تمام مجوزهای کسب و کار تا پایان امسال الکترونیکی می شوند.

الکترونیکی شدن تمام مجوزهای کسب و کار تا پایان امسال


مقررات صدور مجوز کسب و کار از طریق درگاه ملی مجوزها، شرح دقیقی از فراز و فرودهای این مقررات و هدف آن ارائه می‌دهد. با اصلاح و تصویب ماده ۷ اصل ۴۴ و مقررات تسهیل مجوز کسب و کار، آنلاین شدن روند دریافت مجوزها و راه‌اندازی سامانه mojavez.ir، به شخص امکان می‌دهد شرایط مورد نیاز را برای دریافت مجوزها مطالعه کند و درخواست خود را ثبت کند. مجوزهایی که استعلامات سنگینی نخواهد و تنها آن استعلامات پایه را نیاز دارد، به صورت بر خط صادر می‌شود و تا پایان امسال تمام مجوزها به صورت الکترونیکی ثبت خواهد شد. در صورت رد درخواست، دلیل رد به وضوح به متقاضی اعلام خواهد شد و امکان ثبت شکایت نیز وجود دارد. همچنین، صاحبان کسب و کار لازم است مجوز قدیمی خود را به QR کد تبدیل کنند.

به گزارش دیجیاتور، سید امیر سیاح، رئیس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار، در برنامه سیما گفت: مقررات صدور مجوزهای کسب و کار از طریق درگاه ملی مجوزها بر مبنای این است که شخصی که می‌خواهد کسب و کار خودش را داشته باشد، روند دریافت مجوزها را به صورت آنلاین طی کند. اکنون همه چیز به سمت سکویی شدن و خدمات غیر حضوری در حال حرکت است.

وی اظهار کرد: هدف از اصلاح و تصویب ماده ۷ اصل ۴۴ و مقررات تسهیل مجوز کسب و کار نیز حرکت به سمت همین موضوع بوده است.

سیاح افزود: بر اساس قوانین تصویب و اصلاح شده، شخص برای دریافت مجوز می‌تواند شرایط را مطالعه کرده و درخواست خود را به صورت الکترونیکی ثبت کند. شخص ابتدا حوزه تخصص خود را در سایت mojavez.ir جست و جو کرده و از شرایط آن مطلع می‌شود. ما حدود ۲ هزار و ۸۰۰ نوع مجوز صنفی و ۵۱۵ شغل خانگی داریم که به واسطه پر طرفدار بودن این حوزه‌ها، راه میانبر را برای جست و جوی این نوع مشاغل در سامانه قرار داده‌ایم.

رئیس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار اظهار کرد: مجوزهایی که استعلامات سنگینی نخواهد و تنها مستلزم استعلامات پایه باشد، به صورت بر خط صادر خواهد شد. در این راستا مجوز به همراه شناسه یکتا در اختیار شخص قرار خواهد گرفت. در واقع تا پایان امسال تمام مجوزها به صورت الکترونیکی ثبت خواهد شد و دیگر خبری از مجوز کاغذی نیست. در مقابل، استعلامات سنگین‌تر ممکن است تا چند ماه طول بکشد. نکته این است که شخص با مطالعه دقیق شرایط، قبل از ثبت درخواست نیز می‌تواند مطمئن شود که امکان دریافت یا عدم دریافت مجوز را دارد.

سیاح اظهار کرد: در صورتی که درخواست رد شود، دلیل به وضوح به متقاضی اعلام خواهد شد و امکان ثبت شکایت نیز وجود دارد. نکته قابل توجه این است که همه صاحبان کسب و کار، حتی کسانی که هم اکنون نیز مجوز خود را به روش‌های قدیمی دریافت کرده‌اند، لازم است که با مراجعه به درگاه ملی مجوزها مجوز قدیمی خود را به QR کد تبدیل کند.


مطابق با مقررات صدور مجوزهای کسب و کار از طریق درگاه ملی مجوزها، روند دریافت مجوزها به صورت آنلاین انجام می‌شود. همچنین، هدف اصلاح و تصویب ماده ۷ اصل ۴۴ و مقررات تسهیل مجوز کسب و کار، حرکت به سمت تسهیل و آسان‌تر شدن دریافت مجوزها بوده است. براساس قوانین تصویب و اصلاح شده، شخص می‌تواند شرایط را مطالعه کرده و درخواست خود را به صورت الکترونیکی ثبت کند. مجوزها به صورت الکترونیکی صادر می‌شود و مجوز قدیمی نیز باید به QR کد تبدیل شود. در صورت رد درخواست، دلیل به متقاضی اعلام خواهد شد و امکان ثبت شکایت نیز وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *