طی پنج سال، توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر به ظرفیت ۳۰ هزار مگاوات.
0 نظر
رئیس سازمان منابع پاک و بهره وری انرژی در افتتاحیه نمایشگاه انرژیهای تجدیدپذیر اظهار کرد که حوزه بهره وری و منابع پاک جهانی است و کشور نیز در سال گذشته موفقیتهای زیادی در این زمینه داشت. در این نمایشگاه استانداردهای جدیدی تدوین شد که باعث افزایش بهره وری و کاهش مصرف انرژی میشود. موتورهای با راندمان جدید نیز ساخت و ساز شده و با عزم ملی میتوان این اقدامات را به خوبی انجام داد. همچنین در حوزه روشنایی، کولرهای آبی و موارد دیگر نیز استانداردهای جدید تدوین خواهد شد. هدف این اقدامات کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره وری است. همچنین ظرفیتهای بالایی در حوزه بهره وری و تجدیدپذیر وجود دارد و تلاشها برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر نیز در جریان است. علاوه بر این، ادارات نیز موظف هستند تا تأمین ۲۰ درصد از نیاز انرژی خود را از منابع تجدیدپذیر انجام دهند.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور محمود کمانی رئیس سازمان انرژی تجدیدپذیر و بهره وری انرژی در آئین افتتاحیه نمایشگاه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: حوزه بهره وری و انرژی تجدیدپذیر موضوعی جهانی است و در کشور نیز در سالی که گذشت موفقیت چشمگیری رقم خورد.
وی ادامه داد: با همکاری که میان وزارت نیرو و وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد شکل گرفت، استاندارد جدیدی تدوین شد که باعث ایجاد بهره وری بیشتر و کاهش مصرف میشود.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: مهمترین موضوع ما در بهره وری، مسئله کولرهای آبی بود و طی دو سال گذشته ۶ رده از برچسب کولرهای آبی حذف شد و از سال جاری تمام کولرهای آبی با رده مصرف A به بالا ساخت و ساز خواهد شد.
کمانی تاکید کرد که این اقدام به ۳۰۰ کیلووات در مصرف هر کولر و همینطور ۵۰۰ مگاوات کاهش در مصرف کلی برق کشور منجر خواهد شد.
این مقام مسؤول ادامه داد: نگرانی در خصوص ساخت و ساز این موتورها با راندمان جدید وجود داشت که با همراهی تولیدکنندگان این خلأ تأمین شد و ساخت و ساز ۱ میلیون ۴۰۰ هزار موتور جدید در سال را خواهیم داشت و کشور مادر کوتاهترین زمان با پیشرفت جدید تطبیق پیدا کرد. اگر عزم ملی وجود داشته باشد این کار کاملاً شدنی است.
کمانی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۲۰ میلیون کولر فعال در کشور وجود دارد و در تلاشم که بتوانیم کولرهای راندمان بالا را جایگزین آن کنیم.
وی ادامه داد: این اقدام ۶ هزار مگاوات در سطح مصرف و ۸ هزار مگاوات در سطح ساخت و ساز صرفه جویی رقم خواهد شد که سرمایه گذاری آن بسیار پایینتر از ایجاد ظرفیت نیروگاهی است.
کمانی افزود: در حوزه روشنایی ردههای پایین A نیز حذف شد و از مرداد امسال تمام تولیدکنندگان لامپ موظف شدند لامپهای تولیدی خود را با این استاندارد ساخت و ساز کنند. در کولرهای گازی هم همین اتفاق افتاد و در دیگر لوازم خانگی و همینطور آسانسور نیز برای اولین بار استاندارد مصرف تدوین خواهد شد.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: ظرفیت بسیار بالایی در حوزه بهره وری وجود دارد و ۱۰ هزار مگاوات کاهش مصرف برنامه ریزی شده و در این دو سال بخش اعظم آن انجام شده است. روشنایی معابر کشور در دستور کار قرار دارد و خوشبختانه بخش خصوصی استقبال خوبی از این موضوع انجام داد و کاهش چشمگیری ۵۰۰ مگاواتی در این زمینه خواهیم داشت که دستاورد بسیار خوبی خواهد داشت و قرارداد اجرایی ۸ استان را امروز امضا و کارهای اجرایی آن را امضا میکنیم. ۴ استان نیز پیش از این انجام شده بود.
وی در رابطه توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر، خاطر نشان کرد: ریل گذاری خوبی برای توسعه ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر طی ۵ سال انجام شده و دستورالعملهای لازم تدوین شده و بخشی از این برنامه به شکل مناقصه انتخاب و قرارداد منعقد شده و فرایند ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر آغاز شده است. این فرایند در بیش از ۴۰۰ ساختگاه در حال اجرا است. مناقصه ۳ هزار مگاوات نیروگاه بادی را به زودی خواهیم داشت که شامل مجوز ۲۰۰ مگاوات نیروگاه زیست توده میشود که هدف آن حل معضل پسماند در کلانشهرها است.
وی در خاتمه یادآور شد: با مصوبه شورای عالی انرژی، ادارات ملزم میشوند تا ۲۰ درصد از انرژی مورد نیاز خود را از تجدیدپذیر ها تأمین کنند که طی ۴ سال و هر سال ۵ درصد اجرا خواهد شد.
منجر به حذف ۶ رده از برچسب کولرهای آبی شد
کاهش مصرف ۳۰۰ کیلووات در هر کولر و ۵۰۰ مگاوات در مصرف کلی برق کشور
ساخت و ساز ۱ میلیون ۴۰۰ هزار موتور جدید در سال
جایگزینی کولرهای راندمان بالا
۶ هزار مگاوات در سطح مصرف و ۸ هزار مگاوات در سطح ساخت و ساز صرفه جویی
حذف ردههای پایین A در روشنایی
کاهش مصرف ۱۰ هزار مگاوات برنامه ریزی شده
کاهش چشمگیری ۵۰۰ مگاواتی در روشنایی معابر
ایجاد ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر
مصوبه تامین ۲۰ درصد انرژی از تجدیدپذیرها