پتانسیل رشد دانش مالی دیجیتال در ایران به ۲.۵ برابر افزایش یافته است
0 نظر
در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، تکنولوژی مخابرات و دانش مالی دیجیتال (تلکام ٢٠٢٣)، روح الله دهقانی فیروز آبادی اظهار داشت که دانش مالی دیجیتال در ایران ۷.۸ درصد ساخت و ساز ناخالص داخلی را تشکیل میدهد و پتانسیل توسعه آن ۲.۵ برابر است. وی همچنین اشاره کرد که دانش مالی دیجیتال از پایه با فناوری ساخت و ساز میشود و نیروی انسانی جوان و باهوش این کشور میتواند نقش مهمی در توسعه این حوزه ایفا کند. وی همچنین به اهمیت برنامهریزی دقیق در توسعه اپراتورها و تعرفههای مرتبط با دانش مالی دیجیتال اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، روح الله دهقانی فیروز آبادی در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، تکنولوژی مخابرات و دانش مالی دیجیتال (تلکام ٢٠٢٣) که امروز دوم دی ماه ۱۴۰۲ در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، گفت: به واسطه فناوری مخابرات، دانش مالی دیجیتال هم در کشور مورد توجه ویژه قرارگرفته است. در دو دهه گذشته یک جریان جهانی ایجاد شد که با توسعه زیر ساخت های مخابرات در حوزه ثابت و سیار، زیرساخت توسعه دانش مالی دیجیتال در کشور فراهم شد.
وی افزود: در حال حاضر دانش مالی دیجیتال ۱۵ درصد ساخت و ساز ناخالص داخلی دانش مالی جهان را تشکیل میدهد. در ایران این عدد ۷.۸ درصد است. در ایران دانش مالی دیجیتال ۲.۵ برابر فرصت توسعه دارد. اگر این عدد را به نسبت جمعیت متعادل کنیم این عدد میتواند ۵ برابر شود.
معاون علمی همچینین افزود: خوشبختانه طی سالهای اخیر با توسعه روابط بینالملل در کشورهای دوست، شرکتهای دانشبنیان توانستند بازار خود را در حوزه دانش مالی دیجیتال در این کشورها پیدا کنند و پیشبینی ما این است که حجم فروش خارجی ما در این شرکتهای دانشبنیان به ۲۰۰ میلیون دلار برسد.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به دانش مالی دیجیتال به عنوان یکی از حوزه های پیشران مالی در کشور تصریح کرد: مساله دیگری که وجود دارد این است که دانش مالی دیجیتال از پایه با فناوری ساخت و ساز شده و ما در کشور اقتصادهای سنتی زیاد داریم که تحرک آنها به نفوذ فناوری انرژی می دهد. بنابراین دانش بنیانی ترین مالی که در کشور داریم دانش مالی دیجیتال است.
وی گفت: خوشبختانه دانش مالی دیجیتال دو حوزه هم وزن دارد، به همان اندازه که توسعه دانش مالی در آن جدیت دارد موضوع نیروی انسانی هم بسیار مهم است که خوشبختانه در کشور نیروی انسانی جوان، تیز، باهوش و نسبت به دنیا ارزان قیمت تری برخوردار هستیم که اگر درست مصرف کنیم تاثیرات بسیاری خواهد داشت.
معاون علمی فناوری و دانش مالی دانش بنیان رییس جمهور به مردمی بودن دانش مالی دیجیتال در کشور اشاره کرد و گفت: اگر به من بگویند یک تجربه موفق مالی فناوری در کشور نام ببرم قطعا دانش مالی دیجیتال در راس همه حوزه ها قرار دارد، از این جهت که حاکمیت و حکومت یک روش درستی را دنبال می کند.
وی افزود: حسی که مردم به دانش مالی دیجیتال دارند و علاقه مندی به سرمایه گذاری شرکت ها قابل بررسی است و ما هم به جای پراکنده کاری و عدم توجه و داشتن چند موضوع اگر بخواهیم حوزه دانش مالی را پیش ببریم اولین آن دانش مالی دیجیتال است.
فیروز آبادی ادامه داد: علاقه مندی کشورهای مختلف به جذب نیروی انسانی این خطر را گوشزد کرده است که اگر برنامه ریزی دقیق در توسعه اپراتورها نداشته باشیم و برای تعرفه ها فکری نکنیم احتمالا از این جریان عقب می مانیم.
وی تصریح کرد: دو ستاد در معاونت علمی در این زمینه وجود دارد که یکی از آنها ستاد توسعه فناوری و اتصال پذیری است که علاقه مند به پروژه های تحقیقاتی و فناوری است و در کنار این ستاد، ستاد AI هم وجود دارد که در ماه های اخیر فعالیت خود را شروع کرده است.
متن به بیان این موضوع است که دانش مالی دیجیتال و توسعه فناوری ارتباطی در جهان امروز رو به افزایش بوده و این زمینه در ایران نیز اهمیت و توجه دارد. توسعه دانش مالی دیجیتال در کشور و همچنین تأثیر نیروی انسانی در این حوزه نقش مهمی ایفا میکند. همچنین، نیاز به برنامهریزی دقیق و توجه به تعرفهها برای جلوگیری از عقبماندگی در این حوزه به آن اشاره شده است.