تعیین دستمزد کارگران نباید باعث مهاجرت آنها شود.
0 نظر
متن فوق درباره مسئله دستمزد منطقهای در کشور است که ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران، بر آن تأکید میکند. او بیان میکند که مشکل اصلی در این بحث، عدم وضوح نظر وزارت دانش مالی است. افزایش بحث مزد منطقهای به معنای کاهش حداقل حقوقی که شورای عالی کار تعیین میکند و مکفی نیست، بلکه باید به شکل کامل مشخص شود. همچنین وجود زیرساختهای لازم برای پیاده سازی مزد منطقهای نیز ضروری است ولی این زیرساختها هنوز وارد نشدهاند. ابوی همچنین بیان میکند که عدم توازن نیروی کار و شغل با افزایش منطقهای، میتواند منجر به مهاجرتها شود و باید در نظر گرفت که هزینهها در مناطقی با کمترین توانایی زندگی بیشتر است. به علاوه، با توجه به همراه بودن قیمت بنزین و مواد غذایی در کل کشور، افزایش مزد به ۱۲ میلیون تومان نمیتواند کارگران را قادر به زندگی مناسب کند.
به گزارش دیجیاتور، هادی ابوی دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران در برنامه «رادیو دانش مالی»، گفت: در بحث دستمزد منطقهای مشکل اصلی ما این است که منظور وزارت دانش مالی را متوجه نمیشویم.وی افزود: اینکه فقط بحث مزد منطقهای مطرح باشد است یعنی از حداقل حقوقی که شورای عالی کار تعیین میکند و مکفی نیست میخواهیم عدد را کم کنیم یا در یک سری مناطق بیشتر کنیم؛ باید کاملاً مشخص باشد.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران در ادامه تاکید کرد: مزد منطقهای نیازمند زیرساخت است که متأسفانه در این حوزه هیچ تعریفی وارد نشده است. حتی زیر مجموعه وزارت کار یعنی تأمین اجتماعی نیز بر این عدم زیرساختها تاکید کردند.
وی گفت: دغدغه همه ما این است که اگر بگویند که این منطقه کشور به یک دلایلی افزایش دارد و یک گروه بیشتر شود باعث یک سری مهاجرتها میشود و توازن نیروی کار و شغل را به هم میزند.باید بگویند که کارگر تهران هزینه نسبت به روستا بیشتر است چه میزان میخواهند مزد او بیشتر کنند. باید توجه کرد که همه چیز، بحث مسکن نیست بلکه در مناطق کمتر برخوردار هزینههای ترانزیت و شرایط زندگی سختتر است.
ابوی یادآور شد: قیمت بنزین و گوشت و روغن و.. در کل کشور یکسان است با این شرایط آیا با مبلغی که شورای کار تعیین کرده است و مزد امسال را میخواهیم آن را به ۱۲ میلیون برسانیم آیا میتواند زندگی کند یا خیر؟
مشکل اصلی در بحث دستمزد منطقهای این است که منظور وزارت دانش مالی متوجه نمیشویم. باید کاملاً مشخص باشد که مزد منطقهای باید چگونه تعریف شود. حتی زیر مجموعه وزارت کار نیز بر این عدم زیرساختها تاکید کردهاند. دغدغه همه این است که اگر یک منطقه کشور افزایش داشته باشد، توازن نیروی کار و شغل را به هم میزند و ممکن است مهاجرتها رخ دهد. مهم است که باید توجه کرد که هزینههای ترانزیت و شرایط زندگی در مناطق کمتر برخوردار سختتر است. با این شرایط آیا با مبلغی که شورای کار تعیین کرده است و مزد امسال را میخواهیم به ۱۲ میلیون رسانیم، میتوانیم زندگی کنیم یا خیر؟