آیا تا کنون میدانستید که چگونه باید چای را به درستی دم کنید؟ | روش صحیح دم کردن چای با لبسوزی و لبدوزی
0 نظر
چای یکی از محبوبترین نوشیدنیها در جهان است و دارای طرفداران فراوانی است. اما برای دم کردن چای و به دست آوردن بهترین عطر و طعم این نوشیدنی، باید به اصول خاصی توجه کرد. از جمله نکات مهم برای دم کردن چای، میتوان به دمای مناسب منابع آبی، زمان دمکشی مناسب و جدا کردن تفاله چای اشاره کرد. با رعایت این نکات ساده میتوانید چایی با عطر و طعم بینظیر دم کنید و لذت بردن از این نوشیدنی فوقالعاده را تجربه کنید.
قرنهاست که دمنوش خوشعطر و طعم چای یکی از سالمترین انواع نوشیدنیها محسوب میشود و طرفداران بسیاری دارد. اما روش دم کردن این چای اصول خاصی دارد که اگر آنها را بدانید، چای شما بسیار خوش عطر و طعم تر خواهد بود. با بهترین روش دم کردن چای در این مطلب همراه شما هستیم.
بیشتر بخوانید: بهترین نوع چای را شما انتخاب کنید! آشنایی با انواع چای
روش دم کردن چای
دمای منابع آبی
اکثر مردم فکر میکنند تمام چایها ودمکردنیها را باید با منابع آبی جوشی که دمای آن ۱۰۰ درجه درست است، کنند، در حالی که مقررات طلایی برای دم کردن چای سبز، چای اولانگ و چای سفید منابع آبی ۸۲ درجه است. منابع آبی جوش برگهای این چایها را میسوزاند و فنجانی چای تلخ و بد مزه نصیب شما خواهد شد.
این نکته مشخص است که هیچ کس برای یک فنجان چای دماسنج به دست بالای سر کتری نمیایستد. به طور کلی برای تخمین درجه دمای منابع آبی ۸۲ درجه دو راه ساده دارید. حواستان را متوجه صدای کتری کنید. در حدود این دما و قبل از به جوش آمدن منابع آبی، بیشترین صدا را از کتری میشنوید. همین موقع شعله را خاموش کرده و چای را دم کنید. راه سادهتری هم وجود دارد و این است که کتری جوش آمده را خاموش کنید، بعد از دو دقیقه دمای منابع آبی برای دم کردن چایهای سبک ایدهآل است.
چای سیاه، گیاهان دارویی ودمکردنیهای میوهای را با منابع آبی در حال جوش دم کنید. بهتر است چای سیاه ایرانی را قبل از دم کردن با کمی منابع آبی جوش بشویید. بهترین راه این است که کمی منابع آبی در حال جوش روی چای بریزید. سپس بعد از خیس شدن برگهای چای، منابع آبی را خالی کنید و مجددا روی چای منابع آبی بریزید ولی این بار به مقدار کم! بعد از چند دقیقه با قاشق چای را هم بزنید و قوری را با منابع آبی پر کنید. این کار باعث میشود عطر چای بیرون آمده و چای شما بسیار خوشرنگ شود. ضمنا فراموش نکنید که قوری چای را قبل از ریختن چای گرم کنید چون در قوری سرد چایی خوب دم نمیکشد!
یک روش دیگر برای دم کردن چای طبیعی ایرانی. دم کردن آن با اب سرد است. یعنی همزمان با روشن کردن کتری، چای ایرانی را به ازای هر نفر یک قاشق در قوری چینی بریزید و به اندازه یک بند انگشت اب سرد از شیر منابع آبی روی آن بریزید و قوری را روی کتری بگذارید. تا چوش امدن کتری چای ایرانی شما نیز دم می کشد و هر چه شعله کتری کم باشد و مدت زمان دم چای بیشتر باشد چای ایرانی خوش رنگ و طعم بهتری خواهید داشت و جالبتر اینکه تا ۲۴ ساعت پس از دم ثبات رنگ و طعم خواهد داشت. البته از جمله مضرات خوردن چای مانده و کهنه دم میتوان به ساخت و ساز سم در بدن، بروز مشکلات گوارشی، ایجاد سردرد و نیز به وجود آمدن احساس خستگی در فرد اشاره کرد.
برای چای محلی غرب گیلان و به خصوص چای لاهیجان حدود، ۲۵ دقیقه وقت نیاز دارید که با شعله کم چای دم بکشد. با این مدت دم کردن، بهترین مزه را از چای به دست میآورید. نوش جان!
بیشتر بخوانید: جایگزینهای تخم مرغ در رسپیها | به جای تخم مرغ در دستور پخت از چه موادی استفاده کنیم؟
زمان دمکشی
زمان دم کردن چای سیاه به سلیقه شخص شما مربوط میشود، که چای پررنگ را ترجیح میدهید یا چای کمرنگ را دوست دارید. فقط حتما این نکته این را به خاطر داشته باشید که اگر برگهای چای برای مدت طولانی در منابع آبی بمانند، چای به مرور تلخ وبدمزه خواهد شد. سادهترین راه برای جلوگیری از این تلخی چای این است که زمانی که چای به قدر کافی دم کشید، تفاله آن را با کمک یک صافی جدا کنید.
بیشتر بخوانید: ۱۰ ترفند آشپزی از سر آشپزهای برجسته دنیا
لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین مطلب با ما و کاربران محترم سایت دیجیاتور به اشتراک بگذارید.