آغاز اجرای ۶۰ هزار واحد مسکونی برای دانشجویان

آغاز عملیات اجرایی ۶۰ هزار واحد مسکونی برای دانشگاهیان


این متن خبری درباره آغاز عملیات اجرایی و کلنگ زنی در بیش از ۱۵۰۰ هکتار زمین مازاد موسسه آموزش عالی‌ها با ظرفیت ساخت ۶۰ هزار واحد مسکونی و خوابگاه دانشجویی متاهلی توسط مقام عالی رتبه در شورای عالی مسکن کشور می‌باشد. این فعالیت در ۲۴ واحد موسسه آموزش عالی آزاد اسلامی و ۳۰ واحد موسسه آموزش عالی دولتی اجرا می‌شود. همچنین تصریح شده است که تاکنون بیش از ۷۴۰ هزار واحد مسکونی در کشور آغاز و در حال اجرا هستند و یک بخش از این واحدها در مناسبت‌های مختلف تحویل داده شده‌اند.

به گزارش دیجیاتور، ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از آغاز عملیات اجرایی و کلنگ‌زنی در بیش از ۱۵۰۰ هکتار زمین مازاد موسسه آموزش عالی‌ها با ظرفیت ساخت ۶۰ هزار واحد مسکونی و خوابگاه دانشجویی متاهلی در بیش از ۵۰ نقطه دانشگاهی توسط مقام عالی رتبه در شورای عالی مسکن کشور خبر داد.

وی با اشاره به اینکه این عملیات در ۲۴ واحد موسسه آموزش عالی آزاد اسلامی و ۳۰ واحد دانشگاهی دولتی اجرا می‌شود، افزود: یکی از موضوعات مهمی که در وزارت راه و شهرسازی پیگیری می‌شد مسکن‌دار کردن اعضای هیئت علمی، دانشگاهیان و نخبگان بود که با تفاهم ابتدایی با رؤسای موسسه آموزش عالی‌های دولتی و موسسه آموزش عالی‌های آزاد اسلامی این اراضی برای ساخت مسکن این اقشار اختصاص داده شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی در توضیح وضعیت پیشرفت این اراضی تصریح‌کرد: برای بخشی از این اراضی، طراحی‌ها انجام شده و مجوزات لازم اخذ شده و امروز کار آماده‌سازی آغاز می‌شود همچنین برای تسریع امور، وظیفه آماده‌سازی این اراضی به بنیاد مسکن تحول سیاسی واگذار شده و ان‌شاءالله ظرف دو سال آینده این مسکن‌ها آماده خواهد شد.

وی ادامه‌داد: بخش دیگری از این اراضی نیاز به طراحی دارد که با توجه به اینکه توان فنی در حوزه شهرسازی و معماری در موسسه آموزش عالی‌ها وجود دارد، موسسه آموزش عالی‌ها می‌توانند در این زمینه به ما کمک کنند تا یک طرح ایرانی اسلامی و طراحی در شأن دانشگاهیان عزیز آماده شود.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص انواع روش‌های واگذاری این واحدها اظهار کرد: دو روش واگذاری برای این واحدها وجود دارد، یکی روش اجاره ۹۹ ساله که بابت زمین هیچ مبلغی دریافت نخواهد شد و زمین به‌صورت رایگان در اختیار دانشگاهیان قرار خواهد گرفت که با آورده متقاضی و تسهیلات بانکی واحدها ساخته خواهد شد. روش دیگر فروش اقساطی زمین است به این ترتیب که اگر متقاضیان تمایل داشته‌باشند مالک زمین شوند زمین در قالب فروش اقساطی به آنها واگذار خواهد شد که در این حالت واحدها توسط خود متقاضی یا تعاونی یا هر شرکتی که خود واحد دانشگاهی به جمع‌بندی برسد ساخته می‌شود.

مالکی در خصوص ساخت خوابگاه‌های متاهلی توسط وزارت علوم نیز گفت: این واحدها در اراضی موسسه آموزش عالی‌ها و با اعتبارات وزارت علوم و تسهیلات خود موسسه آموزش عالی اجرا می‌شود که اگر مشکلی در ارائه تسهیلات وجود نداشته‌باشد زودتر از دو سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی در پایان اضافه‌کرد: در طرح نهضت ملی مسکن برای تمام اقشار مختلف برنامه‌ریزی لازم را به عمل آورده‌ایم اما برای بعضی از اقشار مثل دانشگاهیان به‌صورت ویژه پیگیری کرده‌ایم. همچنین برای کارگران صنایع و بقیه صنوف هم برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام‌کرد: تاکنون عملیات اجرایی بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور آغاز شده که در مراحل مختلف اجرا هستند بخشی از این واحدها در مناسبت‌های مختلف از جمله دهه مبارک فجر تحویل شده و بقیه این واحدها هم به‌سرعت در حال پیشرفت است و اگر مانعی در تسهیلات بانکی و آورده مردم نباشد این واحدها به‌زودی به‌دست مردم خواهند رسید.

وی تأکید کرد: همکاران ما در وزارت راه و شهرسازی به‌صورت شبانه‌روزی در حال پیگیری و پیشبرد طرح عظیم نهضت ملی مسکن هستند و تاکنون تنها بالغ بر ۴۱ هزار هکتار زمین برای ساخت واحدهای این طرح به محدوده شهرهای موجود الحاق شده و مکان‌یابی و شناسایی حدود ۵۰ شهرک نیز در حریم شهرها انجام شده‌است.

مالکی در توصیف حجم کاری که برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در حکومت سیزدهم انجام شده‌است، گفت: اگر بخواهیم مقایسه‌ای داشته‌باشیم، از ابتدای حکومت سیزدهم تأمین زمین برای ساخت و ساز مسکن در اراضی سازمان ملی زمین و مسکن حدود ۵۰ درصد کل میزانی بوده که از ابتدای تحول سیاسی تا شروع حکومت سیزدهم ساخت و ساز شده‌است و این خبر خوبی برای مردم شریف ایران است.


آغاز عملیات اجرایی و کلنگ‌زنی در بیش از ۱۵۰۰ هکتار زمین مازاد موسسه آموزش عالی‌ها با ظرفیت ساخت ۶۰ هزار واحد مسکونی و خوابگاه دانشجویی توسط مقام عالی رتبه در شورای عالی مسکن کشور اعلام شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *