تبلیغ زندگی فقیرانه با “خانه ما” هماهنگی ندارد/ نمایش خلاقیت خانواده‌ها

«خانه ما» ترویج زندگی فقیرانه نیست/ نمایش خلاقیت خانواده‌ها


مستند دوره “خانه ما” توسط کارگردان حامد وقاری در رابطه با چالش‌های ساخت برنامه و مشارکت خانواده‌ها در مسابقه، بیان می‌شود. شرکت‌کنندگان پس از ثبت‌نام و مصاحبه، انتخاب شده و در برنامه حضور می‌یابند. تیم ساخت و ساز با رضایت و همکاری خانواده‌ها، به تدریج آن‌ها را به آن دوربین‌ها عادت داده و خانواده‌ها با چالش‌ها و شرایط محدود، خلاقیت خود را در مسابقه نشان می‌دهند. این برنامه به ترویج فقر و روند زندگی فقیرانه علاقه‌ای ندارد و صرفاً خلاقیت و تعامل خانواده‌ها را در مواجهه با محدودیت‌ها به نمایش می‌گذارد.

حامد وقاری کارگردان مستند مسابقه «خانه ما» درباره چالش‌های ساخت این مسابقه و جلوی دوربین رفتن افراد عادی به خبرنگار دیجیاتور گفت: شرکت کنندگان برنامه «خانه ما» بعد از اعلام فراخوان هر فصل در سایت برنامه ثبت‌نام می‌کنند و بعد از مصاحبه و گزینش نهایی موفق به حضور جلوی دوربین «خانه ما» می‌شوند. تیم ساخت و ساز برنامه به واسطه رضایتی که این خانواده‌ها برای حضور در برنامه دارند، چالشی برای حضور آن‌ها در مقابل دوربین ندارد، اما بازی گرفتن از آن‌ها و تبدیل کردنشان به خود واقعی‌شان در مقابل دوربین به زمان احتیاج است.

دوربین بعد از چند روز عضوی از خانواده ها می شود

وی اضافه کرد: گروه ساخت و ساز «خانه ما» گروهی صمیمی است که با ارتباط گرفتن و صمیمی‌شدن با خانواده‌ها تلاش دارند سختی حضور آن‌ها مقابل دوربین را کم کنند. بعد از چند روز این خانواده ها با دوربین احساس راحتی می‌کنند، دوربین جزوی از خانواده آن‌ها می‌شود و با تیم ساخت و ساز و دوربین برنامه احساس غریبی ندارند به همین دلیل در قسمت های ابتدایی شاید خانواده ها کمی سردتر باشند و هرچه به جلو میرویم خانواده ها مقابل دوربین خود واقعی‌شان می شوند.

وقاری در ادامه با اشاره به این نکته که فصل دوازدهم «خانه ما» هیچ تفاوت اجرایی با سایر فصل ها ندارد، بیان کرد: قرار بود اصلاحاتی در این فصل نسبت به فصل‌های گذشته در برنامه اعمال کنیم که شرایط آن فراهم نشد و اگر این مستند ادامه‌دار بود تغییراتی اعمال می کنیم.

وی سپس درباره نکاتی که در برنامه «خانه ما» باعث خوش رنگ و لعابی و پر ریتم تر کردن برنامه شده است، گفت: همانطور که گفتم شرایط اضافه کردن هیچ آیتم جدیدی مهیا نبود ولی سعی کردیم در مسافرت به استان‌های مختلف تمام جاذبه های این شهرها را نشان دهیم. برای مثال در فصل دوازدهم خود شهر بوشهر به حدی خوش رنگ و لعاب بود و آدم های این شهر به قدری خونگرم بودند که به برنامه جان تازه ای تزریق شد.

قرار است خانواده ها مسابقه دهند نه اینکه پول خرج کنند و وقت بگذرانند

کارگردان برنامه «خانه ما» درباره مقدار پولی که در این دوره خانواده‌ها باید آن را در یک ماه سازماندهی کنند، توضیح داد: در فصل دوازدهم با جلسات متعددی که برگزار کردیم به این نتیجه رسیدیم که برنامه‌ریزی مالی را افزایش ندهیم و همان برنامه‌ریزی مالی فصل یازدهم را در نظر گرفتیم، با اینکه از تورم خبر داشتیم می‌خواستیم ببینیم در این فصل می‌شود با این مبلغ خانواده ها را وارد چالش کنیم یا خیر. یک نکته مهم درباره برنامه «خانه ما» این است که این برنامه قبل از اینکه یک شوی تلویزیونی باشد، یک مسابقه است که یک عنصر جدایی ناپذیر از «خانه ما» است. قرار است خانواده ها باهم مسابقه دهند، قرار نیست خانواده ها با یک مبلغ پول خیلی راحت بتوانند خرج کنند و وقت خود را بگذرانند. یک مثالی میزنم که قبلاً هم به آن اشاره کرده‌ام، تکاوران ارتش یک دوره ای دارند که آن‌ها را یک هفته با یک عدد مرغ و یک قمقمه منابع آبی در بیابان رها می‌کنند و اینها قرار است طوری برنامه‌ریزی کنند که بتوانند یک هفته با این آذوقه دوام بیاورند، اما قرار نیست که اینها تا آخر عمر اینطور زندگی کنند.

وقاری افزود: ما در «خانه ما» ترویج فقر و زندگی فقیرانه نمی کنیم، بلکه فقط در یک بازه زمانی با یک برنامه‌ریزی مالی محدود و چالش های مختلف می‌خواهیم خلاقیت خانواده ها در مواجهه با این شرایط و چالش های پیش روی‌شان را به نمایش بگذاریم. و به هیچ عنوان قصد نداریم ترویج یا تبلیغ این نکته که «می‌توان ماهانه با یک مبلغ محدود سه یا پنج میلیون تومان زندگی را گذراند» نداریم. قطعاً خود ما می‌دانیم در جامعه امروزی اصلاً امکان ندارد کسی بتواند با این مبلغ ها زندگی کنند و هدف ما همانطور که گفتم نمایش خلاقیت خانواده ها در مواجهه با این شرایط است.

وی در انتها در پاسخ به این پرسش که چقدر برای مسابقه «خانه ما» پژوهش انجام شده است، گفت: معمولاً هر شهری که برای این برنامه انتخاب می‌شود تیم ساخت و ساز به آنجا می رود، آداب و رسوم و حال و هوای شهر را بررسی می‌کند، از خلق و خو و آداب رسوم آن شهر تا غذاها و محل مسافرت و توریسم، درباره جزییات شهر تحقیق می شود تا شناخت نسبی به آن شهر به دست بیاوریم.

فصل دوازدهم مستند مسابقه «خانه ما» به تهیه‌کنندگی احمد شفیعی و کارگردانی امین کفاش‌زاده و حامد وقاری جمعه‌ها ساعت ۱۳ روی آنتن شبکه سه سیما می‌رود.

در این مسابقه تلویزیونی، سه خانواده در یک بازه زمانی یک ماهه و در چهارچوب مبلغی مشخص، ضمن انجام فعالیت‌های روزمره و تفریحات خانوادگی، باید در قالب یک کسب و کار خانوادگی، درآمدزایی نیز داشته باشند. در پایان مسابقه خانواده برگزیده براساس پس‌انداز خود، برنده جایزه صد برابری مبلغ پس‌انداز خود می‌شود.

مستند مسابقه «خانه ما» محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج بوده که در استودیو نوبین تهیه و ساخت و ساز شده است.


مسابقه «خانه ما» افراد عادی را به فرایند ثبت‌نام، مصاحبه و انتخاب برای حضور در برنامه می‌کشاند. تیم ساخت و ساز برنامه با تلاش برای کم‌کردن سختی‌های حضور افراد مقابل دوربین، آن‌ها را به خود واقعی‌شان تبدیل می‌کند. در قسمت‌های ابتدایی، این خانواده‌ها ممکن است سردتر باشند اما با گذر زمان و راحت‌شدن احساسات، در مقابل دوربین واقعی‌شان می‌شوند. اما امکان اجرایی مختلف در فصل جدید برنامه وجود ندارد و تیم ساخت و ساز در تلاش است که در مسابقه نهایی برندگان را معرفی کند.ترویج فقر و زندگی فقیرانه نیست هدف اصلی برنامه، بلکه نمایش خلاقیت خانواده‌ها در مواجهه با چالش‌ها و شرایط محدود است. در مسابقه، خانواده‌ها باید با مقدار مشخصی پول سازماندهی کنند و در قالب یک کسب و کار خانوادگی عمل کنند. در پایان، خانواده برنده بر اساس پس‌انداز خود جایزه صد برابری را دریافت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *