حفظ و نگهداری بهترین شرایط ریواس در یخچال و فریزر
0 نظر
ریواس یک گیاه بومی بهاری از تیره هفتبندان یا ترشک است که در ایران، بیشتر در مناطقی که گل لاله وجود دارد رشد میکند. این گیاه به صورت طبیعی و دیمی و بدون نیاز به آبیاری در بهار رشد میکند. از نظر فنی، ریواس یک سبزی است، اما در بسیاری از دسرهای شیرین مثل پای به عنوان یک میوه استفاده میشود. کاربردهای ریواس در آشپزی بسیار متنوع است؛ از کمپوت ریواس و مربای ریواس گرفته تا ترشی ریواس، خورشت ریواس و حتی شربت ریواس، این گیاه جذابیت زیادی در آشپزی دارد. به طور کلی، ریواس یک گیاه متنوع با خواص بسیار زیاد و طعم ترش و خوشایند است. همچنین، روشهای مختلفی برای نگهداری این گیاه در یخچال یا فریزر نیز وجود دارد که میتواند امکان استفاده از آن را در هر زمانی از سال فراهم کند.
ریواس از گیاهان بومی بهاری و از تیره هفتبندان یا ترشک است. این گیاه به صورت طبیعی و دیمی و بدون نیاز به آبیاری در بهار رشد میکند و در ایران، بیشتر در مناطقی که گل لاله وجود دارد میروید. ریواس از نظر فنی یک سبزی است اما در بسیاری از دسرهای شیرین مثل پای به عنوان یک میوه استفاده میشود. کاربردهای ریواس در آشپزی بسیار متنوع است؛ از کمپوت ریواس و مربای ریواس گرفته تا ترشی ریواس، خورشت ریواس و حتی شربت ریواس، این گیاه جذابیت زیادی در آشپزی دارد.
علاوه بر طعم جالب، ساقههای سبز خوشرنگ و طعم ترش گیاه ریواس خواص بسیار زیادی دارند. این گیاه بهاره از فروردین تا خرداد در زمان هوای خنک بهاری در دسترس است اما اگر بدانید چگونه از این گیاه پرخاصیت و خوش طعم نگهداری کنید، میتوانید در هر زمانی از سال این گیاه را در آشپزی استفاده کنید.
فوت و فن نگهداری ریواس
نگهداری ریواس در یخچال
بیشتر بخوانید: راهنمای نگهداری رب گوجه فرنگی و جلوگیری از کپک زدن آن
نگهداری ریواس در فریزر
انجماد راهی عالی برای حفظ ریواس خام است – اما این کار را با احتیاط انجام دهید، زیرا ساقههای پر منابع آبی ریواس مثل کرفس نیاز به اقدامات احتیاطی دارند و اگر بهدرستی منجمد نشود، کریستالهای یخ روی ریواس تشکیل میشوند که منجر به خراب شدن ریواس میشوند. با این روش میتوانید دو تا سه ماه ریواس را کاملا تازه مصرف کنید:
- ابتدا ریواس را بشویید و ساقههای آن را با حوله خشک کنید.
- با احتیاط پوست ساقههای ریواس را با استفاده از پوست کن سبزیجات جدا کنید (میتوانید آنها را دور بریزید).
- در مرحله بعد، ساقههای ریواس را روی یک ورقه آلومینیومی قرار دهید تا با یکدیگر تماس نداشته باشند (یا آنها را به قطعات کوچکتر برش دهید) و ورقه را در فریزر قرار دهید.
- هنگامی که ریواس منجمد شد، آنها را به یک کیسه فریزر در فریزر منتقل کنید.
یکی دیگر از روشهای انجماد ریواس این است که ابتدا آن را بلانچ کنید، که به حفظ طعم آن برای مدت طولانیتر، قبل از منابع آبیبندی با خلاء کمک میکند. بلاچینگ یک روش نگهداری سبزیجات در فریزر است که موجب میشود عطر و طعم آنها به طور حداکثری برای مدت طولانی حفظ شود. یک قابلمه منابع آبی در حال جوش و یک کاسه منابع آبی یخ لازم دارید. ریواس خرد شده را به مدت سه دقیقه در منابع آبی داغ فرو برده و سپس آن را در کاسه منابع آبی یخ خنک کنید. به خاطر بسپرید که قبل از قرار دادن ریواس در فریزر، باید حتما ریواس را خشک کنید. سپس کرفس را بر روی یک سینی پخت بریزید و آن را به مدت دو ساعت در فریزر قرار دهید.
راه دیگری برای منجمد کردن ریواس، تهیه مربا یا کنسرو در فریزر با ترکیب ریواس پخته و خرد شده با توت فرنگی، تمشک، شکر و کمی مرکبات است. مخلوط خنک شده را به شیشهها اضافه کنید و در فریزر نگهداری کنید تا یک سال ماندگاری داشته باشند.
بیشتر بخوانید: چطور سبزی خوردن را بیش از یک هفته تازه نگه داریم؟ ۵ نکته اساسی نگهداری سبزی خوردن!
شما چه راهی برای نگهداری طولانی مدت از ریواس میدانید؟
لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین مطلب با ما و کاربران محترم سایت دیجیاتور به اشتراک بگذارید.