ساخت و ساز قطعات صنعتی پیچیده با پرینتر سه بعدی فلزی «ایران ساخت»

تولید قطعات پیچیده صنعتی با پرینتر سه بعدی فلزی «ایران ساخت»


یک شرکت دانش بنیان در ایران توانسته است اولین پرینتر سه بعدی فلزی با تکنولوژی SLM را ساخت و ساز کند که تا کنون تنها در چهار کشور انگلیس، آمریکا، آلمان و فرانسه ساخته می‌شده است. این دستگاه برای ساخت و ساز قطعات پیچیده و مورد نیاز صنایع مختلف مانند نیروگاهی، هوافضا، وسایل نقلیه، علوم درمانی و دندانپزشکی استفاده می‌شود. با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این شرکت امکان ارائه خدمات و استفاده از تکنولوژی به موسسه آموزش عالی‌های مختلف کشور را فراهم کرده و تلاش دارد با استفاده از تسهیلات مالی برای توسعه و ارتقای محصولات خود، در تولیدی فناوری کشور نقش مؤثری ایفا کند.

به گزارش دیجیاتور به نقل از مرکز مخابرات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست جمهوری، یک شرکت دانش بنیان، نخستین سازنده پرینتر سه بعدی فلزی (SLM) در کشور است که ساخت آن تا پیش از این تنها در انحصار چهار کشور آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه بوده و به دلیل محدودیت‌های بین‌المللی، بازرگانی بین‌الملل این تجهیزات امکان‌پذیر نبوده است.

احمد فروزمهر، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در توضیح عملکرد این چاپگرها گفت: تکنولوژی SLM که از پودر آلیاژ به عنوان ماده اولیه و لیزر به عنوان ابزار ساخت استفاده می‌کند، امکان ساخت و ساز قطعات با هر پیچیدگی را به طور مستقیم از فایل سه‌بعدی آن‌ها فراهم می‌کند. در این روش، محصول فلزی نهایی با هرگونه پیچیدگی، مستقیما بدون نیاز به عملیات ثانویه خاصی از فایل سه بعدی آن ساخته می شود. در این فرآیند لیزر توان بالا برای ذوب پودر فلزی و آمیختن آنها به هم استفاده می شود. زمانی که یک لایه تشکیل می شود، یک لایه پودر جدید بر روی سطح ساخت گسترده می شود. ضخامت لایه های از حداقل ۲۰ تا ۱۰۰ میکرون متقاوت است.

وی خاطرنشان کرد: از جمله موادی که در فرآیند مورد استفاده قرار می گیرند فولاد ابزار، فولاد زنگ نزن، کبالت کروم و تیتانیوم هستند. زمانی که مواد واکنش زا مانند تیتانیوم یا آلومینیوم مورد استفاده قرار می گیرند، میزان اکسیژن در محفظه مهر و موم شده باید به حداقل برسد تا از اکسید شدن ماده و نقص های بعدی جلوگیری کند. برای کاهش اکسیژن کافی است که محفظه با گاز آرگون خلوص بالا پر شود.

وی خاطرنشان کرد: این دستگاه برای ساخت قطعات مورد نیاز صنایع نیروگاهی، هوافضا، وسایل نقلیه، ساخت قالب‌های صنعتی، علوم درمانی و دندانپزشکی کاربرد دارد. این دستگاه همچنین در زمینه تحقیقات در حوزه علوم فناوری طراحی مکانیک و متالورژی نیز قابلیت‌های متعددی دارد.

وی تصریح کرد: ما متعهد به ارائه این تکنولوژی پیشرفته به تمامی نقاط ایران هستیم تا سهم خود را در ارتقای تولیدی کشور و رفع نیازهای مختلف صنایع مختلف ایفا کنیم. به همین منظور، موسسه آموزش عالی‌های سراسر کشور، حتی موسسه آموزش عالی‌های واقع در مناطق دور افتاده، می‌توانند از طریق ارسال فایل و پست الکترونیک، از خدمات ما بهره‌مند شوند. همچنین، با حضور فعال در نمایشگاه ساخت ایران، فرصتی را برای معرفی این تکنولوژی به طیف وسیع‌تری از مخاطبان فراهم کرده‌ایم.

فروزمهر افزود: علاوه بر این، از آنجا که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یارانه‌های مناسبی برای حضور در این نمایشگاه ارائه می‌دهد، موسسه آموزش عالی‌های مناطق کم‌برخوردار نیز می‌توانند از این فرصت برای آشنایی با این فناوری و استفاده از خدمات ما بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به فروش خارجی موفق این دستگاه‌ها به بازارهای بین‌المللی گفت: تلاش بی‌وقفه ما برای توسعه و ارتقای این محصولات، منجر به دریافت جایزه طراحی صنعتی ایران در سال ۱۴۰۱ شد که افتخاری دیگر برای مجموعه ما به شمار می‌رود.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان این که در این مجموعه ۴۰ نفر به صورت مستقیم فعالیت داشته و چند صد نفر نیز به صورت غیرمستقیم از طریق فعالیت‌های این شرکت مشغول به کار شده‌اند، اظهار داشت: دستیابی به این محصول با حمایت هشت ساله معاونت علمی از این شرکت حاصل شده و با توجه به کمبود نقدینگی که بخش‌های دولتی با آن روبرو هستند درخواست دارم در کنار حمایت از نمایشگاه ایران ساخت، امکان استفاده از تسهیلات لیزینگ صندوق پیشرفت و شکوفایی را هم برای این شرکت فراهم کنند. استفاده از این تسهیلات، به ما امکان می‌دهد تا با تامین مالی اولیه کمتر، به ساخت و ساز انبوه محصول خود دست پیدا کنیم و سهم خود را در ارتقای سطح فناوری کشور ایفا کنیم


ساخت و ساز اولین پرینتر سه بعدی فلزی در ایران با تکنولوژی SLM و استفاده از پودر آلیاژ و لیزر، قابلیت ساخت و ساز قطعات پیچیده و مختلف را بدون نیاز به عملیات ثانویه از فایل سه بعدی آنها فراهم می کند. این دستگاه به صنایع مختلف از جمله صنایع نیروگاهی، هوافضا، وسایل نقلیه، علوم درمانی و دندانپزشکی، ارتقای سطح فناوری کشور و تحقیقات در حوزه علوم فناوری طراحی مکانیک و متالورژی کمک می کند. این شرکت دانش بنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توانسته به توسعه و ارتقای محصولات خود بپردازد و برای آشنایی بیشتر با این تکنولوژی، در نمایشگاه ساخت ایران حضور فعال دارد. این تلاش‌ها به نتیجه‌ای موفق در فروش خارجی به بازارهای بین‌المللی انجامیده که به دریافت جایزه طراحی صنعتی ایران نیز منجر شده است. دستیابی به این محصول با حمایت هشت ساله معاونت علمی و دانش مالی دانش بنیان ریاست جمهوری امکان پذیر شده و امیدوارند با تسهیلات لیزینگ صندوق پیشرفت و شکوفایی، این شرکت بتواند با تامین مالی کمتر به ساخت و ساز انبوه محصول خود دست یابد و نقش مهمی در ارتقای فناوری کشور ایفا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *