فروش خارجی کنسرو ماهی به ارزش ۳۶ میلیون دلار

ارزش ۳۶ میلیون دلاری صادرات کنسرو ماهی


در همایش ماهیگیری مسئولانه، سید حسین حسینی رییس سازمان شیلات ایران با تاکید بر زنجیره ارزش تون ماهیان، اشاره کرد به اینکه ارزش صادراتی محصولات شیلاتی کشور ۶۰۵ میلیون دلار است و برای داشتن زنجیره ارزش کامل نیازمند تکمیل مراحل از خدمات بندری تا فراوری و مصرف هستیم. وی با اشاره به وجود زنجیره ارزش ناقص در تولیدی تون ماهیان ایران تاکید کرد که باید با تیمی و گروهی حاکمیتی، مسائل را حل کرده و به سمت پایداری و ارزش افزوده حرکت کنیم. همچنین، از ضرورت بهره برداری از تکنولوژی صید تون ماهیان به روش‌های مختلف و تصویب مقررات تأمین سوخت صیادان فراسرزمینی نیز یاد شد. در نهایت، ضرورت تأمین غذای جهانی از دریاها و ارتقاء جایگاه ایران در صید و صیادی نیز برجسته شد.

به گزارش دیجیاتور، «سید حسین حسینی» امروز دوشنبه در همایش ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون ماهیان افزود: این در حالی است که ارزش صادراتی محصولات شیلاتی کشور ۶۰۵ میلیون دلار است که نمی‌توانیم در اینجا متوقف شویم اگر می‌خواهیم زنجیره ارزش کامل داشته باشیم باید آن را مرحله به مرحله از خدمات بندری تا فراوری و مصرف تکمیل کنیم.

رییس سازمان شیلات ایران اظهار داشت: تکلیف سازمان شیلات ایران به عنوان یک دستگاه حاکمیتی برنامه‌هایی ارائه داده که بحث زنجیره ارزش است که باید به این سمت گام برداریم اما در ایران مهمترین زنجیره ارزش تون ماهیان است که به طور حتم برخی حلقه‌های آن چراغش خاموش است.

وی تصریح کرد: امیدواریم با یک کار تیمی و گروهی و مسئله محور، برخی مسائل را حل کنیم و به سمت پایداری و ارزش افزوده گام برداریم. وقتی شاخص قیمت گذاری در حوزه مصرف آبزیان، کنسرو تون ماهیان است، اهمیت شناسنامه‌دار بودن این محصول ارزشمند را نشان می‌دهد.

حسینی با بیان اینکه حضور در بازارهای جهانی با ذائقه‌های مختلف در توسعه فراوانی و بسته‌بندی نشان از توان بخش خصوصی در این بخش دارد گفت: ایران سهم خوبی از صید اقیانوس هند دارد.

وی افزود: ماهیگیری مسئولانه با تاکید بر زنجیره ارزش تون ماهیان یعنی در بحث صید و صیادی، سازماندهی و بهره برداری و مصرف همه مسئول هستیم تا این جریان همیشه پایدار باشد به غیر از سیاستگذاری و برنامه ریزی و نظارت مهمترین موضوع فرهنگسازی در این بخش است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۲۲۰ بندر و نقطه تلاقی در کشور داریم که استانداردترین بنادر مربوط به ناوگان صید تون ماهیان است؛ زیرا در گذشته شناورهایی داشتیم که آنقدر ایزوله نبودند که زیاد از دریاکنار دور شوند. اما اکنون شناورهای پیشرفته‌ای داریم که قابلیت انجماد در دریا را دارند.

معاون وزیر جهاد زراعت گفت: اگر تکنولوژی صید تون ماهیان را به روش‌های مختلف تقسیم کنیم تعیین تکنولوژی در صید بسیار مؤثر است تا جایی که در بهره برداری کمی به سمت بهره برداری کیفی باید برویم؛ زیرا کشور آنقدر ذخیره‌گاه ندارد که با هر شیوه‌ای و با کمترین استانداردها کار کنیم. بنابراین باید فناورانه‌ترین تکنولوژی صید را داشته باشیم و به همین منظور به آموزش و تغییر روش صید به «لانگ لاین» نیاز داریم که این مهم در دستور کار است.

به گفته حسینی، اکنون یک شناور الگو در حوزه صید لانگ لاین نیمه مکانیزه و تمام مکانیزه معرفی شده است.

موانع تأمین سوخت صیادان فراسرزمینی کشور برطرف شد

معاون وزیر جهاد زراعت در حوزه شیلات از تصویب مقررات تأمین سوخت صیادان خارج از منابع آبی‌های سرزمینی خبر داد و گفت: مشکلات قانونی صیادان در منابع آبی‌های فراسرزمینی برطرف شده است. طبق این مقررات، صیادانی که اقدام به صید فراسرزمینی در اقیانوس‌های دور می‌کنند، به راحتی می‌توانند سوخت مورد نیازشان را تأمین کنند.

وی به ساماندهی شناورهای صیادی غیرمجاز در کشور اشاره کرد و افزود: در گذشته بخشی از صید ماهیان توسط افرادی انجام می‌شد که مجوز قانونی نداشتند. اما اکنون به صیادانی که صلاحیت داشته باشند، مجوز می‌دهیم.

حسینی با بیان اینکه طبق برنامه ریزی، سهم پروتئین انسانی از ماهیان باید از ۱۶ درصد فعلی به ۳۰ درصد برسد، اظهار داشت: سعی داریم که رتبه ایران را در صید و صیادی که اکنون در جایگاه چهلم جهان قرار دارد، ارتقا دهیم.

وی تصریح کرد: بر اساس اعلام سازمان فائو تا سال ۲۰۵۰ که جمعیت جهان به بیش از ۹ میلیارد نفر می‌رسد، تأمین غذای ۷ میلیارد نفر وابسته به دریا خواهد بود. بنابراین باید تلاش کنیم تا جایگاه دریا در تأمین غذای مردم کشور افزایش یابد.


نتیجه‌ی این متن این است که ارزش صادراتی محصولات شیلاتی در کشور بسیار بالاست و باید زنجیره‌ی ارزش این ساختار را تا انتها رفت. برای این منظور، باید از خدمات بندری تا فرآوری و مصرف مراحل مختلف را در نظر بگیریم. اما برخی حلقه‌های زنجیره ارزش تون ماهیان کشور به نحوی ضعیف هستند. لذا باید با تیمی و گروهی کار کرده و مسائل مختلف را حل کنیم تا به پایداری و ارزش افزوده برسیم. همچنین باید بر روش‌های صید به تکنولوژی‌های پیشرفته و فناورانه ترغیب شویم تا کیفیت و بهره‌وری در تولیدی ماهیگیری افزایش یابد. همچنین تأمین سوخت صیادان فراسرزمینی کشور بهبود یافته و صیادانی که مجوز صیادی دارند اقدامات خود را در خارج از منابع آبی‌های سرزمینی راحت‌تر انجام می‌دهند. در نهایت، باید به جایگاه ایران در صید و صیادی جهانی توجه و حرکت کرده و به تأمین غذای بشری از طریق دریا اهمیت دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *