با استفاده از تولیدی منابع هیدروکربن، اولین گام برای رشد ۸ درصدی دانش مالی انجام شد.

اولین گام برای رشد ۸ درصدی اقتصاد، با کمک صنعت نفت برداشته شد


رشد بهره وری در بخش منابع هیدروکربن و گاز در ایران در چند سال اخیر به دست آمده است و این رشد بهره وری منجر به رشد مالی کشور شده است. اما بهره وری در تولیدی منابع هیدروکربن به تنهایی نمی‌تواند منجر به رشد مالی ۸ درصدی شود و بخش های دیگر دانش مالی نیز باید به تحول در خود اقدام کنند. به همین دلیل، سرمایه گذاری در تولیدی منابع هیدروکربن و ساز و کار بهره وری در این بخش اولویت مالی است و می‌تواند به بهبود دانش مالی و ارزآوری کشور کمک کند. در این راستا، حمایت از شرکت‌ها و پژوهشگاه تولیدی منابع هیدروکربن و همکاری با موسسه آموزش عالی‌ها نقش مؤثری در تحقق رشد مالی و توسعه تولیدی منابع هیدروکربن داشته است. همچنین، بهبود ارزآوری و فروش خارجی منابع هیدروکربن و ایجاد تعادل در بازار نیز موجب رشد مالی و افزایش توان مالی کشور خواهد شد. در نهایت، برای تحقق رشد مالی کاربردی، نیاز است سایر عوامل مالی نیز بهره وری خود را افزایش داده و به تولیدی منابع هیدروکربن و گاز پشتیبانی کنند.

به گزارش خبرنگار مه، رشد بهره وری در بخش‌های مختلف مالی می‌تواند منجر به رشد مالی شود، اما طبق آمار و ارقام موجود تولیدی منابع هیدروکربن و گاز ایران در یکی دوسال گذشته سکان بهره وری را به دست گرفته و بیشترین رشد بهره وری در دانش مالی مربوط به آن است.

اگرچه رشد بهره وری اولین گاز در تحقق رشد مالی است اما به گمان کارشناسان مالی باید نگاه عمیق‌تری به این تولیدی داشت تا بهره وری آن رشد مالی را به دنبال داشته باشد در ثانی یک تولیدی به تنهایی نمی‌تواند منجر به تحقق رشد ۸ درصدی شود و مابقی بخش‌های دانش مالی نیز باید به دنبال تولیدی منابع هیدروکربن تحول را در خود ایجاد کنند.

سوداوری به دنبال رشد بهره وری در تولیدی منابع هیدروکربن

حسن مرادی، کارشناس انرژی در رابطه با این موضوع معتقد است، تولیدی منابع هیدروکربن در حوزه انرژی یکی از بخش‌های پویا و مترقی است و همه کشورهایی که دارای این ثروت هستند، ساز و کار بهره‌وری را از آن در پیش گرفته‌اند. کشورهایی که ساز و کار بهره‌وری را در تولیدی منابع هیدروکربن متحول کردند، به سودآوری خوبی رسیدند و توانستند بخش اعظمی از دانش مالی خود را ساماندهی کنند.

به گفته مرادی “رشد بهره‌وری در تولیدی منابع هیدروکربن نیاز کشور است”، در کشور ما هم که ۱۰۰ سال سابقه بهره برداری از عنصر منابع هیدروکربن داریم، افزایش بهره‌وری مسأله ای حائز اهمیت است و طبق آمار ارائه شده رشد مثبت بهره وری در این بخش ثبت شده که دور از انتظار نبوده است.

وی افزود: شرکت‌های دانش بنیان که در حوزه منابع هیدروکربن فعالیت می‌کنند، به‌صورت مستمر در حال پیشروی هستند، پژوهشگاه تولیدی منابع هیدروکربن به صورت پایلوت طرح‌های دانش بنیان را به اجرا درمی آورد و همکاری وزارت منابع هیدروکربن با موسسه آموزش عالی‌های طراز اول کشور روند مناسبی دارد که این موارد، نقش به‌سزایی در پیشبرد اهداف منابع هیدروکربن و گاز داشته است.

سرمایه گذاری در تولیدی منابع هیدروکربن اولویت دانش مالی است

اگرچه در سال جاری بهره وری تولیدی منابع هیدروکربن مثبت شده است اما برای رشد مضاعف آن باید توجه ویژه ای به سایر بخش‌های نفتی و به خصوص سرمایه گذاری بر روی آن صورت بگیرد در غیر این صورت ممکن است تولیدی منابع هیدروکربن به جای رشد مالی تورم زا باشد و امکان خلق ثروت از این بخش از بین رود این استاد موسسه آموزش عالی با تاکید بر اینکه در صورت سرمایه گذاری در بخش دانش بنیان و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در تولیدی منابع هیدروکربن می‌توان به افزایش ثروت از منابع هیدروکربن امیدوار بود، اضافه کرد، در صورتی که این گام‌ها ادامه‌دار و حساب شده باشد، پشتیبانی شود و بخش تحقیق و توسعه را حمایت کند، روند ارتقای سطح ارزش افزوده در تولیدی منابع هیدروکربن را به‌دنبال دارد.

وی ادامه داد: مهمترین حمایت، بحث تأمین سرمایه است که متأسفانه بانک‌های ما فعالیت کافی برای ورود به این عرصه ندارند؛ اگر حکومت سرمایه کافی را از بازار سرمایه و سیستم بانکی کشور برای توسعه فعالیت دانش‌بنیان‌ها در منابع هیدروکربن فراهم کند، می‌توانند نقش به سزایی در ایجاد ثروت داشته باشند. چه بسا محصولات دانش بنیان، عرضه بین المللی دارند که می‌توانند رشد درآمدی نیز برای کشور رقم بزنند.

با توجه به اینکه منابع هیدروکربن بیشترین تأثیر را بر رشد مالی از طریق افزایش بهره‌وری عوامل ساخت و ساز در سال ۱۴۰۱ داشته است. رشد ارزش‌افزوده در گروه‌های صنایع و معادن، خدمات و زراعت به ترتیب برابر ۵.۶ درصد، ۲.۸ درصد و ۱.۱ درصد است. در واقع تولیدی منابع هیدروکربن در این مدت توانسته بیشتری رشد بهره‌وری را داشته باشد که با توجه به اهمیت این تولیدی در دانش مالی کشور، قابل توجه است و بخش مهمی از تأثیر منابع هیدروکربن بر افزایش رشد مالی، از طریق بهره‌وری عوامل ساخت و ساز بوده است،

بهبود ارز آوری با اقدامات مثبت در تولیدی منابع هیدروکربن

علی قنبری کارشناس انرژی با بیان اینکه افزایش بهره‌وری در تولیدی منابع هیدروکربن تأثیر مستقیمی بر رشد مالی دارد، گفت: بهره‌وری به‌معنای تحقق همزمان اثربخشی کارایی است و زمانی که فروش منابع هیدروکربن افزایش پیدا می‌کند، به همان تناسب ارزآوری در کشور بهبود می‌یابد.

این کارشناس انرژی با بیان اینکه در صورتی که بهره وری در بخش منابع هیدروکربن افزایش پیدا کند، تأثیر مثبتی بر سایر بخش‌های مالی بر جای می‌گذارد، گفت: روابط حکومتی حکومت سیزدهم در حوزه باز معماری بازرگانی انرژی با وجود محدودیت‌های بین‌المللی جواب داده و همین موضوع نیز موجب رشد مالی کشور شده، یکی از مهم‌ترین موفقیت‌های حکومت رشد فروش خارجی منابع هیدروکربن بوده است، طی این مدت شاهد توسعه فروش خارجی و افزایش ساخت و ساز منابع هیدروکربن بوده‌ایم، تاجایی که ساخت و ساز به مقادیر قبل محدودیت‌های بین‌المللی نزدیک شده و می‌توان اعلام کرد که محدودیت‌های بین‌المللی بی‌اثر شده است.

قنبری با بیان اینکه علاوه بر این، فروش خارجی غیر نفتی در ایران نیز رشد کرده است، گفت: فروش خارجی یکی از مهم‌ترین عوامل رشد مالی است، هرچه میزان فروش خارجی افزایش یابد، بیشتر شاهد توسعه و رشد مالی در کشور خواهیم بود، بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته این رشد ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه تمرکز بر بازارسازی جدید و ایجاد تقاضای جدید در بازار با تکیه بر فعال کردن ظرفیت مستهلک شده پالایشگاهی در نقاط مختلف دنیا نظیر آفریقا و همچنین آمریکای جنوبی و همچنین حرکت به سمت تنوع مبادی صادراتی از طریق فروش و معرفی محصولات نوین در زمینه مینی ریفاینری‌ها شرق آسیا، روابط حکومتی مثبت حکومت در این حوزه بوده است، اگر به بازارهای سنتی اکتفا می‌شد، نمی‌توانستیم چنین اتفاقاتی را رقم بزنیم.

این کارشناس حوزه انرژی خاطر نشان کرد: برای رشد مالی به عوامل دیگری مانند افزایش بهره‌وری در بخش‌های نیروی انسانی، زراعت و صنعتی نیاز است، اما رشد بهره‌وری در بخش منابع هیدروکربن از مؤلفه‌های اصلی رشد مالی محسوب می‌شود.

بر اساس این گزارش، برای محقق شدن رشد مالی به نگاهی همه جانبه نیاز است تا سایر مسائل مالی کشور به کمک منابع هیدروکربن آمده و از این طریق رشد مالی در کشور محقق شود.


رشد بهره وری در تولیدی منابع هیدروکربن می‌تواند باعث رشد مالی شود.

بهره وری اولین گاز در تحقق رشد مالی است.

به گمان کارشناسان مالی، باید نگاه عمیق‌تری به تولیدی منابع هیدروکربن داشت.

تولیدی منابع هیدروکربن در حوزه انرژی یکی از بخش‌های پویا و مترقی است.

رشد بهره وری در تولیدی منابع هیدروکربن نیاز کشور است.

شرکت‌های دانش بنیان در تولیدی منابع هیدروکربن در حال پیشروی هستند.

سرمایه گذاری در تولیدی منابع هیدروکربن اولویت دانش مالی است.

بهبود ارزآوری با اقدامات مثبت در تولیدی منابع هیدروکربن.

افزایش بهره وری در تولیدی منابع هیدروکربن تأثیر مستقیمی بر رشد مالی دارد.

تمرکز بر بازارسازی جدید و ایجاد تقاضای جدید در بازار کلیدی است.

رشد مالی نیازمند نگاهی همه جانبه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *