استقبال بخش خصوصی از احداث ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر
0 نظر
با بازگشایی پاکتهای مناقصه تامین مالی برای ساخت ۱۷۶۳ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، حدود ۲۲۲۶ مگاوات پیشنهاد تامین مالی در ساتبا جذب شد. این استقبال بینظیر از تامین مالی در انرژیهای تجدیدپذیر، ایجاد رقابت و اشتیاق شرکتهای خصوصی را برای برنده شدن در مناقصه نشان داده است. در این مناقصه، ۴۲ شرکت بخش خصوصی برای مشارکت در تامین مالی برای ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر برنده شدند، با استانهای کرمان و یزد تعداد بیشتری از پیشنهادات تامین مالی را داشتند. استان کرمان با بیشترین ظرفیت نیروگاهی و سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و یزد نیز از بیشترین ظرفیت نیروگاهی در این مناقصه برخوردار بودند.
به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت نیرو، علیرضا پرنده مطلق خاطرنشان کرد: در حالی بازگشایی پاکتهای مناقصه تامین مالی برای ساخت ۱۷۶۳ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر برگزار شد که برای حدود ۲۲۲۶ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر پیشنهاد سرمایه گذاری در ساتبا دریافت شد.
وی، استقبال از سرمایه گذاری در توسعه انرژیهای تجدید پذیر را بینظیر توصیف و بیان کرد: استقبال به حدی بوده است که ساتبا نتوانست برخی سرمایه گذاران را به عنوان برنده انتخاب کند، بنابراین به شرکتهای مذکور پیشنهاد شده است که از روشهای دیگر و مدلهای دیگر سرمایه گذاری همچون بازار سهام انرژی، تهاتر تولیدی و رمز ارز جهت سرمایه گذاری اقدام کنند.
وی عنوان کرد: در حالی که سقف خرید برق هر کیلووات ساعت ۶.۹ سنت دلار، از سوی ساتبا مطابق با مصوبه تعیین شده است، متقاضیان تامین مالی در تعدادی از ساخت گاهها، ۵.۹ سنت دلار پیشنهاد قیمت ارائه کردند که نشان از کاهش ۱۴ درصد قیمت پیشنهادی در مقابل سقف قیمتی مجاز و رقابت و اشتیاق سرمایهگذاران برای برنده شدن در مناقصه داشته است.
پرنده مطلق با اشاره به نتایج مناقصه تامین مالی برای ساخت ۱۷۶۳ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر عنوان کرد: ۴۲ شرکت بخش خصوصی برای مشارکت در سرمایه گذاری ساخت ۱۷۶۳ نیروگاه تجدید پذیر در ۷۰ ساخت گاه کشور و ۱۵ استان در مناقصه سرمایه گذاری برای تکمیل ساخت ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر از محل ماده ۱۲ مقررات رفع موانع ساخت و ساز برنده شدند.
وی ادامه داد: ساخت گاه تعیین شده در ۱۵ استان شامل استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی، یزد، فارس، مرکزی، اصفهان، قزوین، سمنان، آذربایجان غربی، قم، زنجان، همدان، خراسان رضوی بوده که در استانهای یزد با ۱۹ ساخت گاه و کرمان با ۱۴ ساخت گاه بیشترین تعداد پیشنهاد سرمایه گذاری صورت گرفته است.
پرنده مطلق با بیان اینکه استان کرمان با ۴۰۷ مگاوات حائز بیشترین ظرفیت نیروگاهی در این مناقصه شده است، اضافه کرد: پس از استان کرمان، سیستان و بلوچستان با ۳۶۵ مگاوات، آذربایجان شرقی با ۳۰۳ مگاوات و یزد با ۲۸۵ مگاوات حائز بیشترین ظرفیت نیروگاهی در این مناقصه شدهاند.
بازگشایی پاکتهای مناقصه تامین مالی برای ساخت ۱۷۶۳ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر برگزار شد و برای حدود ۲۲۲۶ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر پیشنهاد تامین مالی در ساتبا دریافت شد. استقبال بینظیر از تامین مالی در توسعه انرژیهای تجدید پذیر باعث اقدام شرکتها به پیشنهاد قیمت پایینتر از سقف مجاز شده و اشتیاق سرمایهگذاران برای برنده شدن در مناقصه افزایش یافته است. 42 شرکت بخش خصوصی برای مشارکت در تامین مالی ساخت ۱۷۶۳ نیروگاه تجدید پذیر برنده شدند. استان کرمان با بیشترین ظرفیت نیروگاهی و 407 مگاوات حائز بیشترین تعداد پیشنهاد تامین مالی بوده و سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و یزد نیز از ظرفیت بالایی برخوردارند.