انتشار فراخوان سیزدهمین دوره چهارفصل صحنه نمایش ایران
0 نظر
در فراخوان سیزدهمین دوره پروژه ملی جامع آموزش متن تئاترنویسی چهارفصل صحنه نمایش ایران، دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اعلام کرده است که میراث عام در ایران همواره نقش مؤثری در خلق آثار اصیل در حوزههای صحنه نمایش، هنر هفتم و نوشتار خلاقانه داشته است، و این فرصت برای نویسندگان متن تئاتر معاصر وجود دارد که از تاثیرات فرهنگی و اجتماعی ایران استفاده کنند. افراد علاقهمند دعوت شدهاند که ایدههای خود را ارسال کرده و در این پروژه مشارکت کنند تا اثرهای خود را به نمایش بگذارند و در انتشار آثارشان راهنمایی شوند.
به گزارش دیجیاتور به نقل از دفتر مطالعات و پژوهش های مرکز نمایشی حوزه هنری، فراخوان سیزدهمین دوره پروژه ملی جامع آموزش متن تئاترنویسی چهارفصل صحنه نمایش ایران از طرف دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با عنوان «آفرینندهی ریشهها؛ تبلور میراث عامه در صحنه نمایش» منتشر شد.
در متن این فراخوان آمده است:
«میراث عوام در کشور صاحب میراث و سنت خیز ایران، همواره آبشخور آثار اصیل چشمگیری در حوزه صحنه نمایش و هنر هفتم و البته نوشتار خلاقانه این سرزمین بوده و خواهد ماند. هنوز بر این باوریم که تبلور جلوههای متنوع و میراث عامه در جهان صحنه نمایش و توجه به قابلیتهای نمایشی آنها در دل متن تئاترنویسی معاصر ما جای خالیِ بسیاری از عناصر دیگر را پر خواهد کرد و جلوهاش جلوهای پویا و پرتلالو خواهد بود.
در سیزدهمین گام از نوشکفتن پروژه جامع ملی آموزش درامنویسی به علاقهمندان خارج از پایتخت، بر آن شدیم تا عاشقانه و خالصانه از دستهایی که توان قلم گرفتن و نوشتن بر صفحه صحنه را دارند، بخواهیم که این بار درنگشان را در تداوم و پیوستگی با فصل پیشین، روی شناسایی وجوه نمایشی این عناصر با توجه به اقلیم و زیستبوم خود صاحبقلم و راه دادن آنها به ساختار و ساختمان اثر، قرار دهند.
پس، بدینوسیله از تمام یاران و همفکران علاقهمندان به متن تئاترنویسی و حضور در فرآیند این پروژه دعوت میکنیم که ایدههای مختصر خود را (تا سقف یک صفحه) تا ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ به دبیرخانه دایمی این پروژه یعنی دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزهی هنری از طریق نشانی الکترونیک ۴fasl.drama@gmail.com ارسال کنند تا پس از تأیید اعضای هیات علمی فصل، نگارش نسخههای کامل شده اولیهشان را آغاز کنند تا گامهای بعدی یعنی کارگاه و اصلاح و بازنویسی و سر آخر چاپ و درنتیجه، ارایه و نشرش در سرتاسر ایران را تجربه کنند.
باشد که جان و تن و ذهن و روان ایران و ایرانی و باورها و اندیشههایشان همواره با تمام ریشههای ملی، دینی، تاریخی و مذهبیاش پویا و پرحاصل بماند.»
فراخوان سیزدهمین دوره پروژه ملی جامع آموزش متن تئاترنویسی چهارفصل صحنه نمایش ایران از طرف دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با عنوان «آفرینندهی ریشهها؛ تبلور میراث عامه در صحنه نمایش» منتشر شد.