اجرای طرح گفت‌وگوی نخبگان در راستای دست‌یابی به «خیز جدید علمی»

تحقق «خیز جدید علمی» با اجرای طرح گفت‌وگوی نخبگان


اولین همایش ملی گفت‌وگوی نخبگان با حضور سید سلمان سید افقهی در بنیاد برگزار شد. هدف از این همایش، ایجاد سکویی برای برقراری گفت‌وگو بی واسطه نخبگان با مسؤولان کشور است. یکی از مشکلات نخبگان، عدم برخورد با مسائل واقعی و از جنس اجرا است. این همایش، قدمی برای فرهنگسازی در حوزه نخبگانی است. همچنین، نخبگان باید در حل مسائل مالی، استغلال‌آفرینی، افزایش امنیت، خودکفایی صنایع و موضوعات دیگر نقش ایفا کنند. استفاده از نخبگان در هیأت‌های اندیشه ورز نیز به سمت گفتمان نخبگانی در حکومت حرکتی رو به جلو است.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، سیدسلمان سیدافقهی در نشست خبری اولین همایش نخستین همایش ملی گفت‌وگوی نخبگان که امروز در محل بنیاد برگزار شد، با اشاره به اینکه این این طرح و همایش با هدف ایجاد سکویی برای گفت‌وگوی بی واسطه نخبگان با مسؤولان کشور اجرا و برگزار می‌شود، اظهار کرد: یکی از آسیب‌های نخبگانی این است که آنها با مسائل واقعی و از جنس اجرا مواجه نبوده و پیشنهادات آنها از سوی دستگاه‌ها مورد اقبال قرار نمی‌گیرد و طرح ملی گفت‌وگوی نخبگانی قدمی برای فرهنگسازی در این حوزه است.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه بنا نداریم گفت‌وگوی نخبگانی تنها در سطح یک همایش ملی متوقف شود، گفت: مقام معظم رهبری در آخرین دیدار خود با نخبگان بر خیزش علمی جدید تاکید کردند و یکی از مصادیق این موضوع، مساله محوری است و قرار است برای تحقق این امر نخبگان در کنار مسؤولان کشور قرار بگیرد و راهکار ارائه دهند.

وی ادامه داد: در سطح استانی با همکاری استانداران، قرار است مسائل و چالش‌ها شناسایی شوند و با راهکاری که هیأت‌های اندیشه ورز ارائه می‌دهند، این مسائل حل شود و در این شرایط حرکت رو به جلویی را شاهد خواهیم بود که تحقق آن نیازمند این است که بستر ارتباطی ایجاد و هموار شود. در همایش ملی گفت‌وگوی نخبگان به استانداران تاکید خواهیم کرد که نباید نخبگان را در فضای گلخانه‌ای متوقف کنیم بلکه در حال حاضر جامعه نخبگانی به بلوغی رسیده است که خلاقیت و تجربه خود را به میدان بیاورد.

سیدافقهی بیان کرد: بر اساس سند راهبردی امور نخبگان، نخبه کسی است که در راستای پیشرفت و اعتلای کشور نقش‌آفرینی می‌کند و لازمه ایجاد چنین شرایطی این است که حاکمیت به این سمت پیش برود که نخبگان را در حل مسائل درگیر کند.

وی به برخی سرفصل‌های مهم برای درگیر کردن نخبگان اشاره کرد و گفت: به طور مثال اینکه چگونه دانش مالی ما باید دانش بنیان شود، استغال آفرینی، افزایش امنیت در حوزه‌های مختلف، چگونگی خودکفایی صنایع، بحران منابع آبی و انرژی، خدمات مالی و موضوع مشکلات زیست‌محیطی از این قبیل موضوعات به شمار می‌رود که در نشست مسولان با نخبگان باید به آن پرداخته شود.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: مثالی دیگر اینکه با توجه به نزدیکی به رأی‌گیری، نخبگان باید در ارتباط با این موضوع ایفای نقش کرده و شاخصه‌های انتخاب فرد اصلح را به مردم معرفی می‌کنند که این جزو برنامه‌هایی است که در دستور بنیاد نیز قرار دارد، سوق دادن مردم به سمت مشارکت در رأی‌گیری از سوی نخبگان نیز حائز اهمیت بوده و جزو رسالت‌های نخبگانی است.

وی ضمن بیان این مطلب که در حکومت سیزدهم تاکنون ۲ آئین نامه در حمایت از نخبگان در هیأت وزیران مصوب شده است، تصریح کرد: در حال حاضر نیز استفاده از نخبگان در هیأت‌های اندیشه ورز حرکت رو به جلویی به سمت گفتمان نخبگانی در حکومت است.

سید افقهی در پایان ابراز امیدواری کرد که با همکاری وزارت کشور خیز جدید علمی را با اجرای طرح گفت‌وگوی نخبگانی رقم بزنیم.


با برگزاری همایش ملی گفت‌وگوی نخبگان، یک سکو برای گفت‌وگوی بی واسطه نخبگان با مسئولان کشور ایجاد شده است. این طرح و همایش به منظور فرهنگسازی برای نخبگان برگزار می‌شود. مقام معظم رهبری همچنین بر خیزش علمی تاکید کرده و نخبگان را تاکید کرده است. سیدافقهی با همکاری استانداران، قرار است مسائل و چالش‌ها شناسایی شوند و با راهکارهای اندیشه‌ورزان، این مسائل حل شود. در همایش ملی گفت‌وگوی نخبگان به استانداران تاکید خواهد شد که نخبگان را در فضای گلخانه‌ای متوقف نکنند و جامعه نخبگانی خلاقیت و تجربه خود را به میدان بیاورند. نخبگان باید در حل مسائل درگیر شوند و موضوعات مهم مانند دانش مالی دانش بنیان، استغلال آفرینی، امنیت، خودکفایی صنایع، بحران منابع آبی و انرژی، خدمات مالی و مشکلات زیست‌محیطی بررسی شوند. نخبگان همچنین نقش مهمی در معرفی شاخصه‌های انتخاب فرد اصلح در رأی‌گیری دارند. حکومت سیزدهم همچنین آئین نامه‌هایی در حمایت از نخبگان را مصوب کرده است. با استفاده از نخبگان در هیأت‌های اندیشه‌ورز، حرکت رو به جلویی به سمت گفتمان نخبگانی در حکومت صورت می‌گیرد. امیدواریم با همکاری وزارت کشور خیز جدید علمی را با اجرای طرح گفت‌وگوی نخبگانی رقم بزنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *