همکاری ایران و عراق در سازماندهی پایداری خاک
0 نظر
در یک نشست، رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و منابع آبی کشور ایران، اهمیت دستاوردهای مؤسسه در تدوین الگوی کشت ایران و ارتقاء بهرهوری در زراعت را بیان کرد. او همچنین بر محورهای برنامه راهبردی مؤسسه، شامل شناخت منابع خاک و استعداد اراضی، پایش کمی و کیفی خاک و منابع آبی، سازماندهی تقاضامحور منابع آبی در مزرعه و ارتقای بهرهوری، تاکید کرد. این متن همچنین اشاره داشت که ایران میتواند در قالب قرارداد پژوهشی و مطالعاتی با عراق همکاری کند و ظرفیت خوبی برای ارائه خدمات فنی و فناوری طراحی در این حوزه وجود دارد.
به گزارش دیجیاتور، اسدی رحمانی، رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و منابع آبی کشور در این نشست ضمن معرفی مؤسسه، با تأکید بر تعیین خط مشیها، برنامهریزیها و تعیین اولویتها برای اقدام اجرایی گفت: دستاوردهای مؤسسه تحقیقات خاک و منابع آبی در تدوین الگوی کشت ایران نقش اساسی دارد و این مهم میتواند در عراق اجرایی شود.
وی ۷ محور برنامه راهبردی مؤسسه تحقیقات خاک و منابع آبی را شامل شناخت منابع خاک و استعداد اراضی، پایش کمی و کیفی خاک و منابع آبی زراعت، سازماندهی تقاضامحور منابع آبی در مزرعه و ارتقای بهرهوری، شناخت و سازماندهی خاک و منابع آبی در شرایط شور، شناخت و سازماندهی حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه، شناخت و سازماندهی کربن آلی خاک و شناخت و سازماندهی آلایندهها خاک و منابع آبی و گیاه در زراعت دانست.
وی با اشاره به فعالیتها و مهمترین دستاوردهای بخشهای تحقیقاتی مؤسسه، در خصوص همکاریهای مشترک دو کشور ایران و عراق ابراز امیدواری کرد.
مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد زراعت نیز در این نشست بیان کرد: عراق ظرفیت خوبی برای ارائه خدمات فنی و فناوری طراحی دارد و ایران میتواند در قالب قرارداد پژوهشی و مطالعاتی تعاملات خوبی با این کشور داشته باشد.
تاثیر دستاوریهای مؤسسه تحقیقات خاک و منابع آبی بر تدوین الگوی کشت ایران و اجرای آن در عراق.