توانایی ایران در مهار حمله ملخ های صحرایی
0 نظر
ایران با همکاری سازمان خواربار و زراعت (فائو) در مقابله با افزایش چشمگیر هجوم ملخ صحرایی موفق عمل کرده است. فائو اقدامات نظارتی و کنترلی سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد زراعت را تقویت کرده و استراتژیها و ظرفیتهای آن را برای مبارزه با این مشکل افزایش داده است. همچنین صدها کارشناس در زمینه بیولوژی ملخ صحرایی و روشهای کنترل و سازماندهی هجوم آنها آموزش داده شدهاند. در این میان، سند ملی طرح اضطراری مقابله با ملخ صحرایی نیز تدوین شده است. با این حال، فائو همچنان به کنترل پراکنش چرخشی ملخ صحرایی تأکید میکند و از طریق کمیسیون کنترل ملخ صحرایی و کارگاههای آموزشی متخصصان اطلاعات ملخ صحرایی، به تلاشهای مشترک با ایران در این زمینه ادامه خواهد داد. هدف این همکاری مستمر حفظ مکانیسمهای دیده بانی و واکنش در برابر طغیانهای آتی این آفت مهاجر است.
به گزارش دیجیاتور، ایران با مشارکت فائو (سازمان خواربار و زراعت) توانست از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ میلادی در مقابله با افزایش چشمگیر هجوم ملخ صحرایی موفق عمل کند. کشور طی سال گذشته با موفقیت از هجوم ملخهای صحرایی جلوگیری کرد.
فائو از طریق برنامه اضطراری همکاری فنی «اقدام فوری برای ظرفیت سازی برای کنترل هجوم ملخهای صحرایی در جمهوری اسلامی ایران» به طور مؤثر اقدامات نظارتی و کنترلی سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد زراعت را تقویت کرد. این طرح با پشتیبانی فنی از دفتر منطقهای فائو در بانکوک و مقر آن در رم انجام شد.
این پروژه که از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ عملیاتی شد، به سازمان حفظ نباتات کمک کرد و استراتژیها و ظرفیتهای این سازمان را برای مبارزه با شیوع ملخهای صحرایی افزایش داد. همین طور، صدها کارشناس زراعت و ملخ صحرایی در زمینه بیولوژی ملخ، رفتار و شیوههای مدرن دیده بانی، کنترل و سازماندهی هجوم ملخهای صحرایی آموزش داده شدند. این تلاشها به طور قابل توجهی سازماندهی هجوم ملخ را بهبود بخشیده و اثرات نامطلوب آن بر زراعت و گونههای گیاهی را کاهش داده است.
همچنین در طول اجرای پروژه، سند ملی طرح اضطراری مقابله با ملخ صحرایی با رویکرد تلفیق راهبردهای مدیریتی و ارتقای ظرفیتهای آمادگی و واکنش سازمان حفظ نباتات تدوین شد.
در حالی که هجوم ملخهای صحرایی متوقف شده است، فائو همچنان بر ماهیت پراکنش چرخشی ملخ صحرایی تأکید دارد و از طریق کمیسیون کنترل ملخ صحرایی در جنوب غرب آسیا (SWAC)، کمیته کنترل ملخ صحرایی (DLCC) و کارگاههای آموزشی متخصصان اطلاعات ملخ صحرایی (DLIO) به تلاشهای مشترک با کشور در این زمینه ادامه خواهد داد. هدف این همکاری مستمر حفظ مکانیسمهای دیده بانی و واکنش، و نیز تقویت دفاع در برابر طغیانهای آتی این آفت مهاجر مخرب است.
ایران با همکاری فائو توانست از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ میلادی در مقابله با افزایش چشمگیر هجوم ملخ صحرایی موفق عمل کند. کشور طی سال گذشته با موفقیت از هجوم ملخهای صحرایی جلوگیری کرد. این پروژه به سازمان حفظ نباتات کمک کرد و استراتژیها و ظرفیتهای این سازمان را برای مبارزه با شیوع ملخهای صحرایی افزایش داد. صدها کارشناس زراعت و ملخ صحرایی در زمینه بیولوژی ملخ، رفتار و شیوههای مدرن دیده بانی، کنترل و سازماندهی هجوم ملخهای صحرایی آموزش داده شدند. این تلاشها به طور قابل توجهی سازماندهی هجوم ملخ را بهبود بخشیده و اثرات نامطلوب آن بر زراعت و گونههای گیاهی را کاهش داده است. در حالی که هجوم ملخهای صحرایی متوقف شده است، فائو همچنان بر ماهیت پراکنش چرخشی ملخ صحرایی تأکید دارد و از طریق کمیسیون کنترل ملخ صحرایی در جنوب غرب آسیا، کمیته کنترل ملخ صحرایی و کارگاههای آموزشی متخصصان اطلاعات ملخ صحرایی به تلاشهای مشترک با کشور در این زمینه ادامه خواهد داد. هدف این همکاری مستمر حفظ مکانیسمهای دیده بانی و واکنش، و نیز تقویت دفاع در برابر طغیانهای آتی این آفت مهاجر مخرب است.