افزایش ذخایر منابع هیدروکربن و گاز ایران به 2.5 میلیارد بشکه در سال 1402

افزایش ۲.۵ میلیارد بشکه‌ای ذخایر نفت و گاز ایران در سال ۱۴۰۲


در آئین امضای قراردادهای اجرای طرح ملی فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی، محسن خجسته‌مهر مدیرعامل شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران اعلام کرد که حاکمیت ایران بر بخشی از میدان گازی آرش انکارناپذیر است. او به برنامه اکتشاف در حوزه سرزمینی در پارس جنوبی اشاره کرد و افزود که در سال ۱۴۰۲ حدود ۲.۵ میلیارد بشکه به ذخایر نفتی و گازی ایران اضافه شده است. همچنین، برای نگهداشت توان ساخت و ساز از پارس جنوبی و افزایش برداشت گاز از این میدان، سه روش در دستور کار دارند، از جمله حفاری چاه‌های جدید و انجام اسیدکاری گسترده. او همچنین اعلام کرد که فروش خارجی گاز ایران به عراق ادامه دارد و ظرفیت همکاری بین این دو کشور در زمینه فعالیت‌های اکتشافی و توسعه میدان‌های منابع هیدروکربن و گاز نیز وجود دارد.

به گزارش خبرنگار دیجیاتور، محسن خجسته‌مهرمدیر عامل شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران، در آئین امضای قراردادهای اجرای طرح ملی فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی با پیمانکاران اصلی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه درباره حق حاکمیت ایران بر بخشی از میدان آرش، مواضع رسمی از سوی وزارت امور خارجه مطرح می‌شود، اظهار کرد: حاکمیت ایران بر بخشی از میدان گازی آرش انکارناپذیر است.

وی ادامه داد: برنامه اکتشاف در حوزه سرزمینی در پارس جنوبی پایان نیافته و یک چاه اکتشافی جدید حفاری و تکمیل شده است و در حال مطالعه برای چاه دوم اکتشافی هستیم.

معاون وزیر منابع هیدروکربن تأکید کرد: سال ۱۴۰۲ حدود ۲.۵ میلیارد بشکه به ذخایر نفتی و گازی ایران اضافه و چند میدان جدید نفتی نیز کشف شد.

خجسته‌مهر با اشاره به اینکه برای نگهداشت توان ساخت و ساز از پارس جنوبی و افزایش برداشت گاز از این میدان سه روش را در دستور کار داریم، گفت: اقدام نخست حفاری ۳۵ حلقه چاه جدید در کنار چاه‌های پیشین به ارزش یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار است که قرارداد آن با چهار شرکت اکتشاف و ساخت و ساز ایرانی امضا شده است.

وی اقدام دوم را اسیدکاری گسترده چاه‌های گازی در میدان پارس جنوبی دانست و افزود: فشارافزایی به‌عنوان سومین اقدام انجام می‌شود تا حداکثر ساخت و ساز صیانتی در میدان مشترک پارس جنوبی به انجام برسد.

مدیرعامل شرکت ملی منابع هیدروکربن ایران با تأکید بر اینکه با برنامه‌های نگهداشت، ساخت و ساز در زمستان امسال به روزانه ۷۰۵ میلیون مترمکعب در روز رسید، ادامه داد: این طرح گسترده‌ای است و مانند قطر در بازه‌ای چند ساله اجرا می‌شود.

خجسته‌مهر فروش خارجی گاز ایران به عراق را در بازه‌های زمانی متفاوت دانست و گفت: از دو نقطه به عراق گاز صادر می‌کنیم و کارگروهی مشترک برای همکاری‌های نفتی برقرار است.

وی تأکید کرد: ظرفیت همکاری بین ایران و عراق شامل فعالیت‌های اکتشافی در بلوک‌های مرزی، استفاده از گازهای مشعل عراق در کارخانه گاز و گاز مایع ۳۱۰۰ (پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس) و توسعه میدان‌های منابع هیدروکربن و گاز است.


امضای قراردادهای اجرای طرح ملی فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی با پیمانکاران اصلی انجام شد و حاکمیت ایران بر بخشی از میدان گازی آرش انکارناپذیر است. برنامه اکتشاف در حوزه سرزمینی در پارس جنوبی پایان نیافته، ذخایر نفتی و گازی ایران افزایش یافته، حفاری چاه اکتشافی جدید به پایان رسیده و بشکه جدید نیز کشف شده است. حفاری ۳۵ حلقه چاه جدید در کنار چاه‌های پیشین در دستور کار قرار گرفته، اسیدکاری گسترده چاه‌های گازی در میدان پارس جنوبی انجام شده و فشارافزایی برای افزایش ساخت و ساز در میدان مشترک پارس جنوبی انجام خواهد شد. ساخت و ساز روزانه ۷۰۵ میلیون مترمکعب گاز در زمستان امسال انجام شده و فروش خارجی گاز به عراق در دستور کار قرار گرفته است. همکاری‌های اکتشافی و توسعه میدان‌های منابع هیدروکربن و گاز نیز به منظور توسعه همکاری‌های نفتی بین ایران و عراق در جریان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *