آمادهسازی برای برگزاری رویدادهای تجسمی دوسالانه در استانها
0 نظر
محمد خراسانی زاده، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت میراث و ارشاد اسلامی، در همایش سراسری مدیران کل میراث و ارشاد استانها، درباره روابط حکومتیها و برنامههای وزارت ارشاد در جشنواره هنرهای تجسمی صحبت کرد. وی بر آن شد تا تعامل خود با استانها را افزایش داده و جلسات مشترکی را برگزار کند. همچنین به برگزاری دوسالانههای تخصصی در استانها و جشنوارههای استانی هنرهای تجسمی پرداخت. وی همچنین اعلام کرد که در تنظیم سند جامع هنرهای تجسمی نیز دست کمک استانها را به دنبال دارد و تلاش خود را برای خدمتگزاری به هنرمندان صورت میدهد.
به گزارش خبرنگار دیجیاتور، محمد خراسانی زاده مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت میراث و ارشاد اسلامی همزمان با برگزاری ششمین همایش سراسری مدیران کل میراث و ارشاد اسلامی استان ها در حکومت سیزدهم که عصر امروز نهم دی ماه برگزار شد به بیان روابط حکومتی ها و برنامههای وزارت ارشاد در جشنواره هنرهای تجسمی پرداخت.
وی با گرامیداشت آغاز دهه بصیرت گفت: ما در اداره کل هنرهای تجسمی واحد امور استانها داریم که در این چند ماه تصمیم داریم مقداری تعامل خودمان را با استان ها بیشتر کنیم. به همین منظور من از همه دوستان استانی می خواهم که بستر همکاری خود را با ستاد تهران بیشتر کنند تا ما بتوانیم شاهد تعامل پررنگتری باشیم. البته ما جلسات مشترکی را با دوستان استانی داشتیم اما تصمیم داریم در حاشیه برگزاری جشنواره تجسمی فجر جلسات مفصلی را برگزار کنیم.
خراسانی زاده ادامه داد: درباره بحث انجمن های تجسمی نکاتی وجود دارد که یکی از مهم ترین آنها ساز و کارهای انجمن هاست. شرایطی که یک سری از استان ها هنوز به آن توجه نداشته اند و من خواهش می کنم تا عزیزان مدیرکل استان ها نسبت به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند. موضوعی که باید در شکل گیری آنها سرعت عمل بیشتری داشت. در این زمینه بنده و همکارانم در اداره کل هنرهای تجسمی نهایت تلاشمان را برای خدمتگزاری انجام می دهیم.
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت میراث و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ما آمادگی این را داریم که دوسالانه های تخصصی را در استان ها برگزار کنیم. در این زمینه خوشبختانه تا الان کارهای خوبی انجام دادیم که می تواند دربرگیرنده گستردگی بیشتری باشد. البته برخی از استان ها اعلام آمادگی کردند اما به نظر می آید، میتوان این دوسالانه ها را در استان ها برگزار کرد که بتواند به هویت هنری استان ها نیز یاری رساند. در این راه حدود نیمی از هزینه ها به عهده ماست و بخش دیگر هزینه ها هم می تواند به عهده اداره میراث و ارشاد اسلامی استان ها باشد.
خراسانی زاده یادآور شد: ما مشغول تنظیم سند جامع هنرهای تجسمی هستیم که عزیزان استانی می توانند با مشاوره و راهنمایی های خود، ما را در تنظیم و تدوین هرچه بهتر سند کمک کنند. از سوی دیگر برگزاری جشنواره های استانی هنرهای تجسمی هم نکته مهم دیگری است که میتواند موجب ایجاد انگیزه بیشتر میان هنرمندان استانی باشد. طبیعتا ما به طور کامل نمی تواتیم در بحث مالی ورود آنچنانی داشته باشیم اما طبیعتا در برخی از موارد می توانیم کمک دهنده دوستان استانی باشیم که میتواند در ورود مستقیم هنرمندان به دوسالانه ها، جشنواره هنرهای تجسمی فجر و جشنواره های هنرهای تجسمی جوانان نقش قابل توجهی ایفا کند. این در حالی است که حضور هنرمندان در رده بندی سازمان ملی نخبگان هم می تواند بخش مهمی از این رویکرد باشد.
وی در توضیح جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: ما در این دوره جشنواره شاهد حضور ۲۲ دبیر در بخش های مختلف هستیم. در این میان بیش از ۱۰ هزار و ۷۲ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده است که به نظر من با تمام سختیها و دشواری هایش اتفاق بسیار مبارکی است که در همه استان ها با شور بسیار وصف ناشدنی پیش روی ستاد جشنواره قرار گرفته است. ما باید تلاش کنیم که در استانها جشنواره های متفاوتی برگزار شود. این به نظر من می تواند در شکل گیری هویتِ بخشِ آثار خلاقانه استان ها ثمر بخش باشد.
متن فوق به بیان روابط حکومتی ها و برنامههای وزارت ارشاد در جشنواره هنرهای تجسمی میپردازد. مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت میراث و ارشاد اسلامی در این همایش نکاتی را بررسی کرده است. او تاکید کرده است که باید تعامل بیشتری با استانها برقرار شود و برگزاری جلسات مشترک در حاشیه جشنواره تجسمی فجر نیز مطرح شده است. همچنین، درباره بحث انجمنهای تجسمی نیز صحبت شده است و ضرورت توجه به این موضوع تأکید شده است. اداره کل هنرهای تجسمی به خدمتگزاری در این زمینه اقدام خواهد کرد.
اتخاذ تصمیم برگزاری دوسالانههای تخصصی در استانها به منظور یاری رساندن به هویت هنری استانها و همچنین برگزاری جشنوارههای استانی و ملی هنرهای تجسمی نیز به منظور ایجاد انگیزه بیشتر در هنرمندان استانی طرح شده است. همچنین، حضور هنرمندان در رده بندی سازمان ملی نخبگان نیز مورد تأکید قرار گرفته است.
در نهایت، درباره جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز بحث شده است و حضور دبیران در بخش های مختلف این جشنواره اعلام شده است. تلاش برای برگزاری جشنواره های متفاوت در استانها به منظور شکل گیری هویت هنری استانها نیز مطرح شده است.