تأمین مالی ۵۰۰ هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه تا انتهای سال

تامین مالی ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی از بازار سرمایه تا پایان سال


وزیر امور مالی و دارایی، سید احسان خاندوزی، در بیست و ششمین دوره همایش رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران، اعلام کرد که از سال ۱۳۹۵ تاکنون دانش مالی ایران نرخ رشد مثبتی را تجربه کرده است و امسال نیز نرخ رشد مشابه سال قبل خواهد بود. او همچنین تاکید کرد که تسهیل ساخت و ساز و سرمایه گذاری در دستور کار حکومت است و در سطح محیط کسب و کار نیز تسهیل باید انجام شود. وی اعلام کرد که تمام ابلاغیه‌ها باید از قبل از اجرا در سامانه بارگذاری شوند و تا پایان دی ماه بخشنامه‌های تجاری و گمرکی کشور ۵۰ درصد کاهش یافته است. همچنین، وزیر دانش مالی بحث تأمین مالی و تأمین انرژی را مهم تلقی می کند و برنامه تحقق تأمین مالی ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی از طریق بازار سهام در سال جاری است. او همچنین از شرکت‌های بزرگ سرحلقه جذب سرمایه گذاری خارجی در کشور حمایت خواست و از آنها خواست برای خوشه سازی و زنجیره‌های مرتبط صنعتی اقدام کنند. وزیر دانش مالی در پایان تاکید کرد که روحیه جمعی باید مورد توجه قرار گیرد و باید از منابع داخلی برای سرمایه گذاری استفاده شود و حکومت از فعالان مالی حمایت می‌کند. همچنین، برای شرکت‌ها در تبصره ۲ لایحه برنامه‌ریزی مالی، معافیت مالیاتی از محل سود انباشته در نظر گرفته شده است.

به گزارش دیجیاتور، سید احسان خاندوزی وزیر امور مالی و دارایی امروز در بیست و ششمین دوره همایش رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران با بیان اینکه در ۱۴ فصل اخیر و از سال ۱۳۹۵ دانش مالی ایران نرخ رشد صعودی را تجربه کرده است، گفت: امسال نیز نرخ رشد مشابه سال قبل مثبت خواهد بود. بر این اساس می‌توان اینگونه جمع‌بندی کرد که دانش مالی از دام رکود رهیده است.

وی با اشاره به اینکه تسهیل ساخت و ساز و خروج از رکود و سرمایه گذاری در دستور کار است، افزود: مساله تسهیل در سطح محیط کسب و کار محور دیگری در همین راستاست. سال گذشته تلاش وزارت دانش مالی تسهیل صدور مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها بود اما امسال مساله روان شدن چرخ حرکت برای بازیگران بالفعل دانش مالی ایران در دستور کار قرار گرفته است.

خاندوزی تصریح کرد: در ابتدای سال حکومت مصوب کرد که هیچ دستگاهی حق غافلگیر کردن فعالان مالی را ندارد و تمام ابلاغیه‌ها باید از قبل از اجرا در سامانه بارگذاری شود. بر این اساس تا پایان دی ماه شاهد کاهش ۵۰ درصدی بخشنامه‌های تجاری و گمرکی کشور بودیم.

وی ادامه داد: در سال گذشته متوسط رشد واقعی بخش تولیدی حوالی ۴ الی ۵ درصد در نوسان بود اما میزان فروش شرکت‌های بزرگ حدود ۱۸ درصد رشد کرده است.

خاندوزی در ادامه تاکید کرد: برای شرکت‌ها بحث تأمین مالی و تأمین انرژی مهم است، بر این اساس در مورد این دو موضوع نیز نیازمند تدابیر مشترک هستیم. برنامه امسال تحقق تأمین مالی ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی از طریق بازار سهام است.

وی بیان کرد: سال گذشته ۲۸ درصد تأمین مالی بانکی جدید برای بخش‌های غیر دولتی از طریق بازار سرمایه صورت گرفت.

وزیر دانش مالی با اشاره به اینکه در وزارت دانش مالی تلاش کرده‌ایم تأمین مالی بانکی را با کنترل نقدینگی فراهم کنیم، گفت: ابزارهای متفاوت را برای شرکت‌های خوش نام و معتبر در دستور کار قرار دادیم. تأمین مالی شرکت‌های غیردولتی از بازار سرمایه در ۹ ماه سال گذشته ۲۱۰ هزار میلیارد تومان بود که امسال ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از ظرفیت تأمین مالی بازار سهام استفاده کرده‌اند و امیدواریم این رقم تا پایان سال به ۵۰۰ هزار میلیارد تومان برسد.

وی همچنین گفت: از اینکه شرکت‌های بزرگ سرحلقه جذب سرمایه گذاری خارجی در کشورمان باشند حمایت ویژه ای خواهیم انجام داد ضمن اینکه از شرکت‌های بزرگ می‌خواهیم برای خوشه سازی و زنجیره‌های مرتبط صنعتی اقدام کنند.

وزیر دانش مالی گفت: روحیه جمعی باید مورد توجه قرار گیرد تا سایر صنایع نیز به مرحله رقابت پذیری برسند. همچنین بایستی از منابع داخلی شرکت‌ها برای سرمایه گذاری ها استفاده شود ضمن اینکه حکومت از فعالان مالی حمایت می‌کند بر این اساس در تبصره ۲ لایحه برنامه‌ریزی مالی معافیت مالیاتی از محل سود انباشته را برای شرکت‌ها در نظر گرفته‌ایم که اولویت ما رشد مالی هر چند از نظر درآمدی برای حکومت نقصان ایجاد شود.


نتیجه‌ای که از متن بالا می‌توان گرفت این است که دانش مالی ایران در چند سال اخیر رشد مثبت داشته است و البته در سال جاری نیز انتظار می‌رود رشد مشابهی را تجربه کند. تسهیل ساخت و ساز و خروج از رکود و تامین مالی، مساعدت به شرکت‌ها برای تأمین مالی و تأمین انرژی، و حمایت از جذب تامین مالی خارجی از جمله موارد تدابیری هستند که حکومت برای ایجاد رشد مالی در نظر گرفته است. در این زمینه، تأمین مالی از طریق بازار سهام و بازار سرمایه نیز به عنوان یکی از راهکارهای اصلی برای شرکت‌ها در نظر گرفته شده است. همچنین، همکاری و هماهنگی بین شرکت‌ها و خوشه‌های صنعتی نیز برای ایجاد رقابت‌پذیری و توسعه سایر صنایع نیاز است. در نهایت، حکومت نیز با ارائه معافیت مالیاتی از محل سود انباشته به شرکت‌ها، از فعالان مالی حمایت می‌کند تا رشد مالی را تشویق کرده و درآمدهای خود را ضرر کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *