ثبت قرارداد اجاره تنها از سال ۱۴۰۳ در سامانه خودنویس

ثبت قرارداد اجاره فقط در سامانه خودنویس از سال ۱۴۰۳


در تا پایان سال جاری، سامانه خودنویس به جای سامانه قدیمی املاک و مستغلات راه اندازی می‌شود. بیش از ۱۰۷ هزار قرارداد اجاره در این سامانه ثبت شده و مالکین و مستأجرین می‌توانند به صورت مستقیم قراردادهای اجاره، خرید و فروش را در سامانه ثبت و کد رهگیری دریافت کنند. مشاوران املاک هم می‌توانند از این سامانه برای دریافت حق الزحمه خود استفاده کنند، اما در صورت عدم دریافت حق الزحمه، درخواست موجر و مستأجر تأیید نمی‌شود. به همین منظور، همه مشترکان می‌توانند در سامانه خودنویس درخواست خود را ثبت کنند.

به گزارش دیجیاتور، هادی عباسی معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی‌، گفت: تا پایان امسال به طور کامل سامانه خودنویس را جایگزین سامانه قدیمی سامانه املاک و مستغلات می‌کنیم. تا کنون بیش از ۱۰۷ هزار قرارداد اجاره برای دریافت کد رهگیری رایگان در سامانه خودنویس ثبت شده که قابل استعلا مگیری است.

عباسی افزود: ماده ۱۸ مقررات جهش ساخت و ساز مسکن تکلیفی را برای ما مشخص کرده است تا مالکین و مستاجرین به طور مستقیم قرار دادهای اجاره، خرید و فروش و پیش فروش خود را در سامانه یا بستر نرم‌افزاری و سکوی خودنویس ثبت و کد رهگیری دریافت کنند.

وی درباره نگرانی مشاورین املاک برای دریافت حق الزحمه گفت: جای نگرانی نیست مشاوران املاکی که در به هم رسانی موجر و مستأجر نقش ایفا می‌کنند می‌توانند از سامانه خودنویس استفاده، و حق‌الزحمه خود را دریافت کنند.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: اگر مشاوران املاک از طریق سامانه خودنویس اقدام کنند تا حق الزحمه خود را دریافت نکنند درخواست موجر و مستأجر را تأیید نمی‌کنند و از طرفی حق الزحمه مشاوران در قرارداد اجاره درج شده است.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: در سامانه املاک و مستغلات که نام تجاری آن خودنویس است که هم مشاورین املاک وهم موجر و مستأجر در صورتی که به توافق برسند می‌توانند درخواست خود در آن را ثبت کنند.


ثبت قرارداد اجاره و خرید و فروش مسکن در سامانه خودنویس امکان پذیر است، بدون نیاز به نگرانی از سوی مشاورین املاک.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *