افزایش ۱.۷ برابر تعداد پلاکهای ثبتی زراعت در ۱۱ ماهه امسال
0 نظر
در این متن، آمار نسبت به مقدار پلاکهای ثبتی زراعت در ایران از سال گذشته به ۱.۷ برابر افزایش یافته است. همچنین به تعداد و مساحت پلاکهای ثبتی در استانهای مختلف اشاره شده است. علاوه بر این، درباره تغییر کاربری اراضی زراعت و سازماندهی مناسب آن نیز صحبت شده است. در آخر، اهمیت حفظ کاربری اراضی زراعت و امنیت غذایی برای کشور بیان شده و رویکرد صادرکنندگان مجوز تغییر کاربری اراضی مورد بررسی قرار گرفته است.
به گزارش دیجیاتور، محمد احمدی، مدیرکل دفتر فناوری طراحی و حدنگاری اراضی کشور با بیان اینکه مجموع پلاکهای ثبتی زراعت در ۱۱ ماهه امسال ۱.۷ برابر از نظر تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است، گفت: پلاکهای ثبتی زراعت به لحاظ مساحت نیز ۱.۶ برابر نسبت به سال گذشته افزایش نشان میدهد.
وی اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون ۸۲۲۴ پلاک ثبتی به مساحت حدود ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار غیر ملی مصوب داریم.
وی ادامه داد: امسال استان کرمانشاه با تعداد ۸۰۱ پلاک ثبتی زراعت و با مساحت ۲۷۲ هزار هکتار در رتبه برتر قرار دارد.
احمدی گفت: استانهای همدان، کردستان، سیستان و بلوچستان و اصفهان در حوزه پلاکهای ثبتی زراعت، در رتبههای بعدی هستند.
حفظ کاربری اراضی زراعت از الزامات پایداری امنیت غذایی
در این نشست، معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی زراعت سازمان امور اراضی کشور نیز با ارائه گزارشی گفت: تعداد ۶ هزار و ۲۸۱ مجوز تغییر کاربری اراضی کشاورز به مساحت ۳ هزار و ۵۶ هکتار در ۱۱ ماهه امسال صادر شده است.
علیرضا گودرزی اضافه کرد: در این مدت استان زنجان با صدور ۸۲۰ مجوز تغییر کاربری اراضی زراعت، آذربایجان شرقی با ۵۲۶ مجوز و خراسان رضوی با ۴۳۵ مجوز در رتبه نخست تا سوم قرار دارند.
وی تعداد تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعت شناسایی شده در ۱۱ ماهه سال جاری را بیش از ۶۰ هزار مورد عنوان و ابراز کرد: از این تعداد ۳۶ هزار مورد بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۰ مقررات حفظ کاربری اراضی زراعت قلع و قمع شدهاند.
گودرزی با تاکید بر این که مجوزهای صادر شده برای تغییر کاربری اراضی زراعت باید دو بار در سال توسط سازمانهای جهاد زراعت استانها نظارت و بررسی شود، تصریح کرد: مطابق ماده (۱) آئیننامه اجرایی مقررات حفظ کاربری اراضی زراعت نیز، دستگاههای صادر کننده موافقت اصولی و جواز تأسیس، موظفند در زمان صدور مجوز و بهرهبرداری از مجوزهای مورد نظر، نظارت داشته باشند و گزارشهای خود را به سازمانهای جهاد زراعت استانها ارائه دهند.
وی با بیان این که رویکرد دستگاههای صادرکننده موافقت اصولی بیرون از وزارت جهاد زراعت در راستای حفظ اراضی زراعت نیست، گفت: حفظ کاربری اراضی زراعت از الزامات پایداری امنیت غذایی در کشور است و این در حالی است که رویکرد دستگاههای صادر کننده موافقت اصولی خارج از وزارت جهاد زراعت در راستای اجرای طرحهای مورد نظرشان، دنبال آن هستند که راندمان کار خود را بالا ببرند.
پلاکهای ثبتی زراعت در امسال رشد داشته و مساحت آنها نیز افزایش یافته است. استان کرمانشاه در این زمینه رتبه برتر را دارا است. استان های همدان، کردستان، سیستان و بلوچستان و اصفهان نیز جایگاه خوبی دارند. در سال جاری تعداد ۶ هزار و ۲۸۱ مجوز تغییر کاربری اراضی زراعت صادر شده است. استانهای زنجان، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی در این زمینه رتبه برتر را دارند. تعداد تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعت نیز شناسایی شده و برخی از آنها قلع و قمع شدهاند. نظارت بر تغییر کاربری اراضی زراعت از اهمیت بالایی برخوردار است و حفظ کاربری این اراضی از الزامات پایداری امنیت غذایی در کشور است.