تقویت همکاری علمی و فناوری بین ایران و عربستان

افزایش همکاری‌های علمی و فناوری ایران و عربستان


در جریان بازدید سفیر عربستان از آی هیت، بر افزایش سطح همکاری‌های دو کشور و تنوع‌بخشی به زمینه های همکاری در حوزه علمی و فناوری تاکید ویژه‌ای شد. همچنین، تصمیم گرفته شد تا حوزه های اولویت دار برای مشارکت دو کشور تعیین شود و برنامه های مشترک تعریف شود. همچنین، نهاد متناظر در عربستان برای کلید زدن تعاملات معرفی شده و نشست متخصصان جوان دو کشور برای افزایش زمینه های همکاری برگزار می شود. عدم شناخت دو کشور از توانمندی های علم و فناوری یکدیگر نیز یکی از مشکلات مطرح شده است و بحث تبادل هیات های بلند پایه در حوزه علم و فناوری و حضور در رویدادهای فناورانه نیز مورد تأکید قرار گرفته است. سند ۲۰۳۰ توسعه عربستان که افق های آینده آن را بازتاب می دهد، به عنوان مبنای همکاری بین دو کشور مطرح شد و تصمیم گرفته شد در گام بعد، گفت وگوی مجازی بین نهاد متناظر در عربستان و معاونت علمی صورت گیرد و برنامه های بعدی تعریف شود.

به گزارش دیجیاتور به نقل از معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست‌جمهوری در جریان بازدید عبدالله بن سعود العنزی، سفیر عربستان از آی هیت در نشستی مشترک با امیرحسین میرآبادی، رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری بر افزایش سطح همکاری‌های دو کشور و تنوع‌بخشی به زمینه های همکاری به ویژه در حوزه های علمی و فناوری تاکید ویژه‌ای شد.

همچنین، مقرر شد تا حوزه های اولویت دار برای مشارکت دو کشور تعیین و متناسب با این اولویت ها در بخش های توسعه فناوری و پروژه های مالی دانش بنیان، برنامه های مشترک تعریف شود.

از دیگر موضوعاتی که در این دیدار مورد تاکید قرار گرفت، معرفی نهاد متناظر معاونت علمی در عربستان برای کلید زدن تعاملات بود تا اولویت ها و حوزه های علاقه مندی مشترک مشخص شده و برمبنای آن حوزه ها تعاملات صورت بگیرد. همچنین، برگزاری نشست متخصصان جوان دو کشور به این صورت که یک برنامه با حضور متخصصان جوان ایرانی -عربستانی در ایران و یک نشست هم در عربستان برای افزایش زمینه های همکاری مشترک شناسایی شود.

نکته ای طرفین در این نشست بر آن متفق القول بودند، عدم شناخت دو کشور از توانمندی های علم و فناوری یکدیگر بود و به همین دلیل بر این باور بودند تا این شناخت حاصل نشود، نمی توان پروژه مشخصی را تعریف کرد، از این رو، نشست متخصصان جوان را فتح بابی در این خصوص(آشنایی با دستاوردهای فناورانه طرفین) قلمداد کردند.

بحث تبادل هیات های بلند پایه در حوزه علم و فناوری، محدود نکردن روابط به تعاملات سیاسی، بسنده نکردن به تفاهمات و توافقات در پیشبرد برنامه ها و حضور در رویدادهای فناورانه دو کشور از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مشترک مورد تاکید قرار گرفت. رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و دانش مالی دانش بنیان ریاست جمهوری هم، برای حضور در این رویدادها اعلام آمادگی و از طرف عربستانی برای حضور در رویداد اینوتکس دعوت کرد.

گفتنی است یکی از بحث های مدنظر طرف عربستانی، سند ۲۰۳۰ توسعه عربستان بود و پیشنهاد سفیر این بود که آن سند مبنای همکاری قرار گیرد چراکه که افق های آینده عربستان در آن ذکر شده است. از این رو، مقرر شد، در گام بعد، گفت وگوی مجازی بین نهاد متناظر در عربستان و معاونت علمی شکل بگیرد و برنامه های بعدی تعریف شود.


در نشست مشترک میان عربستان و ایران، بر افزایش همکاری دو کشور در حوزه های علمی و فناوری تاکید شد. تعیین حوزه های اولویت دار برای همکاری دو کشور به منظور تعریف برنامه های مشترک نیز مقرر شد. معرفی نهاد متناظر علمی عربستان برای تعاملات بیشتر و افزایش زمینه های همکاری از دیگر نکات مورد بحث در این نشست بود. همچنین، برگزاری نشست متخصصان جوان ایرانی و عربستانی به منظور شناخت بیشتر از دستاوردهای فناورانه طرفین مورد تاکید قرار گرفت. همچنین، تبادل هیات های بلند پایه در حوزه علم و فناوری و حضور در رویدادهای فناورانه دو کشور نیز از موضوعات مهم در این نشست بود. پیشنهاد سفیر عربستان برای استفاده از سند ۲۰۳۰ توسعه عربستان به عنوان مبنای همکاری نیز مورد توجه قرار گرفت و در نهایت، تصمیم گیری برای برنامه های بعدی و تعیین گرفتن مراحل بعدی تعریف شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *