تراکنش‌های مرکز تبادل اطلاعات به ۱۰ میلیارد می‌رسد.

تراکنش های مرکز تبادل اطلاعات به ۱۰میلیارد می‌رسد


در همایش ملی «دانش مالی دیجیتال در تحول اساسی صنعتی چهارم» که در موسسه آموزش عالی صنعتی امیرکبیر برگزار شد، رضا باقری اصل به موضوع سلامت الکترونیک پرداخت و اظهار کرد که شرایط این حوزه نسخه‌های الکترونیک را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. همچنین به اقدامات هوشمند سازی، دانش مالی سیاسی، دانش مالی داده و مؤلفه‌های دانش مالی دیجیتال اشاره کرد. وی همچنین به محصول کارگروه دانش مالی دیجیتال اشاره کرد و نکاتی در خصوص تأمین مالی، نیروی انسانی، داده و اطلاعات، پهنای باند، و لایحه حفاظت از داده مطرح کرد. همچنین اظهار کرد که رشد سالانه حوزه آی سی تی در کشور به ۲۰ درصد ممکن است برسد.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، رضا باقری اصل در همایش ملی «دانش مالی دیجیتال در تحول اساسی صنعتی چهارم» که در موسسه آموزش عالی صنعتی امیرکبیر برگزار شد با اشاره به موضوع سلامت الکترونیک گفت: در سال ۱۴۰۰ زمانی که نسخه‌های الکترونیک در کشور ایجاد شد، ماهانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت درمان پرداخت می‌شد و در همان اول سال ۱۴۰۰ تعرفه پزشکان و قیمت داروها هم سه برابر افزایش پیدا کرد، می‌توان گفت هر اتفاقی در حوزه سلامت دیجیتال افتاد، دو سه انجمن در حوزه علوم درمانی بودند که بلافاصله دغدغه نسخه‌های الکترونیک را مطرح کنند. به تازگی هم دغدغه دارو رسان ها شروع شده که اجازه نمی‌دهند نسخه پیچی آنلاین صورت گیرد.

وی به اقدامات هوشمند سازی اشاره کرد و گفت: هوشمندسازی همه فعالیت‌ها را ضابطه مند، شفاف، قابل سنجش و حکمرانی پذیر می‌کند، بنابراین موضوع دانش مالی سیاسی در جایی درگیر می‌شود که ما حتی وقتی می‌خواهیم در مورد سلامت صحبت کنیم جسارتی هم نداریم. دانش مالی ما درمان محور است نه سلامت محور و باید متوجه باشیم که دانش مالی سیاسی در اینجا ذینفعان پر قدرتی دارد که در مناسب سیاسی، مالی و ابزار دار اجازه تحول دیجیتال را با هر منافعی از جمله حفظ وضع و منافع موجود نمی‌دهند.

باقری اصل ادامه داد: دانش مالی دیجیتال تبدیل کردن ناکارآمده‌های مدیریتی به فناوری نیست. پیشنهاد می‌کنم اساتید پیش قدم شوند و همایش مالی سیاسی در حوزه تحول دیجیتال برگزار کنند مسائلی که امروزه با آن مواجه هستیم به لبه‌های روابط حکومتی گذاری رسیده است.

وی در خصوص دانش مالی داده نیز گفت: اگر در سال ۲۰۱۵ بودیم و این همایش را برگزار می‌کردیم در مورد دانش مالی داده چه می‌توانستیم بگوییم. وقتی حدود هشت سال پیش همایش‌های استارت آپی برگزار می‌کردیم تنها با نمودار، حجم داده‌های دنیا و بر آوردی که داشت مطالبی را ارائه می‌کردیم. در سال ۲۰۱۵ تخمینی برای حجم اطلاعات در سال ۲۰۲۲ زده شده بود و امروز گزارش ۲۰۲۲ را که مرور می‌کنیم حجم اطلاعات دو برابر تخمین ها شده است.

باقری اصل افزود: با وجود انواع گجت هایی که در منزل داریم، همانند تلویزیون‌هایی که هوشمند شده و لامپ‌هایی که با گوشی می‌توان روشن و خاموش کرد و دیگر امکانات هوشمند، موجود می‌توان گفت که حجم اطلاعات حتی از برآوردها هم شدت گرفته، بنابراین رویکردی که به دیجیتالی شدن داریم باید کمی تغییر کند.

وی به محصول کارگروه دانش مالی دیجیتال اشاره کرد و گفت: اولین محصول بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی این است که ما یک نظام دانش مالی دیجیتال تدوین کردیم که در این نظام دانش مالی دیجیتال در هم کنش مؤلفه‌های اساسی دانش مالی دیجیتال را یک مدل سیستمی درست کردیم و یک برنامه اجرایی برای تحقق این نظام تعریف کردیم.

باقری اصل در خصوص مؤلفه‌های دانش مالی دیجیتال افزود: ما هفت مؤلفه‌ اساسی در نظر گرفتیم اولین مؤلفه اساسی این است که با شرکت‌های فناوری صحبت کنیم، استارت آپ هایی که رشد کردند و شرکت‌هایی که بزرگ‌تر شدند، دو چالش پیش رویشان است که اولین چالش تأمین مالی است. منظور از تأمین مالی وام و تسهیلات تبصره ۱۸ نیست. ما در برنامه هفتم توسعه بندی را برای پذیرش دارایی‌های دیجیتال‌های بازار سهام، ابزارهای مالی و همینطور توسعه تأمین مالی با روش‌های جایگزین پیش بینی کردیم که انشاالله وقتی ابلاغ شود یک آئین نامه‌ با کمک وزارت دانش مالی باید نوشته شود بنابراین این قسمت تأمین مالی را در بخشی در برنامه هفتم توسعه داریم.

وی افزود: دومین مؤلفه اساسی موضوع نیروی انسانی است که چالش امروز، دیروز و فردای ماست. خروجی‌های موسسه آموزش عالی با ورودی‌های بازار با هم هماهنگ نیست و به مهارت دیجیتال نیاز دارد. در برنامه هفتم توسعه بندی وجود دارد که براساس آن باید حداقل برای ۵۰۰ هزار نفر مهارت‌های ویژه دانش مالی دیجیتال بگذاریم. موسسه آموزش عالی می‌تواند در تدوین سرفصل‌های این مهارت‌ها کمک کند. برای این امر به انبوهی از مربی‌ها نیاز داریم تا تغییری که بین نیروی انسانی و سرمایه انسانی در کشور یا رابطه‌اش با کشورهای دیگر وجود دارد را جبران کنیم.

باقری اصل در خصوص مؤلفه سوم دانش مالی دیجیتال گفت: مؤلفه سوم داده و اطلاعات است که در برنامه هفتم توسعه لازمه دسترسی به داده‌های حکومت است که این دسترسی، حکومت به حکومت بود و در حال حاضر حکومت به بخش خصوصی و بخش خصوصی به حکومت است.

وی ادامه داد: تاکنون بیش از هفت و نیم میلیارد تراکنش در مرکز ملی تبادل اطلاعات شکل گرفته است که در سال ۹۶ اولین سالی که افتتاح کردیم، سالی ۱۰۳ میلیون در سال بود اکنون پیش بینی می‌شود تا آخر سال به بالای ۱۰ میلیارد تراکنش برسد.

باقری اصل ادامه داد: مؤلفه چهارم که باید به آن پرداخته شود و خیلی مهم است این است که با این پهنای باند، دسترسی‌ها و این سرعت‌ها هم نمی‌شود کاری کرد، متوسط دسترسی که ما داریم فکر نمی‌کنم بالای ۲۵ باشد ولی شاخص‌های جهانی متوسط را اینگونه نشان نمی‌دهد مخصوصاً در حوزه ثابت که وضعیت ناگواری داریم.

وی افزود: نسل پنجم هم زمانی اجرایی می‌شود که بی تی اس‌ها، مراکز اصلی سوئیچینگ ما با فیبر وصل شده باشند، اگر با فیبر وصل نشود عملاً نسل پنجم موبایل اجرایی نمی‌شود.

باقری اصل ادامه داد: بسیاری از ظرفیت‌های نسل چهارم استفاده نمی‌کنیم چون زیرساخت حوزه تردد ما باید مبتنی بر فیبر می‌شد. یک تأخیری چند ساله در حوزه زیرساخت‌های ثابت داریم که با حمایت‌های فراوان مجلس حکومت و وزیر ۲۰ میلیون پورت در برنامه بوده و در ۱۰۰ شهر انجام شده و فیبر نوری از ۶ میلیون پوشش عبور کرده است. امیدوارم طبق برنامه که ۲۰ میلیون پوشش است، برسیم و سال دیگر حداقل ۴ میلیون اتصال فیبرنوری داشته باشیم.

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم AI داشته باشیم داده‌های عظیمی باید گردآوری شود و باید یک مرکز داده داشته باشیم تا بتوان آنها را پردازش کرد. برای این موضوع هم یک تامین مالی با کمک بخش خصوصی و حمایت حکومت در حال انجام است.

باقری اصل به موضوع لایحه حفاظت از داده که یکی از کارهایی است که کارگروه دانش مالی دیجیتال انجام داده است اشاره کرد و گفت: کارگروه دانش مالی دیجیتال لایحه‌ای تحت عنوان لایحه حفاظت یا حمایت از داده‌های شخصی تدوین کرده است و به حکومت ارسال شد اما به کمیسیون قضائی و حقوقی برگشت و ۲۶ ماده آن در این چند هفته بررسی شده. امروز جلسه دیگر کمیسیون حقوق قضائی را داریم که امیدوارم زودتر بررسی شود و مجدداً در صحن حکومت بیاید و تصویب و تقدیم مجلس شود که امیدواریم تا مجلس بعدی بتوانیم قانونی برای حفاظت از داده داشته باشیم.

وی افزود: ما به عنوان حکومت به مجلس پیشنهاد دادیم که سهم دانش مالی دیجیتال از ۷.۹ درصد به ۱۵ درصد برسد اما مجلس سهم دانش مالی دیجیتال را ۱۰ درصد در نظر گرفته است این در حالیست که سهم دانش مالی دیجیتال در کشورهای دیگر بالاتر است.

باقری اصل در پایان گفت: رشد سالانه حوزه آی سی تی بعد از تحول اساسی ۱۹.۲ بوده است در سال گذشته به ۱۴ درصد رسیده، امسال به ۱۰ درصد رسیده و سال دیگر احتمالاً به ۲۰ درصد برسد.


به گفته رضا باقری اصل، دغدغه نسخه‌های الکترونیک، بازرگانی داروها و تأمین مالی از چالش‌های اصولی سلامت دیجیتال است. هوشمندسازی تمام فعالیت‌ها را ضابطه مند، شفاف، قابل سنجش و حکمرانی پذیر می‌کند.&&تغییر در توسعه مهارت‌های دانش مالی دیجیتال، دسترسی به داده‌های حکومت و زیرساخت‌های ثابت به تعویق افتاده که با حمایت‌های مجلس، حکومت و وزارت دانش مالی گفته می‌شود نهایتاً باید انجام شود.&&در پایان، رضا باقری اصل اشاره کرد که مجلس باید سهم دانش مالی دیجیتال را بالاتر از ۱۰ درصد کند، زیرا سهم دانش مالی دیجیتال در کشورهای دیگر بالاتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *