شناسایی تهدیدهای سلامت منطقه توسط موسسه آموزش عالیهای علوم علوم درمانی
0 نظر
در این متن، دکتر بهرام عین اللهی در مراسم نشست هم اندیشی و تقدیر از پژوهشگران علوم علوم درمانی کشور در موسسه آموزش عالی علوم علوم درمانی تهران، بیان کرده است که مشاهده می شود که دربرابر مردم غزه، ظلم بی حد و اندازه ای رخ می دهد و سازمان های بین المللی در این زمینه کارآیی نداشته اند. او همچنین به پیشرفت های حوزه سلامت پس از تحول سیاسی و اهداف موسسه آموزش عالی های علوم علوم درمانی اشاره کرده است. به علاوه، وی تاکید کرده است که برای جهش علمی باید به همتا پروری و هم افزایی مراکز تحقیقاتی پرداخته شود و همچنین شبکه سازی تحقیقات و تجاری سازی ایده ها نیز بسیار اهمیت دارد. او با اشاره به مصوبات اخیر شورای عالی علوم، تحقیقات، و فناوری نیز به اهمیت مالیاتی برای شرکت های دانش بنیان اشاره کرده است.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، دکتر بهرام عین اللهی در مراسم نشست هم اندیشی و تقدیر از پژوهشگران علوم علوم درمانی کشور در محل موسسه آموزش عالی علوم علوم درمانی تهران افزود: در دنیا شاهد یک ظلم بی حد و اندازه دربرابر مردم غزه هستیم و هیچ کدام از سازمان های بین المللی در این زمینه کارآیی نداشته اند. متاسفانه این سازمان ها مرگ هزاران نفر را فقط مشاهده می کنند. این نشان می دهد که نظم موجود در جهان کارآیی ندارد و این نسل کشی با هیچ یک از اصول انسانی جور در نمی آید.
وزیر بهداشت با اشاره به پیشرفت های حوزه سلامت پس از تحول سیاسی و ارتقای شاخص های اصلی حوزه سلامت از جمله افزایش سن امید به زندگی، بهتر شدن وضعیت کشور در شاخص هایی مانند مرگ و میر نوزادان، مرگ و میر مادران باردار، مرگ و میر کودکان و همچنین کنترل خدمات بهداشتی، افزایش دسترسی به خدمات پیشرفته، گفت: هدف ما ایجاد نظام پیشرفته سلامت است.
وی با اشاره به تهدیدات سلامت و وظیفه پژوهش در مقابله با این تهدیدات گفت: باید خودکفایی را جدی بگیریم زیرا مطالعات تاریخی نشان داده ما همیشه در معرض تهدید هستیم.
عین اللهی گفت: موسسه آموزش عالی های علوم علوم درمانی باید به سمت موسسه آموزش عالی های نسل سوم و چهارم حرکت کنند. از میان بیش از ۲۱ هزار عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی های علوم علوم درمانی بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ نفر دارای اچ ایندکس بالای ۱۵ هستند که نشان از توجه به پژوهش در میان اساتید علوم علوم درمانی است.
وی با بیان اینکه پژوهش باید واقعی و عالمانه باشد، گفت: باید برای هر امری دنبال یافته های علمی باشیم و موسسه آموزش عالی ها زیرساخت های پژوهشی خود را تقویت کنند. در زمانه انفجار اطلاعات، استفاده درست از دیتا و داده های اطلاعاتی در پژوهش ها بسیار مهم است. ضمن اینکه منابعی که در اختیار اساتید و دانشجویان قرار می گیرد باید به روز باشد.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: پژوهشگر باید بتواند ایده پردازی کند و در این مسیر هم باید بانک ایده ایجاد شود تا از آن استفاده کرد. با برخی پژوهش ها مواجه هستیم که مستندات علمی خوبی ندارند. هر دارو و هر روش جدید و هر دستگاه جدیدی که وارد علوم علوم درمانی می شود منوط به مستندات معتبر علمی است. پژوهش ها نباید تحت الشعاع شرکت های دارویی قرار گیرند.
وی با اشاره به اهمیت خلاقیت و پیشرفت به عنوان یکی از شاخص های ارزشیابی موسسه آموزش عالی های علوم علوم درمانی گفت: پژوهش های ما باید مبتنی بر نیاز جامعه باشد و مشکلات جامعه خودمان را حل کند. شاید نیازی نباشد که درباره یک بیماری خاص با درگیری یکی دو نفر در دنیا که در کشور ما نیز مشاهده نشده، تحقیقی صورت گیرد. مراکز تحقیقاتی هم باید در همین راستا عمل کنند.
عین اللهی با تاکید بر این نکته که نیاز به یک جهش علمی در مراکز تحقیقاتی داریم، گفت: برای جهش علمی به میانبر نیاز داریم وگرنه فاصله یک قرنی با دنیای غرب در حوزه علوم مختلف از میان نمی رود. برای این میانبر نیاز به همگرایی، همتا پروری و هم افزایی مراکز تحقیقاتی داریم.
وی خاطرنشان کرد: منابع و سرمایه ها به جای طلا و مسکن می تواند به سمت دانش بنیان ها جذب شود و باید برای این کار برنامه ریزی کنیم. بهره وری در تحقیق و پژوهش به عنوان یکی از شاخص های مهم در این عرصه است که موسسه آموزش عالی ها باید به آن توجه کنند.
وزیر بهداشت گفت: ماموریت گرایی موسسه آموزش عالی های علوم علوم درمانی یکی از کارهای خوب معاونت تحقیقات و فناوری سازمان سلامت است. این ماموریت ها بر اساس آمایش منطقه ای تعریف شده است. همچنین حمایت ویژه از فناوران برتر و کوتاه شدن فرآیندها و تسریع در صدور مجوزها با همکاری سازمان غذا و دارو نیز از دیگر فعالیت های مهم این حوزه است.
وی یادآور شد: سازمان غذا و دارو می تواند به موسسه آموزش عالی های علوم علوم درمانی مادر که توانایی اجرای بسیاری از کارها را دارند تفویض اختیار کند.
عین اللهی با تاکید بر لزوم شبکه سازی تحقیقات، اظهار داشت: به نقشه جامع علمی تحقیقات نیاز داریم تا با توجه به استعدادهایی که در کشور داریم در موضوعات مختلف کار کنند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۵ پارک فناوری سلامت و ۱۱ مرکز پیشرفت سلامت در موسسه آموزش عالی های علوم علوم درمانی داریم که تاکید ویژه سازمان سلامت این است که مراکز تحقیقاتی در پژوهشکده ها و پژوهشگاه ها تجمیع شوند. اینکه هر گروهی یک مرکز تحقیقاتی و یک آزمایشگاه دارد با دانش مالی مقاومتی کشور همخوانی ندارد.
وزیر بهداشت از روسای موسسه آموزش عالی های علوم علوم درمانی خواست تا تهدیدات سلامت منطقه خود را شناسایی کنند و تاکید کرد: تحقیقات باید پاسخگو، موثر و در راستای اولویت های نظام سلامت باشد.
وی با انتقاد از کم تحرکی برخی از موسسه آموزش عالی ها گفت: این یک فاجعه است که یک دانشکده داروسازی با قدمت بیش از ۵۰ سال در یک استان، حتی یک مورد دارو هم ساخت و ساز نکرده است. ما باید بتوانیم امکانات بالقوه را بالفعل کنیم. پژوهش و ساخت و ساز باید در موسسه آموزش عالی های علوم علوم درمانی فعال شوند تا حدی که نیازهای یک بیمارستان می تواند در همان محل تامین شود.
عین اللهی با تاکید بر اهمیت تجاری سازی ایده ها در حوزه فناوری سلامت گفت: از ۵ هزار و ۸۰ مورد محصول سلامت محور ۱۳۰۳ مورد وارد بیمارستان ها شده اند. در حوزه سلامت هم باید تاسیس صندوق های پژوهش و فناوری جدی گرفته شود.
وی با اشاره به مصوبات اخیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در این شورا معافیت های مالیاتی برای شرکت های دانش بنیان که تازه کار خود را شروع کرده اند در نظر گرفته شد.
دکتر بهرام عین اللهی در مراسم نشست هم اندیشی و تقدیر از پژوهشگران علوم علوم درمانی کشور در محل موسسه آموزش عالی علوم علوم درمانی تهران اظهار داشت که در دنیا شاهد یک ظلم بی حد و اندازه دربرابر مردم غزه هستیم و هیچ کدام از سازمان های بین المللی در این زمینه کارآیی نداشته اند. نظم موجود در جهان ناتوان است و نسل کشی در غزه با اصول انسانی سازگار نیست. وزیر بهداشت با اشاره به پیشرفت های حوزه سلامت پس از تحول سیاسی و ارتقای شاخص های اصلی حوزه سلامت، بهتر شدن وضعیت کشور در شاخص هایی مانند مرگ و میر نوزادان، مرگ و میر مادران باردار، مرگ و میر کودکان و کنترل خدمات بهداشتی، هدف ما ایجاد نظام پیشرفته سلامت است. باید خودکفایی را جدی بگیریم زیرا مطالعات تاریخی نشان داده ما همیشه در معرض تهدید هستیم. موسسه آموزش عالی های علوم علوم درمانی باید به سمت موسسه آموزش عالی های نسل سوم و چهارم حرکت کنند و توجه به پژوهش در موسسه آموزش عالی های علوم علوم درمانی وجود دارد. برای هر امری باید دنبال یافته های علمی باشیم و موسسه آموزش عالی ها باید زیرساخت های پژوهشی خود را تقویت کنند. پژوهش ها باید براساس مستندات معتبر علمی انجام شوند و تحقیقات باید پاسخگو، موثر و در راستای اولویت های نظام سلامت باشند. منابع و سرمایه ها باید به سمت دانش بنیان ها جذب شوند و برای تجاری سازی ایده ها در حوزه فناوری سلامت برنامه ریزی شود.