انجام مما شد: حضور کودکان در جشنواره صحنه نمایش فجر مجددا!/ فاقد معرفی محصولات خبر

حضور دوباره خردسالان در جشنواره تئاتر فجر!/ خبری از تبلیغات نیست

0 نظر


دوره چهل و دوم جشنواره بین‌المللی صحنه نمایش فجر با بخش صحنه‌ای خود روز یکشنبه ۱ بهمن آغاز شد. این بخش میزبان آثاری از شهرهای فسا، مشهد و چند اثر دانشجویی از موسسه آموزش عالی‌های پردیس موسسه آموزش عالی آثار خلاقانه، موسسه آموزش عالی آثار خلاقانه و معماری کردستان، موسسه آموزش عالی آثار خلاقانه تهران و موسسه آموزش عالی سوره بود. علاوه بر اجراهای صحنه‌ای، مراسم افتتاحیه جشنواره نیز برگزار شد اما عناوین و محتوای اجراها نشان می‌دهد که این مراسم فقط شکل نمادین داشته است و اصولاً باید متفاوت‌تر از سایر اجراها باشد. همچنین در اولین روز جشنواره، معرفی محصولات جشنواره به شکل مطلوبی صورت نپذیرفت. هرچند وعده داده شده بود که معرفی محصولات محیطی و شهری جشنواره انجام شود، اما این اتفاق نیفتاد. علاوه بر این، در نمایشی خاصی که برای کودکان و خردسالان برگزار شد، حضور خانواده‌ها با فرزندان خردسال به تماشا پرداختند، اما سر و صدای کودکان باعث تأثیر منفی بر روی اجرا شد. همچنین، هنر تصویربرداری از اجرا آزاد بود و تعداد زیادی از مخاطبان با موبایل خود عکسبرداری می‌کردند. جشنواره بین‌المللی صحنه نمایش فجر تا مطالعات تاریخی ۱۲ بهمن با دبیری مهدی حامدسقایان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، چهل و دومین جشنواره بین‌المللی صحنه نمایش فجر روز یکشنبه ۱ بهمن اجراهای بخش صحنه‌ای خود را آغاز کرد. این دوره از جشنواره در روز اول خود میزبان آثاری از شهرهای فسا، مشهد و چند اثر دانشجویی از موسسه آموزش عالی‌های پردیس موسسه آموزش عالی آثار خلاقانه، موسسه آموزش عالی آثار خلاقانه و معماری کردستان، موسسه آموزش عالی آثار خلاقانه تهران و موسسه آموزش عالی سوره بود.

جشنواره صحنه نمایش فجر با اجراهای افتتاح شد یا با مراسم؟

مراسم افتتاحیه چهل و دومین جشنواره بین‌المللی صحنه نمایش فجر روز یکشنبه ۱ بهمن و همزمان با اجراهای صحنه‌ای اولین روز جشنواره برگزار شد. این در حالی است که اصولا برنامه‌ریزی برای برگزاری مراسم افتتاحیه یک جشنواره باید متفاوت‌تر از اتفاقی باشد که در چهل و دومین جشنواره صحنه نمایش فجر رخ داد.

در واقع روز یکشنبه ۱ بهمن جشنواره چهل و دوم صحنه نمایش فجر با اجرای نمایش «در منازعه احساسات ممنوع» به کارگردانی نوشین قاسمی از موسسه آموزش عالی سوره که ساعت ۱۵ در سالن کوچک مرکز صحنه نمایش مولوی روی صحنه رفت افتتاح شد و پس از آن نیز دیگر آثار نمایشی اولین روز به صحنه رفتند. مراسم افتتاحیه جشنواره نیز در حالی برگزار شد که همزمانی آن با چند اجرا، اجازه تماشای این آثار را به اصحاب رسانه و برخی هنرمندان نداد زیرا باید در مراسم افتتاحیه حضور پیدا می‌کردند.

علیرغم این‌که عنوان مراسم برگزارشده در روز اول بهمن «مراسم افتتاحیه چهل و دومین جشنواره بین‌المللی صحنه نمایش فجر» بود اما این عنوان فقط شکل نمادین داشت و در واقع این مراسم به معرفی برگزیدگان ۴ بخش پژوهش، متن تئاتر‌نویسی، نمایش‌های تلویزیونی، رادیوتئاتر و همچنین اهدای نشان درجه یک هنری به چند هنرمند و همچنین تجلیل از یک هنرمند پیشکسوت رادیو اختصاص داشت.

هنوز خبری از معرفی محصولات جشنواره صحنه نمایش فجر نیست

با وجود این‌که چهل و دومین جشنواره بین‌المللی صحنه نمایش فجر آغاز به کار کرده است اما در اولین روز جشنواره خبری از معرفی محصولات محیطی و شهری مناسب و در خور این جشنواره نبود. این در حالی است که وعده داده شده از سوی ستاد برگزاری جشنواره چهل و دوم مبنی بر این بود که در اولین روز جشنواره معرفی محصولات محیطی و شهری مناسب انجام می‌شود.

تنها تبلیغی که در اولین روز جشنواره چهل و دوم انجام شده بود، نصب برنامه و پوستر جشنواره در ورودی سالن‌های میزبان آثار جشنواره بود و پهنه رودکی و چهارراه ولیعصر (عج) به عنوان محدوده اصلی میزبانی جشنواره، تهی از معرفی محصولات قابل توجه چهل و دومین جشنواره بین‌المللی صحنه نمایش فجر بود.

پیش از این و در نشست رسانه‌ای چهل و دومین جشنواره بین‌المللی صحنه نمایش فجر اعلام شد که رایزنی‌ها با سازماندهی شهری تهران و سازمان زیباسازی سازماندهی شهری برای اجرای معرفی محصولات شهری و محیطی جشنواره انجام شده ولی با شروع جشنواره خبری از این معرفی محصولات نبود.

باز هم پای خردسالان به جشنواره صحنه نمایش فجر باز شد!

دوره چهل و یک جشنواره صحنه نمایش فجر که با حضور کودکان و خردسالان در تالار وحدت برای تماشای یک اثر نمایشی مواجه شدیم و این امر تعجب‌برانگیز بود زیرا اجرای مدنظر ویژه خردسالان و کودکان نبود. بار دیگر و این بار در چهل و دومین جشنواره بین‌المللی صحنه نمایش فجر این اتفاق رخ داد و در اولین روز جشنواره، خانواده‌ها به همراه فرزندان خردسال خود در تالار وحدت حضور پیدا کردند تا به تماشای نمایش «ایل‌خونی» بنشینند.

این در حالی بود که سر و صدای این کودکان شرایط را برای تماشای اجرای اثر متفاوت کرده بود.

نکته قابل تامل دیگر این بود که گویا هنر تصویربرداری از اجرا آزاد بود و اکثر مخاطبان با تلفن‌های همراه خود به عکس‌برداری از اجرا پرداختند و هیچ تذکری در این زمینه به آن‌ها داده نشد.

چهل و دومین جشنواره بین‌المللی صحنه نمایش فجر از ۲۷ دی تا ۱۲ بهمن با دبیری مهدی حامدسقایان در حال برگزاری است.


نتیجه‌ی این متن این است که جشنواره بین‌المللی صحنه نمایش فجر در روز اول بهمن آغاز شده است و اجراهای بخش صحنه‌ای خود را آغاز کرده است. در این روز، آثاری از شهرهای فسا، مشهد و موسسه آموزش عالی‌های پردیس موسسه آموزش عالی آثار خلاقانه، موسسه آموزش عالی آثار خلاقانه و معماری کردستان، موسسه آموزش عالی آثار خلاقانه تهران و موسسه آموزش عالی سوره نیز به نمایش درآمدند. همچنین، مراسم افتتاحیه جشنواره همزمان با اجراهای صحنه‌ای برگزار شد و اجازه‌ی تماشای آثار به اصحاب رسانه و برخی هنرمندان داده نشد. برنامه‌ریزی‌های مراسم افتتاحیه نیز با برنامه‌ریزی‌های معمولی متفاوت بوده و به معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف جشنواره، اهدای نشان‌های هنری و تجلیل از هنرمندان پیشکسوت اختصاص داشت. همچنین، در روز اول جشنواره، خبری از معرفی محصولات جشنواره نبوده و وعده داده شده در این زمینه نیز عملی نشده است. در نهایت، در این جشنواره، فرصت تماشای اجراها برای خردسالان نبوده و خانواده‌ها به همراه فرزندان خردسالشان در تالار وحدت حضور پیدا کرده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *