اثر باران بر بهبود ۲ درصدی پرشدگی مخازن سدهای کشور
0 نظر
سازماندهی منابع منابع آبی ایران اعلام کرد که بارشهای گسترده اخیر باعث افزایش بارش کشور به حدود ۱۴ میلیمتر شده است و باعث سیلابهایی در برخی از استانهای غربی شده است. افزایش جریان رودخانهها با سازماندهی مناسب، ورودی به مخازن سدها را افزایش داده و حجم مخازن شده تاکنون به ۱.۳ میلیارد مترمکعب رسیده است. در حال حاضر، سدها دارای پرشدگی ۴۹ درصدی هستند. در مورد آخرین وضعیت سدهای تهران نیز اعلام شده که دارای ۱۴ درصد پرشدگی هستند.
به گزارش دیجیاتور، از شرکت سازماندهی منابع منابع آبی ایران، فیروز قاسمزاده با اشاره به تأثیر بارشهای گسترده چند روز گذشته بر وضعیت سدهای کشور افزود: فعالیت سامانه بارشی قوی در روز آخر سال ۱۴۰۲ و اول فروردین ۱۴۰۳ باعث افزایش حدود ۱۴ میلیمتری بارش کشور بر اساس شبکه بارانسنجی مبنای وزارت نیرو شد.
وی افزود: این بارشها که عمدتاً در نیمه غربی کشور رخ داد، همانگونه که پیشبینی میشد در برخی نقاط به صورت نقطهای بارشهای حدود ۲۰۰ میلیمتری را رقم زد و از همین حیث، باعث وقوع سیلاب در رودخانههای استانهای غربی از جمله خوزستان، ایلام، کرمانشاه، لرستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد شد.
قاسمزاده خاطرنشان کرد: افزایش جریان رودخانهها در این استانها با سازماندهی مناسب و حصول آمادگی لازم، بدون وقوع خسارت، ورودی به مخازن سدها را افزایش داد و در برخی از سدها نیز ورودیهای ناشی از بارش همچنان تداوم دارد.
سخنگوی تولیدی منابع آبی کشور با تأکید بر اینکه افزایش ورودی سدها در طول فعالیت سامانه بارشی، به نحوی سازماندهی شد که ذخیره سازی مناسبی در مخازن اتفاق بیفتد، گفت: همین مسئله تاکنون منجر به افزایش حدود ۱.۳ میلیارد مترمکعبی حجم مخازن شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر، سدهای کشور دارای پرشدگی ۴۹ درصدی است که البته نسبت به سال گذشته همچنان با ۷ درصد کاهش مواجه هستیم.
قاسمزاده در خصوص آخرین وضعیت سدهای تهران نیز گفت: سدهای پنجگانه تأمینکننده منابع آبی شرب تهران نیز با یک درصد بهبود دارای ۱۴ درصد پرشدگی است که همچنان نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد کاهش را نشان میدهد.
افزایش ورودی سدها به مخازن، افزایش حجم مخازن حدود ۱.۳ میلیارد مترمکعبی، پرشدگی سدها ۴۹ درصدی، افزایش یک درصدی پرشدگی سدهای تهران و کاهش ۷ درصدی نسبت به سال گذشته.