حکومت در روابط حکومتیهای خود در دیپلماسی به نتایج قابل ملاحظهای دست یافته است.
0 نظر
در یک نشست مشترک خبری با وزیر امور خارجه و بازرگانی مجارستان، وزیر امور مالی و دارایی ایران اعلام کرد که دیپلماسی مالی متمرکز بر کشورهای همسایه، همسو و مستقل دستور کار عملی حکومت است و تاکنون در حوزه فروش خارجی غیرنفتی، عملکرد کشور بیسابقه بوده است. او همچنین از آمادگی مجارستان برای همکاری در حوزه زیرساختهای هوانوردی و فرودگاهی دو کشور خبر داد و وزیر مجارستان نیز برداشتن موانع تجاری بین دو کشور را مورد تاکید قرار داد.
به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت دانش مالی، سید احسان خاندوزی امروز (سوم اسفند) در نشست مشترک خبری با پیتر سییارتو وزیر امور خارجه و بازرگانی مجارستان که در پایان نشست کمیسیون همکاریهای مشترک مالی دو کشور برگزار شد، گفت: دیپلماسی مالی متمرکز بر کشورهای همسایه، همسو و مستقل دستور کار عملی حکومت سیزدهم جمهوری اسلامی بوده است و در حوزه فروش خارجی غیرنفتی نیز عملکرد کشور نسبت به تمام سالهای پیش از آن بیسابقه بود.
وی با اشاره به رشد دو و نیم درصدی بازرگانی ایران با کشورهای همسایه در ۱۱ ماه گذشته گفت: رکورد رشد ۳۵ درصدی ترانزیت کالا در ۱۱ ماه امسال که به لحاظ حجم ترانزیتی حجم بیسابقهای در مطالعات تاریخی بازرگانی محسوب میشود، همگی حاکی از این است که حکومت توانسته در روابط حکومتیهای دیپلماسی خود به شکل عملی دستاوردها و نتایج ملموسی داشته باشد.
خاندوزی با تاکید بر اینکه در نشست امروز بین ایران و مجارستان، سند اجلاس یادداشت همکاریهای مشترک در حوزه زراعت به امضای وی و وزیر امور خارجه و بازرگانی مجارستان رسید، اظهار داشت: تقویم نمایشگاههای تجاری و بینالمللی دو کشور برای فراهم کردن زمینه حضور و مشارکت بخش خصوصی دو کشور نیز مورد تبادل قرار گرفت.
وزیر امور مالی و دارایی کشورمان همچنین از آمادگی طرف مجاری برای همکاری در حوزه زیرساختهای هوانوردی و فرودگاهی دو کشور، خدمات و پذیرش و همچنین ارائه خدمات ناوبری به پروازهای عبوری مجارستان، پذیرش تامین مالی در طرحهای توسعه فرودگاهی، تبادل دانش روز بین متخصصین در زمینه عملیات فرودگاهی و سازماندهی تردد هوایی خبر داد.
پیتر سییارتو وزیر امور خارجه و بازرگانی مجارستان نیز در این نشست خبری اظهار داشت: شرکتهای مجارستانی در حوزههای زراعت، صنایع غذایی، منابع آبی و صنایع بهداشتی از فناوریهای بسیار بالایی برخوردار هستند و در این بخشها از ظرفیتهای مناسبی برای ورود به بازار ایران برخوردار هستند. بیش از ۱۵ سال است که دستگاههای ایکس ری مجارستانی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی برداشتن موانع تجاری بین دوکشور را از دیگر حوزههایی دانست که باید در زمینه آنها اقدامات لازم و زیربنایی صورت بگیرد و در این زمینه گفت: بیش از ۵۵ هزار مجوز ترانزیت برای تسهیل بازرگانی بین دو کشور صادر شده است.
رشد بازرگانی ایران با کشورهای همسایه به میزان دو و نیم درصد در ۱۱ ماه گذشته بود. در این مدت، ترانزیت کالا به نرخ ۳۵ درصدی رشد کرده و بیسابقهای بوده است. سند اجلاس یادداشت همکاریهای مشترک در حوزه زراعت بین ایران و مجارستان امضا شد. همچنین دستگاههای ایکس ری مجارستانی بالای تکنولوژی برای صنایع غذایی و بهداشتی دارند و باید موانع تجاری بین دو کشور برداشته شود.