تعداد زیاد قوانین تولیدی منابع هیدروکربن باعث طولانی شدن فرآیند امضای قراردادها می‌شود.

تعدد قوانین صنعت نفت فرآیند امضای قراردادها را طولانی می‌کند


در گردهمایی شورای حقوقی تولیدی منابع هیدروکربن، محسن خجسته‌مهر تاکید کرد که برای ایفای نقش اساسی تولیدی منابع هیدروکربن در رشد مالی، باید عوامل منفی مانند قوانین دست‌وپا گیر را از این تولیدی دور کرد و مشکلاتی مانند طولانی بودن فرآیند مناقصاتی را رفع کرد. وی همچنین به وجود شمار بالای نهادهای ناظر بر عملکرد شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران اشاره کرد و از تداوم وجود قوانین متنوع و مغایرت دار در تولیدی منابع هیدروکربن، همچون مقررات منابع هیدروکربن سال ۱۳۶۰ و مقررات اساسنامه منابع هیدروکربن سال ۹۵، یاد کرد. وی همچنین به نیاز به اصلاح رابطه مالی شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران و حکومت اشاره کرد و بر اهمیت نگهداشت نیروهای نخبه در امور حقوقی تولیدی منابع هیدروکربن تأکید کرد.

‌به گزارش دیجیاتور، محسن خجسته‌مهر امروز (دوشنبه، ۳۰ بهمن‌ماه) در در نخستین گردهمایی «شورای حقوقی تولیدی منابع هیدروکربن» با تأکید بر اینکه اگر می‌خواهیم تولیدی منابع هیدروکربن نقش اساسی خود در رشد مالی ۸ درصدی کشور در برنامه هفتم توسعه را به‌خوبی ایفا کند باید عوامل منفی تأثیرگذار مانند قوانین دست‌وپا گیر را از این تولیدی دور کنیم، گفت: هم‌اکنون بر اساس قوانین مناقصات امضای یک قرارداد نفتی بیش از سه سال به طول می‌انجامد که این موضوع به هیچ‌وجه پذیرفته نیست.

وی با اشاره به وجود شمار بالای نهادهای ناظر بر عملکرد شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران، افزود: در بازی فوتبال ۲۲ نفر در زمین بازی می‌کنند و یک نفر آن بازی را قصاوت می‌کند، اما در زمین تولیدی منابع هیدروکربن یک نفر بازی می‌کند و ۲۲ نفر قضاوت و نظارت می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران ادامه داد: هم‌اکنون قوانین مختلفی در تولیدی منابع هیدروکربن مانند مقررات منابع هیدروکربن سال ۱۳۶۰، مقررات اصلاحی منابع هیدروکربن در سال ۱۳۹۰، مقررات اساسنامه منابع هیدروکربن سال ۹۵ و … وجود دارد.

خجسته‌مهر افزود: بعضی از این قوانین با یکدیگر مغایرت دارند و از سوی دیگر تولیدی منابع هیدروکربن ایران با وجود محدودیت‌های بین‌المللی در حالی باید در عمق ۵ هزار متری زمین‌به دنبال منابع هیدروکربن و گاز باشد که در مقررات مناقصات کشور مشابه وزارتخانه‌های خدماتی و آموزشی با آن برخورد می‌شود، ما با این قوانین نمی‌توانیم با سرعت عمل بالا حرکت کنیم.

وی تصریح کرد: برخی نهادها می‌گویند برای خرج کردن برنامه‌ریزی مالی ۱۴.۵ درصدی شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران باید یک صندوق با اعضا مشخص تشکیل و برای خروج پول از این صندوق تصمیم‌گیری کنند که این با مقررات‌های کنونی تولیدی منابع هیدروکربن مغایرت دارد.

مدیرعامل شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران با تأکید بر اینکه رابطه مالی این شرکت و حکومت باید اصلاح شود، گفت: سهم ۱۴.۵ درصدی ما از فروش خارجی منابع هیدروکربن در زمان منابع هیدروکربن ۱۰۰ دلاری و فروش خارجی ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه در روز مشخص شده است، در حالی که میزان فروش خارجی منابع هیدروکربن و قیمت آن در طول سال‌های مختلف متفاوت است و قوانین باید قابلیت اجرا و عملیاتی داشته باشند.

خجسته‌مهر با تأکید بر استفاده از نیروهای نخبه و نگهداشت آنها در امور حقوقی تولیدی منابع هیدروکربن گفت: نمی‌شود به کسی که قرارداد چند میلیارد دلاری را امضا می‌کند حقوق اندکی داد، از این رو باید به‌فکر نگهداشت این نیروها بود.

نخستین گردهمایی «شورای حقوقی تولیدی منابع هیدروکربن» به‌منظور هم‌افزایی و هم‌اندیشی مدیران حقوقی شرکت‌های تابعه وزارت منابع هیدروکربن درباره مسائل و چالش‌های حقوقی تولیدی منابع هیدروکربن به میزبانی سازماندهی امور حقوقی شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران در مرکز همایش‌های تخصصی شرکت ملی منابع هیدروکربن (باشگاه کوشک) با حضور محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس‌جمهوری، مدیرعامل شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران، مدیران و رؤسای امور حقوقی شرکت‌های ملی منابع هیدروکربن، گاز، پالایش و پخش، پتروشیمی و شرکت‌های تابعه آنها و سازمان‌های مستقل وابسته به وزارت منابع هیدروکربن برگزار شد.


محسن خجسته‌مهر در گردهمایی «شورای حقوقی تولیدی منابع هیدروکربن» تاکید کرده است که برای ایفا کردن نقش اساسی تولیدی منابع هیدروکربن در رشد مالی کشور، باید عوامل منفی تأثیرگذار مانند قوانین دست‌وپا گیر را از این تولیدی دور کرد. او همچنین به وجود تعداد بالای نهادهای ناظر بر عملکرد شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران و تداخل قوانین مختلف در تولیدی منابع هیدروکربن اشاره کرده و اصلاح رابطه مالی شرکت منابع هیدروکربن ایران و حکومت را از ضروریات اصلی دانسته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *