ایران مقام سوم و پنجم جهانی در صید تون‌ماهیان را دارد.

ایران در صید تون‌ماهیان رتبه سوم و پنجم جهانی را دارد


به گزارش دیجیاتور، در همایش ماهیگیری مسئولانه که به تاکید بر زنجیره ارزش تون ماهیان برگزار می‌شود، عباس مختاری، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات کشور اعلام کرد که در سال 2020 میلادی، ساخت و ساز تون ماهیان 7.8 میلیون تن است که نسبت به سال قبل 7 درصد در میزان و 8 درصد در ارزش افزایش داشته است. در بازرگانی جهانی آبزیان نیز سهم تون ماهیان در ارزش افزایش 9 درصدی بوده است. ایران نیز در صید ماهی هوور رتبه سوم و گیدر رتبه پنجم جهان را دارد. همچنین، بیش از 200 تن تون ماهیان در ایران صید شده و در ثبت رسانده شده است. درباره ساخت و ساز کنسرو ماهی نیز اعلام شد که بیش از 136 واحد تولیدکننده کنسرو ماهی با ظرفیت سالانه 738 میلیون قوطی فعالیت دارند و حجم ساخت و ساز بین 250 تا 300 میلیون قوطی است. افزایش مصرف سرانه کنسرو ماهی نیز برای افزایش امنیت غذایی کشور لازم است. به دلیل سهم قابل توجه تون ماهیان در صید ملی، همایش ماهیگیری مسئولانه بعد از 17 سال برگزار شده است. هدف از برگزاری این همایش ایجاد الگوی دائمی و تخصصی به عنوان نقطه تمرکز تون ماهیان در غرب آسیا، هم‌افزایی بین روابط حکومتی گذاران و بخش خصوصی در زنجیره تون ماهیان، توسعه کسب و کار داخلی و بهبود صید، ترانزیت و فرآوری آن در جهت تکمیل زنجیره ارزش تون ماهیان است. Additionally, ایران در تولیدی کنسرو ماهی همچنین نیاز به تغییر روش‌های صید قدیمی دارد تا فرصت ساخت و ساز محصولات غیر کنسروی با ارزش افزوده را به تولیدکنندگان داخلی بدهد. به همین دلیل همایش ماهیگیری مسئولانه پس از 17 سال در ایران برگزار می‌شود تا از این طریق به روزرسانی صنایع تبدیلی و صنایع کنسرو، دسترسی به مواد اولیه مناسب و پایبندی به قوانین بین‌المللی به منظور افزایش بازرگانی و فروش خارجی پذیرفته شود.

به گزارش دیجیاتور، دوم بهمن ۱۴۰۲ همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون‌ماهیان برگزار می‌شود. عباس مختاری، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات کشور در نشست خبری این همایش گفت: در راستای جایگاه و اهمیت تون‌ماهیان باید به آخرین گزارش فائو در سال ۲۰۲۰ میلادی اشاره کرد که در این گزارش میزان صید را ۷.۸ میلیون تن اعلام کرده است. این عدد نسبت به آمار سال قبل آن ۷ درصد در میزان و ۸ درصد در ارزش افزایش را نشان می‌دهد.

وی افزود: در بازرگانی جهانی آبزیان، سهم تون‌ماهیان در ارزش افزایش ۹ درصدی بوده است.

وی با اشاره به رتبه ایران در میان کشورهای صیاد تون‌ماهیان، اظهار کرد: ایران در صید ماهی هوور رتبه سوم و گیدر رتبه پنجم جهان را دارد.

مختاری با بیان اینکه ۵۵ درصد صید جهان مربوط به تون‌ماهیان است، تصریح کرد: ایران بیش از ۲۰۰ تن صید انواع تون‌ماهیان را به ثبت رسانده است.

ظرفیت و ساخت و ساز کنسرو ماهی

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان با اشاره به وضعیت ساخت و ساز کنسرو ماهی ادامه داد: بیش از ۱۳۶ واحد تولیدکننده کنسرو ماهی با ظرفیت سالانه ۷۳۸ میلیون قوطی فعالیت دارد که با توجه به آمار اعلام شده بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون قوطی ساخت و ساز می‌شود.

مختاری افزود: مصرف سرانه کنسرو در کشور حدود یک کیلو گرم است که باید با توجه به امنیت غذایی افزایش پیدا کند.

علت برگزاری همایش بعد از ۱۷ سال

وی با اشاره به برگزاری همایش ماهیگیری مسئولانه پس از ۱۷ سال عنوان کرد: دلیل اصلی سازمان شیلات کشور به موضع برگزاری همایش سهم قابل توجه تون‌ماهیان در صید ملی بوده است.

به گفته این مقام دولتی اهداف همایش ایجاد الگو دائمی و تخصصی به عنوان نقطه تمرکز تون‌ماهیان در غرب آسیا، هم‌افزایی بین روابط حکومتی گذاران و بخش خصوصی در حلقه زنجیره تون‌ماهیان، توسعه کسب و کار داخلی و بهبود صید، ترانزیت و فرآوری آن در راستای تکمیل زنجیره ارزش تون‌ماهیان است.

وی اظهار کرد: در راستای توسعه بازرگانی و افزایش فروش خارجی، افت کیفیت و ضایعات فراوان می‌طلبد که شیوه‌های صید قدیمی تغییر کند تا فرصت ساخت و ساز محصولات غیر کنسروی با ارزش افزوده را به تولیدکننده داخلی بدهد. این محقق نمی‌شود مگر در به روز کردن صنایع تبدیلی و صنایع کنسرو، دسترسی به مواد اولیه مناسب و پایبندی به قوانین بین‌المللی. از این رو پس از ۱۷ سال همایش ماهیگیری مسئولانه در کنار کنگره بین‌المللی که در بانکوک هر دو سال برگزار می‌شود، قرار است در ایران به عنوان هاب تون‌ماهیان در غرب آسیا تکرار و انجام شود.


در همایش ماهیگیری مسئولانه که با تاکید بر زنجیره ارزش تون‌ماهیان برگزار می‌شود، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات کشور اعلام کرد که در سال ۲۰۲۰ میلادی ۷.۸ میلیون تن تون‌ماهی صید شده است که این میزان نسبت به سال قبل ۷ درصد افزایش داشته و مصرف سرانه کنسرو ماهی نیز در کشور حدود یک کیلو گرم است. هدف اصلی برگزاری این همایش توسعه کسب و کار داخلی و بهبود صید، ترانزیت و فرآوری تون‌ماهیان در راستای تکمیل زنجیره ارزش آن‌ها است و این همایش بعد از ۱۷ سال در ایران برگزار می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *