اعلامیه سازمان صدا و سیما در پی اختلافات مرتبط با برنامهریزی مالی سال آینده مدیا ملی
0 نظر
در این متن به توضیحات ارتباطات سازمانی سازمان صداوسیما درباره حواشی ایجاد شده در مورد برنامهریزی مالی سال آینده صدا و سیما پرداخته شده است. این توضیحات شامل برنامه هفتم توسعه بر اساس روند قانونی تنظیم برنامهریزی مالی سازمان صداوسیما است. در این توضیحات بحث شده است که برنامهریزی مالی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بر اساس برنامه هفتم تنظیم شده است و همه دستگاهها ملزم به پایبندی به برنامه هستند. همچنین به افزایش نسبی برنامهریزی مالی صدا و سیما و تکالیف و وظایف جدید و فراوانی که برای آن در نظر گرفته شده است، اشاره شده است. این توضیحات همچنین بر نیاز به توجه مضاعف به ساخت و ساز داخلی در خصوص محتوای کودک و نوجوان، توجه ویژه به اقشاری که به محتوای سالم و رایگان نیاز دارند و تنوع و ارتقای کیفی و فنی تولیدات صدا و سیما تأکید دارد. در انتها هم بیان شده است که صدا و سیما در دوره تحول همراه سازی منابع با اهداف تحولی را به صورت جدی در دستور کار دارد.
به گزارش دیجیاتور به نقل از ارتباطات سازمانی صدا و سیما، ارتباطات سازمانی سازمان صداوسیما درباره حواشی ایجاد شده درباره برنامهریزی مالی سال آینده صدا و سیما توضیحاتی ارائه کرد.
در اطلاعیه ارتباطات سازمانی صدا و سیما با تشریح روند قانونی تنظیم برنامهریزی مالی سازمان صداوسیما بر اساس برنامه هفتم توسعه آمده است:
«- برنامهریزی مالی سال ۱۴۰۳ سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بر اساس برنامه هفتم تنظیم شده است و تکلیف قانونی همه دستگاهها است که به برنامه پایبند باشند. ضمن قدردانی از مجلس محترم که با پایبندی به برنامه محور بودن برنامهریزی مالی سال آینده، برنامهریزی مالی صدا و سیما را تنظیم کرده است انتظار به حق از همه مسؤولان و صاحبان تریبون، پایبندی به مقررات و خودداری از اظهاراتی است که به ایجاد شبهات در جامعه دامن میزند و در مأموریت دستگاهها از جمله صدا و سیما اختلال ایجاد میکند.
– افزایش نسبی برنامهریزی مالی صدا و سیما در برنامه هفتم با توجه به وظایف و تکالیف جدید و فراوانی است که برای صدا و سیما در بند الف ماده ۷۷ در نظر گرفته شده است که افزایش تعهد چند برابری برخی تولیدات همچون پویانمایی، ساخت و ساز هزاران قسمت مجموعه تلویزیونی، دهها قسمت مجموعه الف ویژه، صدها قسمت مستند فاخر و ساخت و ساز مجموعههای تلویزیونی استانی و افزایش قابل توجه ساخت و ساز برنامههای حوزه کودک و نوجوان، جوان، خانواده، سبک زندگی اسلامی ایرانی و برنامههایی با هدف امید آفرینی و تقویت انسجام ملی و … از آن جمله است. توجه به این نکته ضروری است که به دلیل جهتگیریهای محتوایی، انحرافی که در سالهای اخیر در بسیاری از برنامههای خارجی در مورد کودکان دیده میشود ضرورت توجه مضاعف به ساخت و ساز داخلی در خصوص محتوای کودک و نوجوان بسیار جدی است. کما اینکه بر اساس رویکرد تحولی صدا و سیما در توجه به روستاها و مناطق مختلف کشور افزایش تولیدات محلی و استانی لازم است. همچنین باید به همه اقشاری که به دلایل متعدد از جمله محتوای ارائه شده در برخی حوزههای ساخت و ساز بخش خصوصی و یا هزینههای بالای اشتراک، نیاز به محتوای سالم و رایگان دارند توجه ویژه شود، لذا تنوع و ارتقای کیفی و فنی تولیدات صدا و سیما از جمله ضرورتهای قطعی و غیر قابل اجتناب است.
– بر اساس ماده ۷۷ برنامه هفتم، باید سهم حکومت در تأمین اعتبارات مورد نیاز صدا و سیما در سال ۱۴۰۳، ۴۳٪ مازاد بر رشد سالانه افزایش یابد تا امکان تحقق تکالیف جدید قید شده در برنامه فراهم شود، در حالی که این میزان در برنامهریزی مالی سال آینده حداکثر ۳۱٪ است که همچنان کمتر از حکم برنامه است و آن هم باید صرف انجام تعهدات و تکالیف قانونی در حوزه ساخت و ساز شود که جدول آن در بند الف ماده ۷۷ برنامه هفتم با جزئیات ذکر شده است. تحقق جدول مذکور نیازمند برنامهریزی مالیای بیشتر از سهم در نظر گرفته شده در برنامهریزی مالی سال آینده است.
– با توجه به توضیحات فوق، صدا و سیما امیدوار است اظهار نظرهای بی اساس درباره چند برابر شدن برنامهریزی مالی صدا و سیما آن هم از سوی برخی افراد که قبلاً خود مسؤولیتهای مالی داشتهاند صرفاً ناشی از بی اطلاعی این افراد باشد و نه خدای نکرده غرض ورزی و سیاسی کاری.
– صدا و سیما در دوره تحول، همراه سازی منابع با اهداف تحولی در حوزههای سه گانه محتوا، رویکرد و سازوکار را به صورت جدی در دستور کار دارد و خواهد داشت.»
– برنامهریزی مالی سازمان صدا و سیما بر اساس برنامه هفتم تنظیم شده است و تکلیف قانونی همه دستگاهها است که به برنامه پایبند باشند. مجلس محترم با پایبندی به برنامه پایه برنامهریزی مالی سال آینده را تنظیم کرده است.
– افزایش نسبی برنامهریزی مالی صدا و سیما در برنامه هفتم برای تولیدات مختلف صدا و سیما در نظر گرفته شده است، از جمله پویانمایی، مجموعه تلویزیونی، مجموعه الف ویژه، مستند فاخر و برنامههای حوزههای مختلف.
– توجه به ساخت و ساز داخلی در خصوص محتوای کودک و نوجوان بسیار جدی است.
– افزایش تولیدات محلی و استانی در صدا و سیما برای توجه به روستاها و مناطق مختلف کشور لازم است.
– تنوع و ارتقای کیفی و فنی تولیدات صدا و سیما ضرورت قطعی و غیر قابل اجتناب است.
– سهم حکومت در تأمین اعتبارات مورد نیاز صدا و سیما باید افزایش یابد تا امکان تحقق تکالیف جدید فراهم شود.
– تحقق جدول تنظیم شده در برنامه هفتم نیازمند برنامهریزی مالیای بیشتر است.
– اظهار نظرهای بی اساس درباره چند برابر شدن برنامهریزی مالی صدا و سیما باید بی اطلاعی افراد باشد و نه غرض ورزی و سیاسی کاری.