تساوی تخصیص ارز برای مواد اولیه و محصولات نهایی نباید صورت پذیرد.

تخصیص ارز به مواد اولیه و محصولات آماده مصرف نباید یکسان باشد


نمایشگاه نهاده‌های زراعت در تهران در حال برگزاری است و در این مورد، رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان کود کشور اعلام کرده است که مصرف کود در بخش زراعت از حجم سموم بالاتر است و مشکلات آن بیشتر است. او به کودهای پایه اشاره کرده و گفته است که با انعقاد قراردادی با حکومت، محصولات ساخت و ساز داخل خریداری می‌شود و مشکل تا حدودی حل شده است. اما دومین مشکل در این زمینه، حوزه کودهای غیر یارانه‌ای است که ظرفیت ساخت و ساز داخل بسیار بالاتر از نیاز بازار است و اجازه فروش خارجی به آنها داده شود. تولیدکنندگان کود برای تأمین ارز برای خرید مواد اولیه نیز مشکل دارند و در دنیایی که ۱۰۰۰ تولیدکننده کود فعالیت می‌کند، حمایت از این تولیدی ارزش دارد. تخصیص ارز یکسان برای تأمین مواد اولیه و محصولات آماده مصرف نیز زیبایی ندارد.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، دهمین نمایشگاه نهاده‌های زراعت در حوزه ساخت و ساز کود و سموم زراعت در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران در حال برگزاری است.

صیاد فرهادی، رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان کود کشور گفت: مصرف کود در بخش زراعت از حجم سموم بالاتر بوده و مشکلات آن بیشتر است.

وی به کودهای پایه اشاره کرد و افزود: این چالش با انعقاد قراردادی با حکومت، محصولات ساخت و ساز داخل خریداری می‌شود، مشکل تا حدودی حل شده است.

وی ادامه داد: دومین مشکل در حوزه کودهای غیر یارانه‌ای است که ظرفیت ساخت و ساز داخل ۱۰ برابر نیاز بازار است و اجازه فروش خارجی داده شود.

فرهادی با بیان اینکه تولیدکنندگان کود برای تأمین ارز برای خرید مواد اولیه مشکل دارند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۰۰۰ تولیدکننده کود در کشور فعالیت دارند که اگر به طور متوسط ۲۰ نیرو داشته باشند ۲۰ هزار نفر اشتغال ایجاد شده است. در نتیجه حمایت از این بخش ارزش دارد. فرهادی در پایان گفت: تخصیص ارز یکسان برای تأمین مواد اولیه و محصولات آماده مصرف خیلی زیبنده نیست.


مصرف کود در بخش زراعت بالاتر است و مشکلات آن بیشتر است. چالش این مسئله تا حدودی با انعقاد قرارداد با حکومت حل شده است. مشکل دیگر در حوزه کودهای غیر یارانه‌ای و ساخت و ساز بیش از نیاز بازار است و نیاز است اجازه فروش خارجی داده شود. تولیدکنندگان کود برای تأمین ارز برای خرید مواد اولیه مشکل دارند و اگر به طور متوسط ۲۰ نیرو داشته باشند، اشتغال برای ۲۰ هزار نفر ایجاد می‌شود. حمایت از این بخش ارزش دارد. تخصیص ارز یکسان برای تأمین مواد اولیه و محصولات آماده مصرف ناعادلانه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *