گفت و گو مدیرعامل مرکز گسترش با سینماگران تاجیک

دیدار مدیرعامل مرکز گسترش با سینماگران تاجیک


سینماگران اهل تاجیکستان، با محمد حمیدی‌مقدم مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در ایران دیدار کردند. در این دیدار، بحث و گفتگوهایی درباره همکاری‌های مشترک بین دو کشور در زمینه اثر سینمایی‌سازی و سینمای مستند برگزار شد و امکانات و فرصت‌های فیلمسازی در تاجیکستان و ایران مورد بررسی قرار گرفت. همچنین اظهارات امیدواری برای حضور آثار مستند سینمای ایران در جشنواره های تاجیکستان و برعکس، مطرح شد و از سوی محمدحمیدی‌مقدم نشان تقدیری به نام “تاج سامان” به محمدسعید شاهیان مدیر “تاجیک اثر سینمایی” اهدا شد.

به گزارش دیجیاتور به نقل از روابط‌عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، سینماگران اهل تاجیکستان که برای حضور در چهل و دومین جشنواره اثر سینمایی فجر به ایران مسافرت کرده بودند، سه‌شنبه ۲۴ بهمن با محمد حمیدی‌مقدم مدیرعامل مرکز گسترش دیدار کردند.

محمد سعید شاهیان مدیر تاجیک اثر سینمایی، عثمان تهیه‌کننده تاجیک اثر سینمایی، زائول داخته فیلمبردار پیشکسوت سینمای تاجیکستان (فیلمبردار اثر سینمایی رستم و سهراب)، اکمل عبدالله‌زاده دبیر جشنواره اثر سینمایی دوشنبه و محی‌الدین مظفر کارگردان هنر هفتم در این دیدار حضور داشتند.

در آغاز این دیدار حمیدی مقدم ضمن توضیح درباره جایگاه سینمای مستند در ایران گفت: مرکز گسترش، متولی جدی ساخت و ساز مستند و انیمیشن در ایران است، بسیاری از کارگردان‌های سینمای ایران در این مرکز اثر سینمایی ساخته‌اند، سینمای مستند ایران بسیار غنی است، فیلمسازان بزرگی در این حوزه کار کرده و آثار ماندگاری خلق کرده‌اند که در مطالعات تاریخی هنر هفتم به یادگار باقی مانده است.

وی افزود: زبان فارسی میراث و هویت مشترک ما است و چه خوب است که در زمینه ساخت آثاری بر پایه این میراث و عشق مشترک، همکاری کنیم، تجربه‌ای که مرکز گسترش به عنوان متولی برگزاری هفده دوره جشنواره «سینماحقیقت» داشته، می‌تواند برای شما مفید باشد و زمینه برگزاری جلسات پیچینگ، کارگاه‌های آموزشی و … را فراهم کند. کشف استعداد، حمایت از سینماگران جوان منطقه و ساخت و ساز مشترک از اهداف و اولویت‌های جدی ما است، امیدوارم در جشنواره «سینماحقیقت» میزبان دانشجویان سینمای تاجیکستان و جوانان علاقه‌مند به مستندسازی در جلسات کشف استعداد و کارگاه‌های آموزشی و ارایه طرح باشیم.

دبیر جشنواره «سینماحقیقت» در بخش دیگری از این جلسه گفت: جشنواره اثر سینمایی تاج سامان و جشنواره «سینماحقیقت» می‌توانند همکاری‌های مشترکی داشته باشند و در راستای معرفی و تقویت میراث و زبان فارسی گام بردارند.

حمیدی مقدم افزود: ما تا ۲ ماه دیگر دوره آموزش آنلاین مستندسازی را با حضور اساتید برجسته سینمای مستند راه اندازی می‌کنیم، این مسیر می‌تواند بین دو کشور، به راه‌اندازی یک مدرسه فیلمسازی مشترک کمک کند تا تجربیات مستندسازان ایرانی و تاجیک، به یکدیگر منتقل شود.

محمدسعید شاهیان مدیر موسسه «تاجیک اثر سینمایی» بزرگترین نهاد سینمایی تاجیکستان که در این جلسه حضور داشت، گفت: تجربه حضور در جشنواره اثر سینمایی فجر، برایم جذاب بود. ما در تاجیکستان، امکانات و فرصت‌های فیلمسازی داریم که در کنار شما، با توجه به ریشه‌های مشترک فرهنگی، می‌تواند به گسترش ساخت و ساز اثر سینمایی و سریال مستند و داستانی منجر شود.

وی افزود: شاهنامه فردوسی به عنوان یکی از حلقه‌های پیوند ما، همه انسان‌ها را به خودشناسی و بازگشت به هویت دعوت می‌کند، ما این مضمون جهان شمول و متعالی را باید در آثار سینمایی، مستند و انیمیشن برجسته کنیم و روی شاهنامه کار کرده‌ایم و امیدواریم بتوانیم در کنار شما، این ایده‌ها را گسترش داده و اجرایی‌تر کنیم.

اکمل عبدالله‌زاده مدیر جشنواره دوشنبه ابراز امیدواری کرد که در جشنواره امسال آثار مستند سینمای ایران حضور داشته باشد و بخشی به سینمای ایران اختصاص داده شود که زمینه همکاری‌های مشترک را فراهم کند.

محی‌الدین مظفر کارگردان گفت: ما دانشجویان فراوانی داریم که دلبسته به سعدی، حافظ و شعرا و نامداران بزرگ ایرانی هستند، اما مستندی نداریم که درباره آرامگاه یا زندگی آنها باشد و استاد بتواند وقتی درباره این مفاخر بزرگ صحبت می کند آن را نمایش دهد. سینمای مستند، می تواند زمینه معرفی این چهره های درخشان را به همه جهان و البته فارسی زبانان در تاجیکستان و سایر کشورها فراهم کند.

وی در ادامه گفت: شما امکانات و شرایط ساخت و ساز چنین آثاری را دارید، ما هم نسلی از مستندسازان را آماده و مهیای کار داریم، امیدوارم خروجی این جلسات و دیدارها، برای سینمای ایران و تاجیکستان ساخت و ساز آثاری در ستایش میراث و نوشتار خلاقانه و زبان فارسی و مفاخری چون اقبال لاهوری، فردوسی و همه بزرگان عرصه ادب باشد.

حبیب ایل‌بیگی، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی که در این جلسه حضور داشت، گفت: من به دلیل علاقه به زبان فارسی، گاهی تلویزیون دولتی تاجیکستان را می‌بینم اما مردم ما، از تاجیکستان تصویری در ذهن ندارند، ما و شما از یک پیکره‌ایم و زبان شیرین فارسی، حلقه اتصال ما محسوب می‌شود. ما مستندسازان درجه یکی داریم، همکاری با آنها و ساخت اثر سینمایی درباره تاجیکستان، مطالعات تاریخی و میراث آن، هم ذخایر تصویری شما را غنی می‌کند، هم تصویر ذهنی ایرانیان و دیگر مردم جهان را نسبت به کشور شما کامل می‌کند.

در بخشی از این دیدار، از سوی محمدسعید شاهان مدیر «تاجیک اثر سینمایی» نشان «تاج سامان» به محمد حمیدی مقدم مدیر عامل مرکز اهدا شد و عبدالحسین بدرلو قائم مقام و معاون مستند مرکز گسترش و شیرین نادری مدیر بین‌الملل مرکز گسترش هم در این دیدار حضور داشتند.


گسترش همکاری بین تولیدی سینمای ایران و تاجیکستان به منظور ساخت و ساز مستند و انیمیشن، به طور خاص در زمینه آثاری که بر پایه میراث و ارزش‌های مشترک دو کشور ساخته می‌شود، قابل توصیه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *