با تأمین تسهیلات ۱۰همت و خرید اعتباری ۶۰همت، احیای واحدهای مالی

احیای واحدهای اقتصادی با تأمین ۱۰همت تسهیلات و ۶۰همت خرید اعتباری


سومین کارگاه از سلسله کارگاه‌های «روایت یک تجربه» با موضوع «زیست بوم مردمی در نهضت احیای واحدهای مالی» در حضور سید امیرحسین مدنی، نماینده حکومت در نهضت احیای واحدهای مالی برگزار شد. در این کارگاه، مدنی درباره تجربه شکل‌گیری نهضت احیای واحدهای مالی صحبت کرد. او به مسئله تعطیلی واحدهای مالی و نیاز حکومت برای رشد دانش مالی اشاره کرده و با دستور معاون اول مقام عالی رتبه، مسئولیت احیای واحدهای مالی تعطیل و نیمه فعال را به عهده گرفت. مدنی در ادامه به بررسی ماموریت‌های نهضت احیای واحدهای مالی و واحدهای قابل احیا، همکاری با صندوق‌های سرمایه گذاری خصوصی و جذب احیاگران اشاره کرد. با این تلاش‌ها، حدود ۶۵۰۰ واحد مالی در بخش‌های مختلفی احیا شده و ۱۴۵ هزار شغل ایجاد شده است. این نهضت در مسیر حم

به گزارش دیجیاتور، سومین کارگاه از سلسله کارگاه‌های «روایت یک تجربه» به همت مرکز آموزش سازماندهی دولتی با موضوع «زیست بوم مردمی در نهضت احیای واحدهای مالی» با حضور سید امیرحسین مدنی، نماینده حکومت در نهضت احیای واحدهای مالی برگزار شد.

در این مراسم سید امیرحسین مدنی درباره تجربه شکل‌گیری نهضت احیای واحدهای مالی گفت: پس از حضور در حکومت و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با توجه به مساله تعطیلی برخی واحدهای مالی به ویژه پس از دوران سخت مالی کرونا و از طرفی نیاز حکومت برای رشد ۸ درصدی دانش مالی، با دستور معاون اول مقام عالی رتبه مسئولیت احیای واحدهای مالی تعطیل و نیمه فعال به اینجانب سپرده شد.

وی ادامه داد: در ادامه کار به فهم مشترک رسیدیم که کشور دچار معضل شده است و نیاز به یک راهبرد زیست بوم دارد و بررسی کردیم که نهضت احیای واحدهای مالی چه ماموریت‌هایی را باید ارائه کند و با چه واحدهایی مواجه هستیم، چه واحدهایی قابل احیا هستند، به چه واحدی می‌گوئیم نیمه تعطیل و یا چه نهادهایی به واحدهای احیاگر کنونی در حکومت مشاوره می‌دهند.

مدنی تصریح کرد: یکی از ماموریت‌هایی که تعریف کردیم طراحی یک زیست بوم مالی-اجتماعی بود که این مسئله را تبدیل به مسئله جامعه کند سپس مدتی آمارها و تجربه‌های جهانی را مطالعه و بررسی کردیم؛ به عنوان مثال در آمریکا واحدی ذیل مقام عالی رتبه وظیفه احیای واحدهای راکد را به عهده دارد اما آمارهایی که در کشورمان وجود داشت خیلی پراکنده بود و بیش از ۵۰ هزار واحد راکد و نیمه راکد داشتیم که تقریباً ۱۲ هزار واحد را تا حال پایش کردیم.

چند درصد واحدها قابلیت احیا دارند

نماینده حکومت در نهضت احیای واحدهای مالی گفت: در ابتدا هیچ اثر ادبی، منبع یا دوره آموزشی برای احیا در کشور نداشتیم و به این نتیجه رسیدیم که نمی‌توانیم یک واحد تولیدی را برای احیا رها کنیم و باید راه و روش سازماندهی و احیا کردن را آموزش دهیم که البته تمام واحدهایی که تعطیل می‌شوند عمدتاً با توجه به مشکلات مدیریتی و عوامل شکل‌گیری قابلیت احیا ندارند و حدود ۳۰ درصد این واحدها قابل احیا هستند.

وی گفت: در دانش مالی ما سرمایه گذار وجود ندارد و افراد را به بانک می‌فرستیم تا وام بگیرند و با همان روند قبلی سازماندهی کنند و نتیجه همان قبلی می‌شود.

وی با بیان اینکه نگاه نهضت برای ما مهم بود و اینکه مردم را هم دخیل کنیم و نگاه رشد داشته باشیم و از سرمایه مردم هم استفاده کنیم، گفت: در مرحله بعد سعی کردیم در نقاط مختلف حکومت جبهه‌هایی تشکیل دهیم که یکی از این جبهه‌ها، جبهه مالی بود و ما جبهه تأمین مالی تشکیل دادیم و از صندوق‌های سرمایه گذاری خصوصی نیز بهره گرفتیم.

مدنی ادامه داد: ما میز نهضت احیای واحدهای مالی در بازار سهام و بانک تشکیل دادیم و تصمیم گرفتیم یک پروتکل باشیم برای ادامه این روند و به جای اینکه یک بیمارستان باشیم که درمان می‌کند، سازمانی باشیم که به ده‌ها بیمارستان برای درمان کردن یک پروتکل می‌دهد؛ از طرف دیگر در تکنولوژی خصوصاً در معادن ضعف داشتیم از این جهت شرکت‌های دانش بنیان را به جریان کار وارد کردیم.

نماینده حکومت در نهضت احیای واحدهای مالی افزود: فراخوان دادیم برای جذب احیاگر و چند هزار احیاگر جذب کردیم و ۷۰۰ نفر آنها را آموزش دادیم و نقش آنها را در بانک‌ها و ادارات پررنگ کردیم البته ابر احیاگران هم کارشان را دنبال می‌کنند؛ ستاد تسهیل و رفع موانع ساخت و ساز، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، ای درو، ایمیدرو، بسیج و … و این همکاری بین همه صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به موفقیت‌های ویژه نهضت احیا گفت: کل پولی که حکومت برای احیای واحدها مالی اختصاص داده بود ۱۰ هزار میلیارد تومان بود و سرمایه‌ای که احیا شده حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان و این نشان می‌دهد این پول جای درستی استفاده شده است یا مثلاً در صنایع مادر مثل تولیدی پتروشیمی توانستیم زنجیره تأمین مالی را راه بیاندازیم و این در تولیدی فرش بسیار تأثیرگذار بود.

احیای ۶۵۰۰ واحد تولیدی

مدنی با اشاره به تاکید ویژه رهبر معظم تحول اساسی، مقام عالی رتبه و معاون اول مقام عالی رتبه بر حمایت از ساخت و ساز داخلی و احیای واحدهای مالی راکد و نیمه فعال و همکاری نهادهای دولتی و اجرایی کشور و همچنین مسئولان قوه قضائیه، گفت: این تلاش‌ها منجر به احیای حدود ۶۵۰۰ واحد کوچک، متوسط و بزرگ در بخش‌ها و حوزه‌های مختلفی اعم از صنعتی، معدنی، زراعت، مسافرت و توریسم و … شده که ۱۴۵ هزار شغل به طور مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کرده و حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان سرمایه از این طریق احیا شده است.

نماینده حکومت در نهضت احیای واحدهای مالی اضافه کرد: پیگیری تخصیص تأمین مالی بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای واحدهای مالی مساله دار، تأمین بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی از طریق فعال سازی ابزار خرید اعتباری در تولیدی پتروشیمی، ایجاد و فعال سازی ابزارهای تأمین مالی از جمله صندوق احیا، تأمین مالی جمعی، تأمین مالی زنجیره تأمین و صندوق در صندوق، تأمین بیش از ۱,۰۰۰ میلیارد تومان منابع مالی مورد نیاز احیا واحدهای مالی از طریق سکوهای تأمین مالی جمعی، پیگیری و به سرانجام رساندن بیش از ۳۰۰ پرونده پیچیده حقوقی و بانکی، شناسایی و آموزش ۷۰۰ نفر احیاگر، طراحی زیست بوم احیا و راه اندازی سامانه رصد و تحلیل واحدها که در آن آمار و جزئیات ارائه شده از سوی نهادهای اجرایی از واحدهای نیمه فعال، راکد و احیا شده سراسر کشور درج شده است؛ از دیگر اقدامات انجام شده در نهضت احیای واحدهای مالی بود.


نتیجه‌گیری:
احیای واحدهای مالی در کشور و توجه به زیست بوم مردمی در این نهضت، موفقیت‌های بزرگی داشته است. با توجه به نیاز حکومت برای رشد دانش مالی و تعطیلی برخی واحدهای مالی، نماینده حکومت در نهضت احیای واحدهای مالی مسئولیت احیای واحدهای تعطیل و نیمه‌فعال را به عهده گرفت. از طرفی، طراحی یک زیست بوم مالی-اجتماعی و بررسی واحدهای مالی جامعه به منظور تشخیص واحدهای قابل احیا، از کارهای انجام شده در نهضت احیا است. با این تلاش‌ها حدود ۶۵۰۰ واحد تولیدی از بخش‌های مختلف مالی احیا شده و ایجاد کننده حدود ۱۴۵ هزار شغل و سرمایه ای تا حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان شده است. همچنین، تأمین مالی و ارائه تسهیلات مال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *