ترمیم سریع‌تر بافت‌های آسیب‌دیده با استفاده از پانسمان کلاژن

ترمیم سریع‌تر بافت‌های آسیب‌دیده به کمک پانسمان کلاژن


معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان ریاست جمهوری اعلام کرده است که بیش از شش میلیون بیمار در ایران با زخم و عوارض آن دست و پنجه نرم می‌کنند. شرکت دانش‌بنیان تریتا، پس از هشت سال تحقیق، محصولات پیشرفته‌ای در زمینه ترمیم و درمان زخم طراحی و ساخت و ساز کرده است، از جمله پانسمان ماتریکس کلاژن طبادرم که با راهبردهای نوآورانه و استفاده از فناوری بومی، روند درمان و ترمیم زخم را تسهیل و تسریع می‌کند. این محصولات به روزترین دستاوردهای علمی جهان برای درمان زخم استفاده می‌کنند و اینکه باعث ایجاد اشتغال و توسعه در حوزه سلامت در کشور می‌شوند.

به گزارش دیجیاتور به نقل از معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش‌بنیان ریاست جمهوری، بیش از شش میلیون بیمار در سطح کشور با زخم و عوارض آن دست و پنجه نرم می‌کنند. ترمیم سریع این عارضه بدون ایجاد سایر مشکلات از جمله عفونت، یک موضوع مهم و راهبردی است که در این راستا محصولات محدودی با پیشرفتگی بالا توسط برخی از کشورها ساخت و ساز شده‌اند که عمدتاً با هزینه‌های بالا و محدودیت‌ها به کشور وارد می‌شوند؛ اما متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان با توجه به این نیاز و با استفاده از فناوری بومی، در مسیر ساخت و ساز پانسمان‌های پیشرفته‌ای گام برداشته‌اند که فرآیند درمان و ترمیم زخم را تسهیل و تسریع می‌کند.

محمود قفقازی، مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان تریتا با اشاره به فعالیت این شرکت دانش‌بنیان در حوزه محصولات پیشرفته ترمیم زخم عنوان کرد: این شرکت دانش‌بنیان با شناخت خلأها و نیازهای کشور، پس از هشت سال پژوهش و تحقیق به فناوری‌های پیشرفته‌ای در زمینه‌ طراحی و ساخت و ساز محصولات پیشرفته درمان زخم دست‌یافته است.

وی با اشاره به ساخت و ساز پانسمان ماتریکس کلاژن طبادرم، عنوان کرد: این پانسمان پیشرفته با ساختار شبیه پوست انسان، به وسیله زیست‌پلیمرهای به کار رفته در ساختار پانسمان از قبیل کلاژن و سازماندهی رطوبت، منجر به تسریع روند درمان زخم می‌شود.

این فعال فناور، با بیان این‌که پیشرفت منحصر به‌فرد طراحی و تجاری سازی شده است، ادامه داد: پانسمان ماتریکس کلاژن طبادرم با تکیه به روزآمدترین دستاوردهای علمی جهان در مقایسه با روش‎های معمول، درمانی کارآمد، سریع و مقرون به صرفه را برای بیماران به ارمغان می‌آورد. به‎کارگیری پلیمرهای طبیعی زیست‌تخریب‌پذیر و زیست‌سازگار با شباهت به ماتریکس خارج سلولی از طریق تحریک و القای روند بهبود زخم، گامی بزرگ در در ترمیم بافت آسیب‎دیده به شمار می‌رود.

کمک به درمان زخم‌های مقاوم

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تریتا بیان کرد: فرمولاسیون خاص طبادرم مزایایی فراتر از یک پانسمان هیدروژل را فراهم می‌آورد که از مهم‌ترین این دستاوردها می‌توان به تحریک ساخت و ساز پروتئین در ماتریکس خارج سلولی و تسریع اپیتلیزاسیون، تسهیل دبریدمان اتولیتیک، سازماندهی اگزودای زخم، افزایش رگ‌زایی در بافت آسیب‌دیده و رطوبت‌رسانی به سطح زخم اشاره کرد.

قفقازی با اشاره به کاربردهای گسترده و نیاز مبرم حوزه سلامت به این محصول دانش‌بنیان گفت: در موضع زخم به دلیل از بین رفتن سد دفاعی پوست و هم چنین حضور سایتوکایین های التهابی، بافت آسیب‎دیده و بافت های عمقی بسیار تحریک‎پذیر و حساس بوده در نتیجه استفاده از مواد اولیه ای که بالاترین کیفیت و حداقل تحریک پوستی و آلرژی را تضمین کنند و هیچ‎گونه آسیبی به بافت‎های عمقی وارد نکنند، یک اصل اساسی محسوب می شود. برای دستیابی به این مهم، پس از بررسی تعداد زیادی از گزینه ها و انجام آزمایشات مختلف، محصولات تریتا را بر پایه زیست‎پلیمرها ساخت و ساز کردیم که سازگاری بسیار بالایی با بدن انسان دارند و از بروز حساسیت و واکنش های پوستی ممانعت می‌شود.

وی افزود: استفاده از فناوری بافت برای ساخت و ساز ساختارهای شبیه پوست انسان علاوه بر حضور بیوپلیمرهای بیواکتیو باعث شده است که سرعت ترمیم زخم بسیار افزایش پیدا کرده، زخم های که قابلیت درمان آنها ناممکن باشد با استفاده از محصولات تریتا درمان آنها ممکن می‌شود.

قفقازی همچنین به برخی از مزایای استفاده از این نوع پانسمان اشاره کرد و افزود: از مهم‌ترین این ویژگی‌ها می‌توان به تحریک ساخت و ساز پروتئین در ماتریکس خارج سلولی و تسریع اپیتلیزاسیون، تسهیل دبریدمان اتولیتیک، سازماندهی اگزودای زخم، افزایش رگ‌زایی در بافت آسیب‌دیده، رطوبت‌رسانی به سطح زخم و اثرات آنتی میکروبیال اشاره کرد.

وی با اشاره به جامعه آماری بیش از شش میلیون نفری مبتلایان به زخم در ایران اشاره کرد و گفت: بیش از ۹۳ درصد سهم تامین پانسمان‌های پیشرفته ترمیم زخم در ایران از طریق بازرگانی بین‌الملل تامین می‌شود که مبلغی معادل ۵۵ میلیون دلار در سال است. قابل توجه است که زخم‎های ناشی از جراحی در این محاسبات لحاظ نشده است و با در نظر گرفتن آمار حداقل ۴ میلیون جراحی در سال، آنچه مشخص است میزان نیاز به پانسمان‌های پیشرفته در این بخش نیز بسیار بالا ‎است.

قفقازی با اشاره به اشتغال ایجاد شده توسط این شرکت دانش‌بنیان عنوان کرد: ظرفیت موجود اشتغال در حال حاضر به صورت مستقیم ۷۰ نفر و به صورت غیر مستقیم ۵۰۰ نفر است.


ساخت و ساز پانسمان ماتریکس کلاژن طبادرم منجر به تسریع درمان و ترمیم زخم می‌شود. این پانسمان با ساختار شبیه پوست انسان، با استفاده از زیست‌پلیمرهای کلاژن و سازماندهی رطوبت، روند درمان زخم را تسهیل و تسریع می‌کند. این محصول با اعمال پیشرفت‌های منحصر به فرد، درمانی کارآمد، سریع و مقرون به صرفه برای بیماران فراهم می‌آورد. استفاده از فناوری بافت در ساخت و ساز ساختارهای شبیه پوست انسان باعث افزایش سرعت ترمیم زخم و امکان درمان حتی زخم‌های سخت‌العلاج می‌شود. از مزایای این پانسمان می‌توان به تحریک ساخت و ساز پروتئین در ماتریکس خارج سلولی، تسهیل در ترمیم بافت، افزایش رگ‌زایی، سازماندهی رطوبت زخم و اثرات آنتی‌میکروبیال اشاره کرد. این پانسمان با استفاده از مواد اولیه با سازگاری بالا با بدن انسان، حساسیت و واکنش‌های پوستی را کاهش می‌دهد. ارزش بازرگانی بین‌الملل پانسمان‌های پیشرفته ترمیم زخم در ایران بالاست، اما تولیدات داخلی می‌تواند به‌عنوان جایگزینی موثر مورد استفاده قرار بگیرد و ایجاد اشتغال نیز از دیگر مزایای این تولیدی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *