نقش بازار سهام در تأمین مالی طولانی مدت پروژه‌ها

جایگاه بازار سرمایه در تامین مالی بلندمدت پروژه‌ها


معاون مالی نهاد مالی، محمد شیریجیان، درباره راه‌های تأمین مالی از طریق بازار سهام و اهمیت بازار سرمایه صحبت کرده است. او با بیان اینکه بازار سرمایه، تمامی سرمایه‌ها را به صورت مستقیم و با بهره‌وری مناسب به سمت ساخت و ساز سوق می‌دهد، تاکید کرده است که باید ضمن تعمیق معاملات، تأمین مالی‌های صورت گرفته معطوف به بنگاه‌های مالی شوند. او همچنین به اهمیت کاهش فعالیت‌های سفته‌بازانه و سودجویی دلالان و تنوع و متکثر ساختن ابزارهای تأمین مالی اشاره کرده است. همچنین بر اساس نیاز و سطح ریسک‌پذیری اشخاص، اوراق صکوک و صندوق‌های تامین مالی به عنوان ابزارهای مهم در بازار سهام برشمرده شده‌اند. او نیز به اهمیت بازار سرمایه در تأمین مالی بلندمدت پروژه‌های عمرانی و تجدید ارزیابی دارایی‌ها برای بهبود وضعیت شرکت‌ها اشاره کرده است.

به گزارش دیجیاتور به نقل از بازار سرمایه ایران، محمد شیریجیان معاون مالی نهاد مالی در رابطه با راه‌های تأمین مالی از طریق بازار سهام، اظهار کرد: بازار سرمایه نهادی است که تمامی سرمایه‌ها را به صورت مستقیم و با بهره‌وری مناسب به سمت ساخت و ساز سوق می‌دهد، حال برای آنکه شاهد تسریع در روند انتقال منابع و بهره‌وری بالا باشیم می‌بایست ضمن تعمیق معاملات، تأمین مالی‌های صورت گرفته معطوف به بنگاه‌های مالی شوند.

وی افزود: در صورت افزایش توجه حکومت و مجلس به بازار سرمایه شاهد خروج منابع از بازارهای غیر مولد و کاهش حباب بازارهای موازی بازار سهام همچون (ارز، سکه، طلا، مسکن و وسایل نقلیه) خواهیم بود.

معاون مالی نهاد مالی در ادامه تصریح کرد: برای کاهش فعالیت‌های سفته‌بازانه و سودجویی دلالان نمی‌توان به طور صرف به عرضه‌های اولیه یا افزایش توجه کرد بلکه باید ابزارهای تأمین مالی را متنوع و متکثر ساخت.

طراحی ابزارها مطابق سطح ریسک‌پذیری

شیریجیان در ادامه در رابطه با راه‌های مهم در بازار سهام به منظور تأمین منابع مالی، به سنا گفت: اوراق صکوک و صندوق‌های تامین مالی از جمله مهم‌ترین ابزارهای بازار سرمایه هستند، زیرا آن‌ها بر اساس نیاز و مطابق سطح ریسک‌پذیری اشخاص طراحی شده‌اند.

وی افزود: بازار سرمایه بسیار می‌تواند در بحث تأمین مالی بلند مدت پروژه‌های عمرانی مناسب باشد، با اجرای مناسب این مسئله شاهد رشد و توسعه مالی پایدار خواهیم بود.

معاون مالی نهاد مالی در پایان درمورد مزیت تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها، اظهار کرد: تجدید ارزیابی دارایی‌ها موجب ارتقا وضعیت ترازنامه، صورت‌های مالی و بهبود NAV شرکت‌ها می‌شود.


از آنجا که بازار سرمایه تمامی سرمایه‌ها را به صورت مستقیم و با بهره‌وری مناسب به سمت ساخت و ساز سوق می‌دهد، باید تأمین مالی‌های صورت گرفته معطوف به بنگاه‌های مالی شود. به این ترتیب، با افزایش توجه حکومت و مجلس به بازار سرمایه، خروج منابع از بازارهای غیرمولد و کاهش حباب بازارهای موازی بازار سهام قابل دستیابی است. برای کاهش فعالیت‌های سفته‌بازانه و سودجویی دلالان، نباید فقط به عرضه‌های اولیه یا افزایش توجه کرد، بلکه باید ابزارهای تأمین مالی را متنوع و متکثر ساخت. اوراق صکوک و صندوق‌های تامین مالی از جمله مهم‌ترین ابزارهای بازار سرمایه هستند که براساس نیاز و مطابق سطح ریسک‌پذیری اشخاص طراحی شده‌اند. بازار سرمایه می‌تواند در بحث تأمین مالی بلندمدت پروژه‌های عمرانی مناسب باشد و با اجرای مناسب این مسئله رشد و توسعه مالی پایدار را فراهم کند. تجدید ارزیابی دارایی‌ها نیز می‌تواند بهبود ترازنامه، صورت‌های مالی و NAV شرکت‌ها را به همراه داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *