مقابله با دفاتر مهاجرت و پیشگیری از مهاجرت نخبگان به شکل سازمان یافته

برخورد با دفاتر مهاجرتی و جلوگیری از مهاجرت سازمان یافته نخبگان


سید سلمان سیدافقهی، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در گفتگو با یک خبرنگار دیجیاتور، اعلام کرد که طبق اطلاعاتی که در حوزه ورود و خروج نخبگان به دست آمده، هر ساله حدود ٢ هزار نفر از افرادی که در خارج از کشور تحصیل کرده اند، به ایران بازمی‌گردند. او همچنین اعلام کرد که آمار مهاجرت پزشکان از ایران نشان دهنده یک سیر نزولی است و آمار مهاجرت کشورهای پیشرفته از ایران بیشتر از آمار مهاجرت ایران است. نخبگان همکاری خوبی با پلیس دارند تا به صورت آنلاین و سریع، اطلاعات مهاجرت را بتوانند پیگیری کنند.

سید سلمان سیدافقهی در گفت و گو با خبرنگار دیجیاتور، درباره بازگشت نخبگان به کشور اظهار کرد: در همکاری با مجموعه‌های مختلف کشور در حوزه ورود و خروج نخبگان، الحمدالله اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد هر ساله حدود ٢ هزار نفر که در خارج از کشور تحصیل کرده اند، به کشور بازمی‌گردند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اعلام اینکه از سال ٩٧ حدود ١٠ هزار نفر از فارغ التحصیلان مقطع ارشد و دکتری که به خارج از ایران رفته اند، به کشور بازگشتند، افزود: این آمار را براساس ترجمه مدارک که به زبان فارسی انجام شده اعلام می‌کنم و کاملاً مستند است.

وی افزود: به نظر من خیلی از افرادی که حتی در حوزه شغلی و کسب و کار خودشان رفت و آمد دارند ماندگاری آنها در خارج دائمی نیست و پیوسته می‌روند و می آیند اما متأسفانه در آمارها این افراد جزو مهاجرین در نظر گرفته می‌شوند درحالی که این یک مهاجرت موقت است.

سیدافقهی ضمن بیان این مطلب که آمارهایی که در بحث مهاجرت وجود دارد، خلاف فضایی است که در حال حاضر در کشور ایجاد شده است، گفت: به تازگی ٢ نفر از وزرای حکومت قبل جوسازی بدی در حوزه مهاجرت انجام دادند و یکی از آنها عنوان کرده بود که از هر ۵ دانشجو که با او در ارتباط است، ٢ نفر قصد مهاجرت دارد این در حالی است که فضای واقعی این نیست و جهت دهی رسانه‌ای در این باره منابع آبی ریختن به اسیاب دشمن است. این حق را برای خودمان قائل هستیم که واقعیت را در خصوص مهاجرت به گوش مردم برسانیم.

مهاجرت پزشکان سیر نزولی داشته است

سیدافقهی به ارائه آماری در خصوص مهاجرت پزشکان از ایران پرداخت و گفت: براساس آمار مجمع جهانی دانش مالی که در حوزه مهاجرت معروف است، نسبت پزشکانی که در چندسال گذشته از کشور مهاجرت کرده نسبت به کل پزشکان، نه تنها رشد پیدا نکرده بلکه سیر نزولی داشته است و این یک آمار بین المللی است.

وی ضمن اشاره به اینکه جامعه علمی ما با مراجعه راحت به سایت‌های اطلاع رسانی می‌توانند این آمار را مشاهده کنند، ادامه داد: با استناد به همین آمار در حوزه مهاجرت پزشکان ما بحران نداریم. مهاجرت داریم اما نکته اینجاست که این مهاجرت نسبت به قدیم افزایش پیدا نکرده است.

آمار مهاجرت کشورهای پیشرفته از ایران بیشتر است

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: بنابراین آماری که وجود دارد اصلاً نشان دهنده افزایش مهاجرت در ایران نیست حتی اگر افزایش آمار را بپذیریم آمار جهانی نشان می‌دهد آمار مهاجرت خیلی کشورهای پیشرفته دنیا از ایران بیشتر است مثلاً آلمان رتبه اول را در حوزه مهاجرت پزشکان دارد.

ایجاد نمایندگی پلیس گذرنامه در بنیاد ملی نخبگان

سیدافقهی با اشاره به ایجاد یک ارتباط خوب با پلیس در حوزه مهاجرت نخبگان گفت: در همین راستا قرار شده پلیس گذرنامه و مهاجرت یک نمایندگی و دفتر در بنیاد ملی نخبگان داشته باشد تا اطلاعات مربوط به ورود و خروج نخبگان و افراد مدنظر ما را به صورت آنلاین و کمتر از یکساعت در اختیار ما قرار بدهند.

وی از تفاهم با پلیس برای برخورد با دفاتر مهاجرتی و جلوگیری از مهاجرت سازمان یافته نخبگان خبر داد و گفت: برخی مجموعه بیزنس یا کسب و کاری در حوزه مهاجرت راه انداخته اند و به طور مثال اگر مهاجرت به یک کشور برای یک فرد ١٠ هزار دلار هزینه دارد این مجموعه‌ها با هزار یا دو هزار دلار این کار را انجام می‌دهند که یقیناً این دفاتر از یک سیستمی تأمین مالی می‌شوند.


بازگشت نخبگان به کشور افزایش نداشته است. افرادی که به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند به‌طور دائمی مهاجر نیستند، اما متأسفانه در آمارها این افراد جزو مهاجرین در نظر گرفته می‌شوند، درحالی که این یک مهاجرت موقت است. مهاجرت پزشکان سیر نزولی داشته است و مهاجرت از ایران به کشورهای پیشرفته بیشتر است. بنیاد ملی نخبگان در حال بررسی مهاجرت و ایجاد نمایندگی پلیس گذرنامه برای جلوگیری از مهاجرت سازمان‌یافته نخبگان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *