره توزیع این محصولات از سوی سازمان تعاون روستایی، گفت: توسعه ذخیره شده سیب و پرتقال بستگی به شرایط بازار دارد؛ اگر نرخ این دو قلم روند افزایشی داشته باشد سازمان تعاون روستایی مبادرت به توزیع می‌کند. عرضه خرما ماه مبارک رمضان هم یک هفته پیش از آغاز این ماه خواهد بود.

تعرفه و تثبیت قیمت

این مسؤول دولتی درباره تعیین تعرفه ۵۰ درصدی فروش خارجی خرما نیز عنوان کرد: جلسات متعددی برگزار شد رصد و پیگیری بازار با دو هدف انجام می‌شود؛ تولیدکننده متضرر نشود ضمن اینکه در حق مصرف کننده نیز نباید اجحاف شود. با تشکل‌های بخش خصوصی مذاکره شد. برآورد جلسات این بود که نرخ خرما مضاعفی در حال افزایش است و ضرورت دارد برای تثبیت قیمت‌ها در بازار، فروش خارجی این محصول تعرفه ۵۰ درصدی داشته باشد.

فصاحت در پایان گفت: تعرفه ۵۰ درصدی فروش خارجی خرما تا پایان خرداد اعمال می‌شود.


تامین کالاهای شب عید و ماه مبارک رمضان به عهده سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران است. میوه شب عید در حال پیگیری برای تنظیم بازار است. ۲۰ هزار تن سیب و پرتقال پیش‌بینی شده است. کنترل قیمت‌ها توسط سازمان تعاون روستایی اعمال می‌شود. سازماندهی بازار شب عید توسط بخش خصوصی انجام می‌شود. عرضه خرما ماه مبارک رمضان یک هفته پیش از آغاز این ماه انجام می‌شود. تعرفه ۵۰ درصدی فروش خارجی خرما تا پایان خرداد اعمال می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *