تأسیس «شورای عالی سازماندهی خاک» ضروری است

تشکیل «شورای عالی مدیریت خاک» ضروری است


رئیس سازمان امور اراضی در نشست خبری با خبرنگاران تاکید کرد که حفاظت از اراضی زراعت از دستورات حاکمیت بوده و سازمان همواره تلاش می کند تا با طرح تجمیع و یکپارچه سازی اراضی زراعت، نگرانی ها و مشکلات مربوط به زمین را رفع کند. همچین با هماهنگی دستگاه قضا قلع و قمع اراضی غیرقانونی را انجام دهد و پیشنهاد شورای عالی سازماندهی زمین را برای حفاظت از زمین ارائه کرده است. با توجه به اینکه زمین بستر توسعه است، حفظ منابع خاک و منابع آبی نیز باید با برنامه‌ریزی مناسب پیگیری شود. برای حفظ زمین‌ها، تثبیت مالکیت و آمایش سرزمین از اهمیت بالایی برخوردار هستند و سازمان امور اراضی در اجرای قوانین مربوطه در حال تلاش است تا با برخورد با افراد سودجو و تشکیل گشت‌های مشترک در راستای حفاظت از زمین و جلوگیری از تغییر کاربری غیرقانونی اراضی زراعت، نقش خود را به درستی انجام دهد.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، رضا افلاطونی، رئیس سازمان امور اراضی در نشست خبری با خبرنگاران گفت: موضوع زمین و خاک همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و حفاظت از اراضی زراعت جز دستورات حاکمیت است.

وی افزود: سازمان همواره این را در نظر دارد که اراضی امانتی در دست ما است و طرح تجمیع و یکپارچه سازی اراضی زراعت با مشارکت نهادهای متولی تهیه شده که بخش بزرگی از دغدغه‌های ما در حوزه زمین رفع می‌شود.

وی با بیان اینکه در این طرح مقررات ارث هم پیش بینی شده است، ادامه داد: زمین بستر توسعه بوده و حفظ منابع خاک و منابع آبی برنامه‌ای فراقوه‌ای است که باید پیگیری شود.

افلاطونی با اشاره به اینکه اجرای قلع‌وقمع با هماهنگی دستگاه قضا انجام می‌شود، یادآور شد: پیشنهاد سازمان امور اراضی کشور تشکیل «شورای عالی سازماندهی زمین» است تا تصمیم سازی‌های خوبی برای حفاظت از زمین اتخاذ شود.

وی گفت: تثبیت مالکیت و آمایش سرزمین دو موضوع مهم در حوزه حفاظت از زمین بوده که لازم است در چنین شورایی برای آن تصمیمات اجرایی گرفته شود.

رئیس سازمان امور اراضی کشور با اشاره به احکام دیده شده برای حفاظت از منابع خاک و منابع آبی اظهار کرد: در مقابل این قوانین ممکن است افراد سودجویی وجود داشته باشد که مبادرت به تغییر کاربری غیرقانونی و ساخت و ساز غیرمجاز کنند که مقررات حکم می‌کند با آنها برخورد شود. نگاه سازمان امور اراضی در اجرای مقررات حفظ کاربری اراضی زراعت این است که هر مقامی در هر جایگاهی مرتکب خطایی شود جلو آن ایستاده‌ایم و اگر در آینده هم می‌ایستیم. این تکلیف سازمان در مقابل رسالتی است که بر عهده دارد.

وی توضیح داد: در برخی شهرستان‌ها که ارزش زمین بالاست برخی افراد سودجو با به‌کارگیری تعداد زیادی کارگر و فعالیت در چند شیفت و بعضاً ۳ شیفت در شبانه روز مبادرت به ساخت چند ویلا در سطح وسیع به طور غیر قانونی می‌کنند که با آنها برخورد شده است.

افلاطونی با اشاره به پایش هوشمند اراضی زراعت تاکید کرد: شورای عالی سازماندهی زمین باید تشکلی فراقوه‌ای، فرابخشی و فرا دستگاهی بوده و دستورات آن برای تمام دستگاه‌ها لازم‌الاجرا باشد.

رئیس سازمان امور اراضی تصریح کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۲۸ هزار و ۵۸۸ فقره گزارش به سازمان ارسال شد که همه مربوط به تغییر کاربری نبوده و یا برخی گزارش‌ها صحت نداشتند؛ همچنین بعضی از گزارش‌ها هم در حوزه مسؤولیت سازمان امور اراضی نبود.

افلاطونی در پایان با اشاره به گشت‌های ویژه در ایام نوروز عنوان کرد: تشکیل گشت‌های مشترک در راستای حفاظت از زمین و برخورد با هر گونه تغییر کاربری اراضی زراعت، در دستور کار است که ۲۴ ساعته رصدها انجام می‌شود. شهروندان در صورت مشاهده هر تخلفی در این حوزه، می‌توانند با شماره ۱۳۱ تماس گرفته و موضوع را گزارش دهند.


حفاظت اراضی زراعت و منابع منابع آبی، اصلی ترین تاکید مقام معظم رهبری است. سازمان امور اراضی اراضی امانتی در اختیار دارد و با تجمیع و سازماندهی این اراضی به همراه نهادهای مرتبط، دغدغه‌های حوزه زمین برطرف خواهد شد. از طرفی، اجرای قلع‌وقمع با هماهنگی دستگاه قضا صورت می‌گیرد و پیشنهاد شورای عالی سازماندهی زمین برای حفاظت بهتر از زمین ارائه شده است. تثبیت مالکیت و آمایش سرزمین نیز موضوعاتی است که برای آن تصمیمات اجرایی گرفته می‌شود. سازمان امور اراضی در راستای رسالت خود در اجرای مقررات حفظ کاربری اراضی، به برخورد با افرادی که به‌طور غیرقانونی کاربری زمین را تغییر می‌دهند و ساخت و سازهای غیرمجاز انجام می‌دهند، پرداخته و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از خطاها و تخلفات می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *