کوشش جهت بازنویسی: جشنواره هنرهای تجسمی “فجر” پرده برداشت کنید: نمایش زیبایی و برجسته از هنرمندان به روحی صیقل خورده.

جشنواره هنرهای تجسمی فجر کلید خورد/ نمایش روح صیقل خورده هنرمندان


مراسم افتتاحیه شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر عصر امروز با حضور مقامات فرهنگی و هنری و هنرمندان در نگارخانه هنرهای معاصر تهران برگزار شد. در این مراسم نیرومند مشاور هنری و سینمایی وزیر میراث و ارشاد اسلامی و سایر مقامات حضور داشتند. مراسم با قرائت آیاتی از قرآن، پخش سرود جمهوری اسلامی و پخش کلیپی از غزه آغاز شد. در ادامه سخنرانان به اهمیت و جایگاه هنرهای تجسمی ایرانی اشاره کردند و تعداد زیادی اثر در بخش‌های مختلف جشنواره به نمایش درآمد. همچنین نمایشگاهی از آثار هنرمندان معروف برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، مراسم افتتاحیه شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر عصر امروز یکشنبه هشتم بهمن ماه با حضور محمدحسین نیرومند مشاور هنری و سینمایی وزیر میراث و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون هنری وزارت میراث و ارشاد اسلامی، محمد خراسانی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی، امیر عبدالحسینی دبیرکل و مسعود زنده روح کرمانی دبیر هنری جشنواره شانزدهم و جمعی از هنرمندان در نگارخانه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

این مراسم با قرائت آیاتی از کلام الله مجید توسط مسعود گرجی، پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و پخش کلیپی از غزه آغاز شد. بهرام عظیمی اجرای این مراسم را برعهده داشت که در ابتدای مراسم با اشاره به جایگاه ویژه نگارخانه هنرهای معاصر تهران گفت: خیلی از بزرگان هنرهای تجسمی و هنرهای دیگر این‌جا جایزه گرفتند و کارهایشان به نمایش درآمد و کلاً کلاس و سطح نگارخانه هنرهای معاصر تهران ویژه است و باید قدر یک سری چیزها را دانست.

امیر عبدالحسینی دبیرکل جشنواره اولین سخنران مراسم بود که در سخنانی بیان کرد: دفتر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به همراهی چهره‌ها و سرآمدان هنرهای تجسمی آراسته و با حضور استادان آثار خلاقانه و هنرمندان شریف هنرهای تجسمی ایران اسلامی گشوده شد. سرآغاز این دفتر به «آثار خلاقانه نوآور، خلاق، وحدت‌بخش و امید آفرین» اختصاص یافت تا ارزش‌های هنری برآمده از اندیشه خلاق و نگاه نوآور هنرمندان این رویداد بر دل پر امید نظاره‌گران آثارشان بنشیند و بر همدلی اهالی فضل و میراث و دانش و آثار خلاقانه بیافزاید.

وی ادامه داد: اقبال و استقبال کمی و کیفی اهالی هنرهای تجسمی برگ زرین دیگری در دفتر جشنواره شانزدهم شد و در ادامه نیز حضور جامعه دانشگاهی در کنار جامعه حرفه‌ای آثار خلاقانه بر کیفیت آن افزود تا دستاوردهای درخشان هنرهای تجسمی معاصر به شایستگی ارائه شود. ارسال ۱۰۰۷۶ اثر از ۳۴۲۹ هنرمند در تمام بخش‌های جشنواره شانزدهم و گردآوری ۸۵۹۷ اثر در بخش نمایشگاه‌های استانی با عنوان تجسم آثار خلاقانه از ظرفیت گسترده هنرهای تجسمی کشور حکایت دارد.

عبدالحسینی عنوان کرد: در این میان ۷۷۱ اثر از ۵۱۷ هنرمند در مؤسسه فرهنگی هنری صبا به نمایش گذاشته شده که در کنار بخش‌های دیگر جشنواره روز سه‌شنبه ۱۰ بهمن به روی هنرمندان و هنردوستان گشوده خواهد شد. در بخش تجسم آثار خلاقانه نیز در مجموع ۱۵۳۹ اثر از ۴۲۰ هنرمند در ۳۲ استان کشور ارائه شده است.

وی با اشاره به حضور چهره‌های شاخص آثار خلاقانه در تهران و سایر استان‌ها و حضور بانوان هنرمند در تمام بخش‌ها، توضیح داد: افزوده شدن بخش‌های دیوارنگاری شهری با ۴۰ اثر، ناشران اثر ادبی‌های تجسمی با معرفی بیش از ۱۵۰ عنوان اثر ادبی و شکل‌گیری بازار آثار خلاقانه شامل ۱۱۲ اثر از ۹۲ هنرمند، از نقاط عطف شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بر شمرده می‌شود.

دبیرکل جشنواره هنرهای تجسمی فجر در ادامه گفت: امروز این دفتر، سرشار از نقش و رنگ و طرح و حجم در پیش روی استادان، هنرمندان، دانشجویان، پژوهشگران و هنردوستان گسترده است تا آثار ارزشمندی در بخش‌ها و گرایش‌های مختلف هنرهای تجسمی معاصر را به نمایش بگذارد. آثاری که از ذهن پویا، نگاه نافذ، جان شیفته، دل پر نور و روح صیقل یافته هنرمندان تجسمی برآمده و با رنگ‌های بی‌کران بر دیوارهای نمایشگاهی جشنواره در نگارخانه هنرهای معاصر تهران و مؤسسه فرهنگی هنری صبا خوش نشسته است.

وی اظهار کرد: مفاخر هنرهای تجسمی به روایت نگارخانه هنرهای معاصر تهران آغازگر جشنواره شانزدهم شده تا شروع جشنواره به نام بزرگان آثار خلاقانه مزین شود؛ مفاخری که در ادوار گذشته نشان عالی جشنواره را دریافت کرده‌اند و یا در این دوره و دوره‌های بعد، جشنواره هنرهای تجسمی مفتخر خواهد بود که نشان عالی فجر را دریافت خواهند کرد.

عبدالحسینی افزود: در این بخش ۷۰ اثر از ۵۵ ستاره درخشان آثار خلاقانه از گنجینه نگارخانه هنرهای معاصر رخ نموده و زینت‌بخش جشنواره شانزدهم شده است. در ادامه نیز ۵ اثر از ۲ هنرمند صاحب‌نام و تأثیرگذاری به نمایش در آمده که به تازگی آسمانی شده‌اند تا یاد و نامشان در جشنواره شانزدهم جاری شود. زنده‌یادان جلال شباهنگی و منوچهر صفرزاده. روحشان شاد.

وی در پایان سخنانش گفت: بخش «آینه در آینه» که از ۲ سال گذشته با تدبیر سید عباس میرهاشمی دبیر کل چند دوره از جشنواره فجر به ساختار این رویداد افزوده شده، پس از مروری بر نقاشی‌های تحول اساسی در دوره چهاردهم و نمایش عکس‌های تحول اساسی در دوره پانزدهم، در قدمی دیگر به مروری بر پوسترهای شاخص سال‌های تحول سیاسی ایران پرداخته و ۹۸ پوستر از آن روزگار را شامل می‌شود.

نمایشگاه آثار مفاخر هنرهای تجسمی به روایت نگارخانه هنرهای معاصر تهران و «آینه در آینه ۳» (پوسترهای مقطع تحول اساسی و پس از آن) نیز قرار است بعد از اتمام مراسم افتتاحیه، در گالری‌های نگارخانه هنرهای معاصر تهران افتتاح شود.

در بخش مفاخر هنرهای تجسمی بیش از ۸۰ اثر از ۵۵ هنرمند و در بخش پوسترهای تحول اساسی ۹۷ اثر از ۲۷ هنرمند به نمایش درمی‌آید.

در این نمایشگاه که در تمامی گالری‌های نگارخانه برگزار شده است، آثار هنرمندانی از جمله حسین محجوبی، ابوالقاسم سعیدی، محمدحسین حلیمی، محمدعلی رجبی، ناصر اویسی، یعقوب امدادیان، جلیل رسولی، کاظم چلیپا، حبیب‌الله صادقی، حبیب الله آیت الهی، نصراله افجه‌ای، حسین خسروجردی، جلال شباهنگی، ابوالفضل عالی، حمید شریفی آل هاشم، مرتضی کاتوزیان، محمد خزایی، کوروش شیشه‌گران، بهزاد شیشه‌گران، اسماعیل شیشه‌گران، مصطفی گودرزی، علیرضا عمومی و … به نمایش درمی‌آید.

این گزارش تکمیل می‌شود…


مراسم افتتاحیه جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور مقامات فرهنگی و هنری برگزار شد. در این مراسم، آثار هنرمندان در نگارخانه هنرهای معاصر تهران و مؤسسه فرهنگی هنری صبا نمایش داده شد. هدف از برگزاری جشنواره، ارائه آثار هنرمندان و ایجاد همدلی در جامعه میراث و آثار خلاقانه بود. در بخش دیگری از جشنواره، نمایشگاه آثار مفاخر هنرهای تجسمی به روایت نگارخانه هنرهای معاصر تهران و پوسترهای مقطع تحول اساسی و پس از آن نیز برگزار شد. در کل، در این جشنواره بیش از ۸۰ اثر از ۵۵ هنرمند در نمایشگاه آثار مفاخر هنرهای تجسمی و ۹۷ اثر از ۲۷ هنرمند در بخش پوسترهای تحول اساسی به نمایش گذاشته شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *