اولویت‌بندی تخصیص اعتبارات برای طرح‌های عمرانی

اولویت‌بندی طرح‌های عمرانی برای تخصیص اعتبارات


نهمین جلسه بررسی برنامه‌ریزی مالی سال ۱۴۰۳ با حضور داوود منظور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و برنامه‌ریزی مالی کشور برگزار شد. در این جلسه، گزارش اعتبارات مورد نیاز امور منابع آبی، زراعت و اکوسیستم در سال ۱۴۰۳ ارائه شد. همچنین، تاکید بر تقویت شیوه‌های نظارتی طرح‌ها و پروژه‌های ملی و انجام فناوری طراحی ارزش برای طرح‌های عمرانی به عنوان راهکاری برای توسعه آن‌ها ذکر شد. همچنین، افزوده شد که پرداخت به ذینفع نهایی یکی از برنامه‌های مهم حکومت است و سیستم یکپارچه سازماندهی مالی نقش مهمی در اجرای این برنامه دارد. همچنین، تاکید شد که نظام اولویت‌دهی طرح‌ها در دستگاه‌ها برقرار شود و نظام‌مندسازی و سازماندهی نظارت منجر به افزایش بهره‌وری و استفاده بهینه از برنامه‌ریزی مالی دستگاه‌ها می‌شود. همچنین، لزوم اولویت‌بندی طرح‌های عمرانی و تخصیص دقیق و هدفمند اعتبارات به آن‌ها برای تحقق این اهداف بیان شد. در نهایت، اصلاح ساختار برنامه‌ریزی مالی بر اساس شاخص‌هایی همچون انضباط مالی، شفافیت، نظارت و هوشمندسازی برنامه‌ریزی مالی‌ای تأکید شد و انتظار از سازمان برنامه و برنامه‌ریزی مالی کشور برای ارائه راه‌حل‌ها و برنامه‌های مناسب به منظور حل مسائل کشور بیان شد.

به گزارش دیجیاتور به نقل از سازمان برنامه و برنامه‌ریزی مالی، نهمین جلسه بررسی بخش تفصیلی برنامه‌ریزی مالی سال ۱۴۰۳ کل کشور با حضور «داوود منظور» معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و برنامه‌ریزی مالی کشور، معاونان و رؤسای امور این سازمان برگزار و گزارش «اعتبارات مورد نیاز امور منابع آبی، زراعت و اکوسیستم در سال ۱۴۰۳» از سوی امور منابع آبی، زراعت و اکوسیستم ارائه شد.

منظور در این نشست ضمن تاکید بر تقویت شیوه‌های نظارتی طرح‌ها و پروژه‌های ملی، انجام فناوری طراحی ارزش برای طرح‌های عمرانی را لازم دانست و گفت: بخش زیادی از طرح‌های عمرانی را باید با پایش و فناوری طراحی ارزش، تعیین تکلیف کنیم و ضعف کنونی در نظارت و پایش، باید جبران شود.

معاون رییس‌جمهور افزود: موضوع پرداخت به ذینفع نهایی، یکی از برنامه‌های بسیار مهم حکومت در دوره جدید بوده و کار بزرگی است که اجرای دقیق و مستمر آن از طرف سازمان برنامه و برنامه‌ریزی مالی کشور، یک گام اساسی در جهت شفاف‌سازی و انضباط مالی در کشور خواهد بود.

وی با اشاره به ضرورت هوشمندسازی در فرآیندهای سازمانی، بیان کرد: سیستم یکپارچه سازماندهی مالی (FMIS) کاری بزرگ از جنس هوشمندسازی برنامه‌ریزی مالی‌ای است و موفقیت آن نیاز به سازماندهی، تدوین نقشه راه و تقسیم کار دارد که لازم است همه بخش‌های سازمان در جهت توفیق آن بکوشند.

نظام اولویت‌دهی طرح‌ها در دستگاه‌ها برقرار شود

منظور با بیان اینکه سامانه‌محور شدن فعالیت‌ها و یکپارچه‌سازی و انسجام سامانه‌ها در سازمان یک راهبرد مهم هوشمندسازی برنامه‌ریزی مالی‌ای است، گفت: تدوین گزارش‌های نظارتی از سوی بخش‌های مختلف سازمان، یک مسئولیت اصلی است که با هوشمندسازی فرآیندها می‌توان انتظار داشت بخش نظارتی رشد چشمگیری یابد.

رییس سازمان برنامه و برنامه‌ریزی مالی با بیان اینکه ساماندهی سیستم‌های نظارتی نقش بسیار مهمی در افزایش بهره‌وری و استفاده بهینه از برنامه‌ریزی مالی دستگاه‌ها در خدمت‌رسانی به مردم دارد، ادامه داد: لازم است نظام اولویت‌دهی طرح‌ها در دستگاه‌ها برقرار شود و برای این کار باید شناسنامه طرح‌ها به روز باشد و گزارش‌های نظارتی بر مبنای دستورالعمل‌ها و شیوه‌نامه‌های نظارتی به صورت ماهیانه تهیه شوند.

وی با تاکید بر اینکه نظام‌مندسازی و سازماندهی نظارت موجب انضباط بیشتر و شفافیت مالی خواهد شد، تاکید کرد: چنانچه دستگاه‌ها بر اساس گزارش‌های نظارتی دقیق در اجرای طرح‌ها اقدام کنند، در کنار شفافیت به‌دست آمده، تحولات زیادی را شاهد خواهیم بود.

منظور با تأکید بر لزوم اولویت‌بندی طرح‌های عمرانی برای تخصیص دقیق و هدفمند اعتبارات، خواستار همکاری سازمان با دستگاه‌ها در اولویت‌بندی طرح‌ها شد و گفت: اولویت در تخصیص اعتبارات با مصوبات سفرهای رئیس‌جمهور و طرح‌های خاتمه یافتنی طی امسال و سال آینده است.

رییس سازمان برنامه و برنامه‌ریزی مالی با توضیح ضرورت اصلاح ساختار برنامه‌ریزی مالی بر اساس شاخص‌هایی همچون انضباط مالی، شفافیت، نظارت و هوشمندسازی برنامه‌ریزی مالی‌ای، اظهار داشت: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و ریاست جمهور، به سازمان برنامه و برنامه‌ریزی مالی کشور به عنوان یکی از اجزای پرتلاش حکومت عنایت دارند و انتظارشان این است که سازمان برای حل مسائل کشور، راه‌حل و برنامه ارائه دهد که با توجه به وجود ظرفیت‌های بالای کارشناسی در سازمان، باید به این انتظارات پاسخ مناسبی بدهیم.


در این نشست، داوود منظور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و برنامه‌ریزی مالی کشور، مورد حضور قرار گرفته و گزارش اعتبارات مورد نیاز امور منابع آبی، زراعت و اکوسیستم در سال ۱۴۰۳ ارائه شده است. هدف از این نشست، تاکید بر تقویت شیوه‌های نظارتی طرح‌ها و پروژه‌های ملی و انجام فناوری طراحی ارزش برای طرح‌های عمرانی است. در این نشست بیان شده است که بخش زیادی از طرح‌های عمرانی باید با پایش و فناوری طراحی ارزش، تعیین تکلیف شوند و ضعف کنونی در نظارت و پایش باید جبران شود. همچنین، پرداخت به ذینفع نهایی و ساماندهی سیستم‌های نظارتی و نظام اولویت‌دهی طرح‌ها، توسط سازمان برنامه و برنامه‌ریزی مالی کشور و دستگاه‌ها برای افزایش بهره‌وری و استفاده بهینه از برنامه‌ریزی مالی و انضباط مالی در کشور، مورد تأکید قرار گرفته است. همچنین، نیاز به هوشمندسازی در فرآیندهای سازمانی و تدوین گزارش‌های نظارتی از سوی بخش‌های مختلف سازمان، برای رشد چشمگیری بخش نظارتی ضروری است. منظور تأکید کرده است که نظام اولویت‌بندی طرح‌های عمرانی و تخصیص دقیق و هدفمند اعتبارات باید با همکاری سازمان برنامه و برنامه‌ریزی مالی کشور و دستگاه‌ها برقرار شود. در پایان، اصلاح ساختار برنامه‌ریزی مالی بر اساس شاخص‌هایی مانند انضباط مالی، شفافیت، نظارت و هوشمندسازی برنامه‌ریزی مالی‌ای مورد تأکید قرار گرفته و انتظار شده است که سازمان برنامه و برنامه‌ریزی مالی کشور راه‌حل و برنامه‌های مناسبی را در جهت حل مسائل کشور ارائه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *