پوشش ریسکی اجرای پروژه فیبرنوری توسعه مخابرات در کشور
0 نظر
وزیر مخابرات و تکنولوژی مخابرات و مخابرات، عیسی زارع پور، در جلسه با دانشجویان فعال فرهنگی، سیاسی و اجتماعی سراسر کشور، دستاوردهای حکومت سیزدهم در حوزه ICT را تبیین کرد. او به اهمیت بستر نرمافزاری داخلی اطلاعات، پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها، توسعه ظرفیت مراکز تبادل تردد داخلی، حمایت از پیامرسانهای بومی و دستاوردهای فضایی در حکومت سیزدهم اشاره کرد. همچنین از عزم حکومت برای استفاده از حداکثری از ظرفیت AI و برخورد با مافیای فروشندگان فیلترشکن صحبت کرد.
به گزارش دیجیاتور به نقل از وزارت مخابرات و تکنولوژی مخابرات و مخابرات، عیسی زارع پور، وزیر مخابرات و تکنولوژی مخابرات در اردوگاه سیدالشهدای شهر آبعلی و در جمع دانشجویان فعال فرهنگی، سیاسی و اجتماعی سراسر کشور، دستاوردهای حکومت سیزدهم در حوزه ICT را تبیین کرد. وزیر مخابرات در این جلسه با اشاره به پیگیری بیش از یک دهه مقام معظم رهبری برای تحقق بستر نرمافزاری داخلی اطلاعات، در تشریح فرآیند اجرای بستر نرمافزاری داخلی اطلاعات، این پروژه را پروژهای کلیدی و مهم برای کشور عنوان کرد و گفت: بستر نرمافزاری داخلی اطلاعات، شبکهای امن، سریع و با کیفیت است که امکان ارائه خدمات متنوع را برای مردم دارد و یکی از اولویتهای اصلی وزارت مخابرات است.
وی با بیان اینکه پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها برای توسعه مخابرات ثابت از یک سال و نیم پیش آغاز شده و در ۱۰۰ شهر به اتمام رسیده، افزود: نسل پنجم موبایل نیز در این بستر انجام میشود و بر همین بستر تا سرعت چندصد گیگابیت برثانیه امکان ارائه سرویس وجود دارد و اطمینان دارم تا دهههای آینده، توسعه مخابرات در شهرهای کشور را پوشش ریسک میکند.
زارع پور با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۶ میلیون پوشش در کل کشور ایجاد شده است، گفت: بر اساس برنامه هفتم توسعه ۲۰ میلیون پوشش باید به ۲۰ میلیون اتصال خانهها و کسب و کارها به فیبرنوری تبدیل شود.
وزیر مخابرات به توسعه ظرفیت مراکز تبادل تردد داخل در کشور اشاره کرد و گفت: در مسابقه آخر تیم ملی فوتبال، کشور رکورد تردد داخلی به ۷.۵ ترابیت بر ثانیه رسید که بی سابقه بوده است که بیست درصد از این تردد از طریق مراکز تبادل تردد در خارج از استان تهران سازماندهی شد که در نوع خود یک رکورد جدید بود.
زارع پور به راهبرد تعدادی از کشورها در حوزه سازماندهی فضای مجازی اشاره کرد و افزود: اگر در آینده، کشوری «دارای دیجیتال» بومی نداشته باشد، مستعمره دیجیتال محسوب میشود و حتی کشورهای اروپایی نیز نسبت به سازماندهی فضای مجازی قوانینی مصوب کردهاند و در حال توسعه داراییهای دیجیتال و سکوهای بومی خود هستند.
وزیر مخابرات در همین مخابرات با اشاره به حمایت وزارت مخابرات از پیامرسانهای بومی، تصریح کرد: بر اساس تلاش جوانان متخصص کشور، فعالیت در پیامرسانها به روزانه بیش از ۲۰ میلیون و ماهانه به بیش از ۴۰ میلیون نفر رسیده است و مطلوب ما این است که پیامرسانهای بومی به قدری کیفیت پیدا کنند که با وجود پیام رسانهای خارجی مردم از پیامرسانهای بومی استفاده کنند.
وی گزارشی از دستاوردهای فضایی در حکومت سیزدهم ارائه کرد و افزود: در این حکومت به اندازه ۱۱ سال گذشته پرتاب ماهواره داشتیم که یک رکورد در این حوزه محسوب میشود و این پرتابها ادامه دارد.
در ادامه این جلسه، وزیر مخابرات در پاسخ به سوالات دانشجویان حاضر درباره اقدامات انجام شده در حوزه AI با اشاره به حکم ریاست جمهوری برای تشکیل شورای راهبری AI، گفت: عزم حکومت سیزدهم استفاده حداکثری از ظرفیت AI در کشور است و امیدواریم در آینده جز ۱۰ کشور اول این حوزه باشیم.
زارع پور درباره افزایش تعرفههای اینترنتی، به چند برابر شدن هزینههای اپراتورها از سال ۹۶ که آخرین بار تعرفهها افزایش داشت، تاکید کرد: مشکلات این اپراتورها به حدی رسیده که در حالی در سال ۹۶، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری داشتند، در سال جاری به یک چهارم این رقم رسیده و دیگر توانی برای سرمایه گذاری نداشتند.
وی درباره ادعاهای مطرح شده از گردش مالی فروش فیلتر شکن در کشور، افزود: ما از کسانی که ادعا کردهاند که فیلتر کنندگان، فیلتر شکن میفروشند، خواستهایم مستندات خود را به قوه قضائیه ارائه کنند که تاکنون چیزی ارائه نشده است.
وزیر مخابرات تصریح کرد: برخورد با مافیای فروشندگان فیلترشکن بر عهده دستگاههای امنیتی و قضائی است. البته طبق نظر این دستگاهها برای این برخورد خلأ قانونی وجود دارد و با ورود پارلمان قابل حل است.
نتیجه گیری این متن این است که وزیر مخابرات و تکنولوژی مخابرات در اردوگاه سیدالشهدای شهر آبعلی و در جمع دانشجویان، دستاوردهای حکومت سیزدهم در حوزه ICT را تبیین کرد. او به پیگیری بیش از یک دهه مقام معظم رهبری برای تحقق بستر نرمافزاری داخلی اطلاعات اشاره کرد و بستر نرمافزاری داخلی اطلاعات را پروژهای کلیدی و مهم برای کشور عنوان کرد. به این اشاره شده که پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها برای توسعه مخابرات ثابت از یک سال و نیم پیش آغاز شده و در ۱۰۰ شهر به اتمام رسیده، افزوده شد. نسل پنجم موبایل نیز در این بستر انجام میشود و بر همین بستر تا سرعت چندصد گیگابیت برثانیه امکان ارائه سرویس وجود دارد. وی اینگونه بیان کرد که بر اساس برنامه هفتم توسعه ۲۰ میلیون پوشش باید به ۲۰ میلیون اتصال خانهها و کسب و کارها به فیبرنوری تبدیل شود.