وابسته بودن برنامهریزی مالی به دانش مالی نفتی غیرمجاز است
0 نظر
در این متن، حجت الله فیروزی، عضو کمیسیون صنایع و معادن پارلمان، درباره وابستگی برنامهریزی مالی کشور به منابع نفتی صحبت میکند. او اشاره میکند که منابع هیدروکربن و فرآوردههای نفتی ما منابع محدودی دارند و زمانی که ذخایر تمام شوند، دیگر راه دیگری جز استفاده از سایر منابع درآمدی نخواهد بود. او همچنین به محدودیتهایی در فروش خارجی و استخراج منابع هیدروکربن و به روزرسانی تجهیزات نیز اشاره میکند. به همین دلیل، او بر رفتن به سمت منابع درآمدی پایدار مالیاتی تاکید میکند و معتقد است که از افراد با درآمدهای بالا باید وجوه دولتی عادلانه بگیریم. علاوه بر این، او از شناسایی فراریان مالیاتی و مشاغلی که تاکنون مالیاتی نمیپرداختند، صحبت میکند و افزوده است که حکومت و مجلس در تلاش هستند تا درآمدهای پایین را از وجوه دولتی معاف کنند. همچنین، فیروزی به امکان استفاده از منابع درآمدی دیگری مانند استخراج معادن و محرومیت از خامفروشی و فروش خارجی مواد معدنی اشاره میکند که میتوانند درآمد بالا و پایداری را ایجاد کنند.
حجت الله فیروزی، عضو کمیسیون صنایع و معادن پارلمان در گفتوگو با خبرنگار دیجیاتور، دربارهی میزان وابستگی به برنامهریزی مالیی نفتی در کشور گفت: ما چارهای نداریم جز اینکه از منابع متکی به منابع هیدروکربن و فرآوردههای نفتی عبور کنیم. منابع هیدروکربن و فرآوردههای نفتی عمر محدودی دارد و حتماً ذخایر ما روزی تمام میشود.
فیروزی در ادامه بیان کرد: هم اکنون در جهان هم این موضوع ثابت شده که نباید متکی به دانش مالی رانتی بود. از سوی دیگر ما محدودیتهای فروش خارجی، استخراج، محدودیت تجهیز چاههای فعلی و به روز رسانی تجهیزات آنها را داریم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه در حوزهی خرید امکانات و تجهیزات برای تولیدی منابع هیدروکربن نیز نیز با محدودیتهایی روبرو هستیم افزود: لذا ما چارهای نداریم جز اینکه به سمت سایر منابع درآمدی برویم.
این نماینده مجلس در ادامه گفت: یکی از این منابع درآمدی درآمد پایدار مالیاتی است که کشورهای پیشرفته دنیا هزینههای جاری خود را از محل وجوه دولتی تأمین میکنند.
فیروزی با تاکید بر اینکه منظور از رفتن به سمت درآمدهای پایدار مالیاتی به این معنی نیست که از همه مردم و به مقدار بالا وجوه دولتی وصول شود توضیح داد: بلکه منظور این است که باید از کسانی که درآمدهای بالا و قابل توجه دارند وجوه دولتی عادلانه اخذ شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: مجلس و حکومت هم در تلاش هستند که تا سر حد ممکن درآمدهای پایین را از وجوه دولتی معاف کنند. به عنوان مثال امسال مقرر شده تا درآمد تا ۱۲ میلیون از پرداخت وجوه دولتی معاف است.
این نماینده مجلس یازدهم افزود: ما متوجه نیستیم که در کشور ما فرار مالیاتی خیلی زیاد است کسانی هستند که درآمدهای هنگفتی دارند ولی مالیاتی پرداخت نمیکنند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: حرکتی که حکومت به همراه مجلس و با اصلاح قوانین شروع کرده رفتن به سمت دریافت وجوه دولتی از مودیانی است که درآمدهای هنگفتی داشتهاند.
فیروزی بیان کرد: از سوی دیگر ما اقدام به این کردیم که فراریان از پرداخت وجوه دولتی را شناسایی کنیم و مشاغلی که تاکنون با وجود درآمدهای زیاد تاکنون مالیاتی نمیپرداختند باید از این به بعد وجوه دولتی خود را بپردازند.
این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: رفتن به این سمت، درآمد خیلی خوبی برای حکومت در سال ۱۴۰۱ ایجاد کرد. حکومت هم لایحهی ۱۴۰۲ را با فرض وصول وجوه دولتیهای پنهان شروع کرد. امیدواریم امسال هم همانند سال گذشته بتوانیم این درآمدهای مالیاتی را محقق کنیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: البته وجوه دولتیها فقط بخشی از درآمدهایی است که میتوان به آن تکیه کرد. ما سایر منابع درآمدی را نیز داریم که میتوانیم با استفاده از آنها درآمد پایداری برای حکومت ایجاد کنیم.
فیروزی بیان کرد: ما در حوزهی معادن جز کشورهای منحصر به فرد هستیم و میتوانیم از درآمد اکتشاف و استخراج معادن و واگذاری معادن به افرادی که اهلیت این کار را دارد و حمایت از استخراج معدنی داران، درآمد بالا و پایداری را ایجاد کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: در حقیقت جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی و در نهایت فروش خارجی مواد معدنی نتیجه این اقدام است و باعث میشود زنجیره ارزش تکمیل شود. از سوی دیگر امکان تحقق درآمدهای بیشتر برای ما وجود دارد.
متاسفانه به علت محدودیت تعداد کلمات، نتوانستم پاسخ کاملی را بگویم. اما میتوان گفت که وابستگی به برنامهریزی مالی نفتی کشور کاهش یافته است و دانش مالی کشور نباید متکی به این منبع باشد. علاوه بر این، درآمدهای پایدار مالیاتی از جمله منابعی هستند که میتواند منابع درآمدی جایگزین برای کشور ایجاد کند. همچنین، اصلاح قوانین و شناسایی فراریان از پرداخت وجوه دولتی، از دیگر راهکارهایی است که میتواند به افزایش درآمدهای مالیاتی کشور کمک کند. استفاده از منابع داخلی مانند استخراج معادن نیز میتواند راه حلی برای ایجاد درآمد پایدار در کشور باشد.